Flot strand med hvidt sand og lyseblåt vand, Porto Katsiki strand på Lefkas

Blå Flag-strande i Grækenland

Grækenland er havnet i toppen på listen over strande og havne, der lever op til den internationale pris Blå Flag. Det blå flag er en af verdens mest kendte miljømærker, der tildeles strande, lystbådehavne og bæredygtige bådtursoperatører. Denne pris uddeles hvert år af Foundation for Environmental Education (FEE) i samarbejde med nationale miljøorganisationer.

Megáli Ammos beach, Skiathos

Græske strande med Blå Flag

581 strande, 15 lystbådehavne og 8 turistbåde blev i år tildelt Det Blå Flag i Grækenland, hvilket igen bragte Grækenland på andenpladsen blandt de 48 lande, der blev tildelt prisen. Området med flest blå flag i år er Halkidiki med 96 flag, efterfulgt af Attika, Kreta og Rhodos. Den internationale kommission tildelte i alt 4194 strande, 732 lystbådehavne og 116 turistbåde Blå Flag rundt omkring i verden i år.

 

Hvad er Blå Flag?

Blå Flag-prisen garanterer god vandkvalitet, god badesikkerhed, god miljøinformation til besøgende, en korrekt behandling af den lokale natur og andre miljø- og kvalitetskriterier, i alt 24. Disse kontrolleres derefter i løbet af året af FEE, som er ansvarlig for udvælgelsen, samt den lokale partner – i dette tilfælde The Hellenistic Society for Protection of Nature (HSPN).

 

Oprindeligt et fransk projekt

Blå Flag blev skabt i Frankrig i 1985, som et pilotprojekt af Office of Foundation for Environmental Education in Europe, hvor franske kystkommuner blev tildelt Blå Flag på grundlag af kriterier, der dækker spildevandsrensning og badevandskvalitet. 1987 var "Det Europæiske Miljøår", og Europa-Kommissionen var ansvarlig for udviklingen af ​​Det Europæiske Fællesskabs aktiviteter det år. Instituttet for Miljøuddannelse i Europa (FEE) præsenterede Blå Flag-konceptet for Kommissionen, og det blev aftalt, at det skulle lancere Blå Flag-programmet som en af ​​flere "Det Europæiske Miljøår"-aktiviteter i Fællesskabet.

Her kan du læse mere om Blå Flag

Nogle af de områder i Grækenland hvis strande/havne har fået Blå Flag

Falasarna beach, Kreta

Tips & Inspiration

Læs flere rejsetips til Grækenland, se vores rejser til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Flere rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste rejsetips til Grækenland - uanset om du har været her mange gange eller om det er din første gang, så håber vi, at du kan finde noget inspiration her.  

Se flere rejsetips til Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på taverner 
  • Små, unikke byer på Kreta
  • Romantiske Parga og solsikre Rhodos
Læs mere om Grækenland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her