Mad & drikke på Naxos

Naxos har meget at tilbyde fra det græske køkken. Prøv nogle af øens specialiteter såsom Kitron-likøren, Gravieran-osten og den gode vin lavet på både blå og grønne druer.

Gode oste

Naxos er kendt for sin osteproduktion, og der er meget at vælge imellem. Gå ikke glip af Naxos egen variant af Gruyère ost: Graviera. I den hyggelige butik Naxos Cheese finder du et stort udvalg af lokale lækre oste. Her er også andre traditionelle produkter, der er fremstillet på Naxos, såsom Kitron-likøren og forskellige typer marmelade.

Kitron-likøren

Gå ikke glip af Naxos egen likør – Kitron-likøren. Den har en frisk smag af citrusfrugten kitron, som kun findes på denne ø. Det er bladene fra denne smukke frugt, der bruges til at lave likøren, som serveres efter maden. Den fås i tre sorter: den hvide er tør, den grønne er medium og den røde er super sød. En flaske koster fra 10 euro. I Naxos by serverer Kitron Café spændende drinks fremstillet på likøren, og i Kitron-butikken kan du købe likøren med hjem. Oppe i Chalki er der også et Kitron-destilleri, som du kan besøge.

Gyros

Gyros i pita, en græsk variant af kebab. Vælg mellem kylling og svinekød. Serveres med tzatziki, tomat og pommes frites i pitabrød. Tilfredsstillende og godt til en billig pris.

Blæksprutter til tørre

Mad til tørre

Et klassisk billede af Grækenland er blæksprutter, der hænger til tørre ude i solen. De tørres for at få den rette konsistens, når de serveres som snacks til aftenens drinks.

Fetaosttærte direkte fra bageren

Hvad siger du til en feta-tærte direkte fra bageren? Dampende varm og sprød og lige så god til morgenmad som frokost.

Oyzeri

Om aftenen samles grækerne på deres stambarer, de såkaldte Oyzerier, hvor du tager en ouzo sammen med grillet frisk blæksprutte. Men vi kan også anbefale et besøg om morgenen. Her kan du starte dagen med en god kop kaffe. Baletta, et klassisk Oyzeri i havnen, er blevet drevet af den samme familie siden 1952.

Lokal vin

Naxos er fødestedet for vinguden Dionysos, og det er måske ikke overraskende, at øen er berømt for sin gode vin. Vinen er lavet på både blå og grønne druer og har en meget karakteristisk smag.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Naxos, find og booke en rejse til Naxos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Naxos

Her finder du vores bedste tips til alle de bedste seværdigheder, fineste strande, mest hyggelige restauranter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Naxos

Naxos

  • Paradisstrande med krystalklart vand
  • Charmerende byer og områder 
  • Kombiner med Mykonos & Santorini eller Paros 
Læs mere om Naxos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her