Fyrtårnet på Capo, Lefkas
Seværdigheder på Lefkas
- vores 3 bedste tips!

Vil du udforske naturskønne Lefkas seværdigheder på din ferie, så kan vi anbefale dig at leje bil, så du kan opleve alt det, som øen har at tilbyde foruden strandene. Pittoreske byer med gamle fine kirker, vandfald og smukke udsigter hører til de absolutte højdepunkter på Lefkas. 

Gamle kirker og klostre

I den lille by Poros ligger den smukke Analipsikirke med imponerende vægmalerier fra 1500-tallet. Her er også et slot fra 300-tallet f. Kr. og en gammel olivenpresse. I området ligger der også en lille fiskehavn Mikros Gialos med en fin strand.

Agios Kiriaki er en lille kirke, som ligger på en halvø udenfor Nidri. Her kan du tage en af de små fiskebåde, som sejler fra Nidris havn. Du kan også cykle hertil og gå de sidste hundrede  meter.  Du cykler mod byen Vlichos og derefter kommer kirken.  

Agia Mavra-fortet, bygget i 1300-tallet, er et fint udflugtsmål på Lefkas. Inde i fæstningen er der en kirke, som er tilegnet Santa Maura. Kirken er åben for gæster  8.30 -15.00 alle dage på nær mandage.

I nærheden af Lefkas by ligger klostret Faneromeris, som er grundlagt af apostelen Paulus lærlinge. Her bor stadig munke, og inde i klostret er der en udstilling med kristne bøger og smukke ikoner. Klostret er åben i dagtimerne.

Vandfald i Dimossari

Dette vidunderlige sted er et perfekt udflugtsmål. Det tager lidt under en time at komme hertil fra Nidri, og når du er fremme, kan du slappe af og svømme i  to små laguner. Skal du op til toppen, er der stentrapper med rækværk, som du kan benytte. Ved middagstid skinner solen direkte ind i kløften, og det er en ren fornøjelse at svømme rundt i lagunen under vandfaldet. Omgivelserne er dejligt grønne, og der er også en restaurant lige ved starten af ​​stien op til vandfaldet. Vandfaldene ligger ca. 3 km fra Nidri, og du kan følge skiltene fra hovedvejen.

Smukke udsigter 

Eglouvi er den højest beliggende landsby på Lefkas, og her vokser en særlig slags linser, der er berømte i hele Grækenland. Hvert år omkring 7. august holdes en fest dedikeret til disse linser, oppe ved profeten Elijahs Kirke. Kirken ligger få kilometer fra Eglouvi, og herfra har du en storslået udsigt over øen og det omkringliggende øhav. Lefkas sydlige kappe, Lefkas Cape, kommer du til ved at gå mod Athani og derefter videre mod syd. Ifølge sagnet så tog den gamle digter Sappho sit liv her ved at hoppe fra de hvide sten grundet ulykkelig kærlighed. Der er også et fyrtårn, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Lefkas, find og book en rejse til Lefkas eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Lefkas

Her finder du vores bedste tips til de bedste restauranter, fineste strande, bedste aktiviteter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Lefkas

Lefkas

  • Hyggelige byer 
  • Kridhvide strande og krystalklart vand
  • Sjove aktiviteter 
Læs mere om Lefkas

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her