Udsigt over Amfiteatret Dodoni

Seværdigheder udenfor Parga

Udforsk spændende pladser og lær mere om Grækenlands interessante historie på din ferie - udenfor Parga finder du flere seværdigheder, der virkelig et et besøg værd. Her er vores bedste tips!

Historiske Arta

I Arta er historien i fokus. Her kan du blandt andet se Grækenlands ældste tyrkiske bro og det 13. århundredes kirke Pangaia Parigoritissa med sine seks kupler. Der er også flere andre bygninger fra den tyrkiske æra. Kør mod Preveza og følg skiltene til Arta.

Necromandio

Necromandio, eller nedgangen til Hades som det også kaldes, er det sted, hvor de antikke grækere hævdede, at Hades dødsrige lå. Grotten blev opdaget i 50'erne, og man fandt blandt andet rester af mad, dyr og keramik. I oldtiden stod folk fra hele Grækenland op for at møde dødsoraklet og få kontakt med deres døde slægtninge. For at komme herhen skal du køre mod Preveza, efter femten minutter vil du se den lille landsby Kanalaki til venstre. Drej mod landsbyen og følg skiltene til Necromandio. Fra Kanalaki tager det ti minutter at gå op til Necromandio, som ligger på en høj bag landsbyen.

Besøg Ali Pasha-borgen

Ali Pasha var en tyrkisk-albansk hersker, der i begyndelsen af ​​1800'erne indtog Parga og områderne omkring. Slottet blev bygget for at stå imod englænderne, der hurtigt gav op og solgte byen til Ali Pasha for 13.000 £. Hvis du besøger slottet på egen hånd, så skal du gå gennem Anthoussa og følge skiltene mod slottet. Du kan også hoppe på minitoget, der kører fra Krioni-stranden til Ali Pasha-borgen.

Ali Pasha-museet

Museet ligger i klosteret Agios Pandaleimonos, der ligger på den lille ø i søen Pamvotis i Ioannina. Her boede Ali Pasha i den tid, han regerede i Parga. Det var også her, at han døde 83 år, da den tyrkiske sultan fik fat i ham efter flere års søgning. Ali Pashas krop er begravet i et mausoleum på øen. Museet viser på en god måde, hvordan man boede og arbejdede i Grækenland dengang. Museet er åben mellem 8.00 og 11.00 i sommermånederne. For at komme herhen kan du tage en båd, der koster 1 euro. Entré koster 60 cent.

Zalongo-monumentet

Zalongo-monument er et sted med en meget dramatisk og speciel historie. I 1803 begik kvinder og børn selvmord fra et bjerg. Tyrkerne havde invaderet området, og mændene blev for at forsvare landsbyen. Kvinderne valgte deres egen skæbne fremfor at blive tyrkernes slaver. I 50'erne blev dette monument bygget for at ære denne forfærdelige hændelse. Og det er en helt særlig oplevelse at gå 400 trin til toppen af ​​monumentet. Kør mod Preveza og følg kystvejen, indtil du ser et skilt mod Kastrosikia. Drej ind og straks ser du et skilt mod Zalongo-monumentet.

Spændende historie i Dodoni

Dodoni er en af ​​de bedst bevarede amfiteatre i Grækenland. Det blev bygget omkring 300 f.Kr., og her mærker man virkelig den spændende historie, når man besøger det. Hver sommer er der også en dramafestival i amfiteateret. Hvis du kører til Dodoni, kører du fra Parga til Thesprotia gennem Margarithi. Når du kommer til motorvejen, så kør mod Ioannina og følg derefter skiltene til Dodoni.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Parga, find og book en rejse til Parga eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Parga

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, smukkeste strande, de bedste udflugter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Parga

Parga

  • Billedskøn atmosfære
  • Hyggeligt havneliv
  • Smukke strande
Læs mere om Parga

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her