Båd omkring Lefkas

Aktiviteter på Lefkas

Der er meget at opleve på og omkring Lefkas, små byer med hyggelige taverner, smukke små øer og lokale vingårde. Øen har også et stort udbud af vandsportsfaciliteter, fra snorkling til surfkurser og paragliding.

Opdag Sivota og Vlichos

Blot 15 km fra Nidri ligger den lille hyggelige by Sivota. Havnen er hyggelig, og om sommeren ligger her mange sejlbåde til. På havnepromenaden ligger der flere taverner, som serverer frisk fisk.

I gåafstand fra Nidri ligger den charmerende by Vlichos, i en lille bugt. Her kan du sidde ved havet og spise eller drikke kaffe på de hyggelige udeserveringer.

Kitesurfing på Lefkas

Du kan snorkle og surfe på Lefkas

Vandet i Det Ioniske Hav er krystalklart og perfekt til snorkling, og det er en fantastisk oplevelse at svømme under havets overflade. På havnepromenaden i Nidri ligger Dive Shop, som har snorkelsafari og dykkerkurser.

Vassiliki er den største turistby på Lefkas efter Nidri og ligger på den sydlige del af Lefkas. Her er en stor strand med mange vandsportsfaciliteter. Byen har et surfcenter og er populært blandt windsurfere – når vindene ligger rigtigt kan her være hundredevis surfere i bugten.

Ved stranden Milis nord for Lefkas by ligger der også et surfcenter, som tilbyder kurser for både nybegyndere og erfarne surfere.

Elements i Lefkas by har professionelle instruktører som afholder kurser i kitesurfing. De har også kurser for de mere øvede. Kurser afholdes på stranden Ai Giannis som ligger i Lefkas by. Læs mere om surfing på Lefkas.

Byen Karya på Lefkas

Hvis du ikke er bange for højder, så kan du prøve paragliding. Der er mulighed på 2 vandsportscentre på Nidris strand, og man kan enten gøre det alene sammen med nogen. Oppe fra faldskærmen, som trækkes af en motorbåd, har du en fantastisk udsigt over Nidris havn og øerne omkring.

Se broderier i Karia

Karia er en pittoresk lille by, som er kendt for sine broderier. Her startede Maria Koutsochero en broderiskole og skabte sine berømte broderier med blot en hånd. Da hun var ti år gammel, fik hun amputeret sin arm efter en ulykke og fik også skadet sin venstre hånd men begyndte alligevel at brodere. I Karia er der et hyggeligt torv med taverner og caféer. Der er også et lille museum, hvor du kan købe de smukke broderier.

Besøg en vingård

I Grækenland har vin altid haft en stor betydning, og i den græske mytologi er der naturligvis en vingud – Dionysos. På Lefkas produceres to forskellige vinsorter, Vertzsamo, som er rød og rosé og Taol, som er hvid. Overfor Sivota langs med hovedvejen mellem Nidri og Vassiliki ligger en smuk vingård som er åben for besøgende. Her kan du lære, hvordan de fremstiller vinen og eventuelt prøvesmage den. Gården ligger 8 kilometer fra Nidri, på højre side 500 meter efter tværgaden Sivros.