Santorinis charmerende byer

Hyggelige små gyder og traditionelle hvidkalkede huse med blåmalede døre, tage og vinduer – på Santorini er der mange charmerende byer og landsbyer, der klatrer op ad klipperne og byder på en storslået udsigt.

Hovedstaden Fira

Fira er hovedstaden på Santorini, og her bor ca. 2000 mennesker. Byen er bygget på klippen i calderaen, og der er både shopping, fine caféer, smuk udsigt og hyggelige stræder. Der er også mange guldsmede, skobutikker og spændende små butikker. Det er en god ide at tage ned til den gamle havn, enten via en lille sti eller med svævebanen for at nyde en god frokost med havudsigt.

Emborio

I den lille by Emborio finder du hyggelige små gader kantet af traditionelle huse og kirker. Ved indgangen til byen er der en lille cafe, der serverer gode smoothies og græsk kaffe.

Megalochori

Megalochori byder dig velkommen med sine smalle stræder og smukke blå døre. Inden du kommer frem til torvet, passerer du kirken, hvor tårnet er bygget ovenpå byporten. Det idylliske lille torv er hyggeligt, og byen er fuld af rosa bougainvillea. Der er flere hyggelige restauranter og caféer. Besøg den lille vingård ved siden af torvet. Her kan du lære mere om, hvordan de fremstiller vin, og selvfølgelig kan du også smage det endelige produkt.

Charmerende Akrotiri

Akrotiri ligger på den sydvestlige side af øen og er bygget i gammel traditionel stil med charmerende hvidkalkede huse og smalle stræder og har det umiskendelige element af ældre mænd, der løser verdenssituationen over en kop græsk kaffe. Der er masser af caféer og taverner i byen, især omkring torvet. Ikke langt fra Akrotiri ligger den unikke Red Beach og Faros fyrtårn.

Ammoudia

Ammoudia ligger nord for Oia, og du kommer lettest hertil i bil. Nyd en fremragende frokost på en af restauranterne, eller hvorfor ikke tage hertil og nyde den vidunderligt smukke solnedgang. Byen er bygget omkring havnen, og du kan nemt blive imponeret over de elegante huse, der klatrer langs klipperne.

Imerovigli og Skaros-klippen

Imerovigli ligger mellem Oia og Fira og er en af de typiske hvide byer, der klatrer op ad klipperne mod calderaen. Mange af de postkort, du køber i Grækenland, har hentet deres motiver herfra. Fra Imerovigli kan du komme til Skaros-klippen, hvor der engang lå en borg, der blev brugt til at overvåge øens kyststrimmel. I dag er det bare en ruin, men en gåtur på klippen byder både på motion og en fantastisk oplevelse. Husk kameraet!

Pyrgos

Pyrgos var tidligere Santorinis hovedstad, og byen ligger omkring en bjergtop med en borg på toppen, som blev bygget som et forsvar mod pirater. Gaderne i byen danner labyrinter - simpelthen en måde at narre piraterne på, så de ikke kunne komme ind i borgen. Omkring Pyrgos er der stadig ruinerne efter husene blev ødelagt i jordskælvet. Byen er meget charmerende med snoede trapper, stræder og flotte smukke kirker, og på torvet er der både restauranter og caféer.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Santorini, find og book en rejse til Santorini eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Santorini

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de bedste restauranter, de hyggeligste byer og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Santorini

Santorini

  • Magiske udsigter og solnedgange
  • Fine lavastrande
  • Luksuriøse hoteller og græsk charme
Læs mere om Santorini

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her