
Mad og drikke på Naxos
Naxos har meget at byde på inden for det græske køkken. Prøv gerne nogle af øens specialiteter såsom Citronlikør, Graviera-ost og den lækre vin lavet på både blå og grønne druer.
Gode oste
Naxos er berømt for sin osteproduktion, og der er masser at vælge imellem her. Gå for eksempel ikke glip af Naxos' egen variation af Gruyère-ost: Graviera.
Citronlikøren
Gå ikke glip af Naxos' egen likør - Citronlikøren. Den har en frisk smag af citrusfrugten citron, som kun findes på denne ø. Bladene fra denne store, smukke frugt bruges til at lave likøren, som serveres efter måltidet. Den fås i tre varianter: den hvide er tør, den grønne er medium, og den røde er super sød. Oppe i Chalki er der et citrondestilleri, man kan besøge.
Gyros
Gyros i pitabrød, en græsk variant af kebab. Vælg mellem kylling og svinekød. Serveres med tzatziki, tomat og pommes frites i pitabrød. Mættende og velsmagende til en billig pris.

Tørret mad
Et klassisk billede af Grækenland er blæksprutte, der hænger til tørre i solen. De tørres for at få den rette konsistens, når de bliver en snack til aftenens aperitif.
Fetaosttærte direkte fra bageriet
Hvad med en fetaostetærte direkte fra bageriet? Dampende varm og sprød, og lige så god til morgenmad som frokost.
Oyzeri
Om aftenen samles grækerne på deres stambarer, kendt som Oyzers, hvor de får en ouzo med grillet frisk blæksprutte. Men et besøg om morgenen kan også anbefales. Så kan I lige så godt samles her over en kop kaffe. Baletta, en klassisk Oyzeri i havnen, har været drevet af den samme familie siden 1952.
Lokal vin
Naxos er fødestedet for vinguden Dionysos, og det er måske ikke overraskende, at øen er berømt for sin gode vin. Vinen er lavet på både blå og grønne druer og har en meget karakteristisk smag.

Tips & inspiration
Se alle vores rejsetips til Naxos, find og book en rejse til Naxos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.