Shopping på Kreta

Shopping på Kreta

Kreta tilbyder et stort og varieret udbud af shopping. Her finder du det meste - fra Heraklions store udbud af butikskæder til hyggelige markeder og lokalproducerede råvarer som olivenolie, honning og krydderier.

Kretas bedste shopping

I Heraklion finder du øens bedste shopping med mærker som Zara, Bershka og Pull & Bear. Der er også en gade med butikker, der sælger alt mellem himmel og jord. De fleste store butikker er åbne fra kl. 9.00 til 14.30. På tirsdage og torsdage holder de også aftenåbent mellem kl. 17.30 og 21.00.

Hver torsdag og lørdag mellem kl. 8.00 og 14.00 afholdes der et marked i et boligområde i udkanten af ​​Heraklion. Her sælges alt fra krydderier og grøntsager til smykker og tøj, og det er virkelig en god oplevelse at slentre rundt mellem stativerne og se, hvad der tilbydes. Den nemmeste måde at komme herhen er at tage lokalbussen til Heraklion og derefter taxi til markedspladsen.

Shopping i Chania

I Chania har de større butikker åbent alle dage undtagen søndage til kl. 14.00. På tirsdage, torsdage og fredage er de åbent fra kl. 17.30 til 21.00. I den gamle bydel og i Platanias er butikkerne normalt åbne hele dagen, alle hverdage. Men nogle forretninger lukker for siesta.

I centrum af Chania finder du Kretas største shoppinggade, Agora. Her finder du en række butikker, der sælger lokale lækkerier såsom olivenolie, urter, krydderier, ost, vin, raki, frugt og grøntsager, men også fersk kød og fisk. Urter og krydderier er meget udbredt i græsk madlavning, og det er oregano, timian, rosmarin og basilikum, som anvendes mest. Tag smagsoplevelserne med hjem i form af dine yndlingsurter - det er så meget friskere end at købe dem hjemme. Åben mandag til lørdag 8.00-14.30

Markedsdage på Kreta

I Agios Nikolaos er der udendørsmarked hver onsdag morgen, som afholdes på parkeringspladsen ved det offentlige hospital. I Elounda kan du gå på et mindre marked hver fredag ​​om morgenen. Chania har også markeder på onsdage, torsdage og lørdage. På torsdagsmarkedet i Nea Chora-distriktet kan du købe grøntsager, frugt og tøj. Markederne er åbne mellem 7-14.

Rethymnon har et traditionelt marked mellem kl. 8.00 og 14.00 på torsdage på parkeringspladsen over for byparken. Her kan du købe lækre, friske frugter og modne grønsager til en god morgenmad på balkonen. Der er også markeder på mandage og lørdage andre steder i byen.

Tag en bid med hjem af Kreta

At købe olivenolie med hjem til Danmark er som at tage en lille del af Kreta med. Olien er kendt over hele verden for sin høje kvalitet og unikke smag. Udover olie er det dejligt at købe en dejlig krukke honning eller måske en gaveæske med lækre krydderier. Lokale håndværk er også gode souvenirs. I landsbyerne Kritsa, Kotoulofari og Anogia kan du købe smukt håndværk med hjem og i keramikbyen Thrapsano finder du smukke keramikprodukter.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her