Sejlbåd udenfor Nidri, Lefkas
Aktiviteter på Lefkas
- vores 7 bedste tips!

Der er meget at opleve på og omkring Lefkas, små byer med hyggelige taverner, smukke små øer og lokale vingårde. Øen har også et stort udbud af vandsportsfaciliteter, fra snorkling til surfkurser og paragliding.

Sivota på Lefkas

1. Besøg strandene

På Lefkas venter nogle af Grækenlands fineste strande. Her kan du udforske både skjulte og uspolerede strandperler samt større og populære strande, et must at besøge er Porto Katsiki og Kathisma strande, begge beliggende i smukke omgivelser med blødt sand og krystalklart vand.

2. Udforsk byerne

Byen Nidri er et populært turiststed på Lefkas, hvis du ikke opholder dig her i ferien, bør du helt sikkert gøre et stop i byen. I Nidri er der masser af restauranter, barer og butikker at udforske, eller hvorfor ikke hoppe på en af ​​bådene ud til de nærliggende øer?

Blot 1,5 kilometer fra Nidri ligger den lidt skjulte og ægte landsby Sivota. Havnen er hyggelig og om sommeren lægger mange sejlbåde til her. På havnepromenaden er der flere taverner, der serverer frisk fisk.

I gåafstand fra Nidri ligger den charmerende by Vlichos, i en lille bugt. Her kan du sidde lige ved havet og spise en bid mad eller få en kop kaffe på de hyggelige udendørs terrasser.

En anden interessant by er Agios Nikitas på øens nordvestkyst. I charmerende Agios Nikitas kan du slentre blandt de hyggelige gader med butikker og caféer eller bare slappe af på stranden og tage en dukkert i det krystalklare hav.

3. Snorkling og surf

Vandet i Det Ioniske Hav er krystalklart og perfekt til snorkling, og det er en fantastisk oplevelse at svømme og udforske under overfladen. På havnepromenaden i Nidri ligger flere dykkercentre, der tilbyder både snorkelsafari og dykkerkurser.

Vassiliki er det største turiststed på Lefkas efter Nidri og ligger på sydsiden af ​​Lefkas. Her er der en stor strand med mange vandsportsaktiviteter. Byen har et surfcenter og er populært blandt windsurfere - når vinden er rigtig kan der være hundredvis af surfere i bugten på samme tid.

Ved Milis strand nord for Lefkas by er der også et surfcenter, der tilbyder kurser for både begyndere og øvede surfere.

Elements i Lefkas by har professionelle instruktører, som holder kurser i kitesurfing. De har også kurser i avanceret teknologi. Kurset afholdes på stranden Ai Giannis som ligger i Lefkas by.

Smuk udsigt over Nidri

4. Oplev naturen

Hvis du vil opleve Lefkas' magiske natur til fods, er der flere vidunderlige vandrestier at udforske. Hvis du bliver træt af solstolen, er et tip at vandre i Melissa-kløften, som ligger nær landsbyen Sfakiotes. Kløften byder på frodig natur, vandfald, små træbroer og smukke udsigter.

5. Se broderi i Karia

Karia er en malerisk lille by berømt for sine broderier. Her startede Maria Koutsochero en broderiskole og skabte sine berømte broderier med kun én hånd. Da hun var ti år gammel, fik hun amputeret sin arm efter en ulykke og fik også sin venstre hånd deformeret, men begyndte alligevel at brodere. I Karia er der et hyggeligt torv med taverner og cafeer. Der er også et lille museum, hvor du kan købe smukke broderier.

6. Besøg en vingård

I Grækenland har vin altid haft stor betydning og i græsk mytologi findes der naturligvis en vingud – Dionysos. På Lefkas produceres to forskellige typer vin, Vertzsamo som er rød og rosé og Taol som er hvid. Ovenfor Sivota langs hovedvejen mellem Nidri og Vassiliki er en smuk vingård åben for besøgende. Her kan du lære at lave vin og måske endda smage den. Gården ligger 8 kilometer fra Nidri, på højre side 500 meter efter tværgaden Sivros.

7. Oplev øgruppen

Nidris smukke skærgård er et populært sted for både sejlads og dejlige bådture. Der er mulighed for at opdage øgruppen på flere forskellige måder, en mulighed er at komme med på en af ​​vores dejlige udflugter, hvor vi sejler mellem øerne og udforsker Nidris smukke øhav.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Lefkas, find og book en rejse til Lefkas eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Lefkas

Her finder du vores bedste tips til de bedste restauranter, fineste strande, bedste aktiviteter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Lefkas

Lefkas

  • Hyggelige byer 
  • Kridhvide strande og krystalklart vand
  • Sjove aktiviteter 
Læs mere om Lefkas

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her