5 seværdigheder på det vestlige Kreta

Vestkreta har masser af interessante seværdigheder, som du kan udforske på din ferie. Her er et par perler, som du kan tilføje til din ferie.

Fortezza

Fortezza i Rethymnon

Denne borg blev bygget for at beskytte byen mod angreb fra tyrkerne, men Rethymnon blev stadig indtaget efter 30 dages belejring i 1646. Store dele af muren er der stadig og også den tyrkiske Sultan Ibrahim-moske. For nylig er der bygget et amfiteater til forskellige koncerter. I løbet af sommeren afholdes der en renæssance festival med besøgende fra hele verden, der kommer her for at lytte til musik eller se teater og ballet. Byens arkæologiske museum ligger i det gamle tyrkiske fængsel over for hovedindgangen til Fortezza. Samlingerne indeholder fund fra stenalderen, minoisk tid og romertiden. 

Melidoni-grotten

Melidoni-grotten er en utrolig smuk drypstensgrotte i nærheden af Rethymnon, som spillede en vigtig rolle i Kretas kamp for uafhængighed. I 1824 skjulte 300 Melidoni-beboere sig fra den tyrkiske hær her. De blev opdaget, og soldaterne tændte ild ved grottens indgang, så landsbyboerne brændte indvendigt. Denne grotte er til dig, der er lidt mere eventyrlysten - der er ingen adgangsgebyr eller guidet tur i grotten, her går du nemlig på egen hånd. Det kan være godt være en god ide at medbringe en lommelygte for at beundre de imponerende drypstensformationer. For at komme herhen skal du følge vejen fra Rethymnon til Perama, hvor du vil finde skilte, der viser dig til Melidoni-grotten.

Haver og mindepladser

I Kretas botaniske have, syd for Platanias, kan du opleve et smuk udvalg af Kretas smukke fauna. Her kan du slentre rundt i haven og nyde tusindvis af planter, blomster og træer fra hele verden. Her kvidrer fuglene og lugten af ​​mynte hænger i luften. Du er velkommen til at spise i tavernaen i haven.

Fra 2. verdenskrig, hvor mange soldater fra begge sider døde på Kreta, er der to separate mindepladser - en i Souda-bugten for de ​​allierede soldater og en uden for Maleme for tyskerne. Der kommer årligt mange veteraner her for at vise deres respekt, og kretenserne selv glemmer aldrig, hvad der er sket.

Minoisk gravplads

På Kreta findes der en minoisk gravplads fra omkring 1400 f.Kr. Den store plads rummer 231 grave, og besøgende får mulighed for at komme ned i flere af dem. Der er stadig udgravninger i gang den dag i dag, og sammen med pladsens beliggenhed skabes en spændende kontrast til vores moderne samfund. For at finde herhen skal du køre mod syd fra Rethymnon til Armeni / Spili. Graven er på højre side efter et kvarters kørsel.

Gå i kloster

Preveli-klostret på den sydlige side af Kreta blev bygget i det 17. århundrede og består af to forskellige bygninger: Kato Moni og Piso Moni. De er lidt adskilt, og begge kan besøges. Husk også at besøge den smukke strand nedenfor klosteret også!

Ved foden af ​​Psiloritis, omkring 20 km fra Rethymnon, ligger det smukke Arkadi-kloster, der har fået sit navn efter kejser Arkadios, der byggede det. Kretas mest betydningsfulde kloster blev bygget under den venetianske epoke og har en særlig historie. I 1866 valgte de religiøse kvinder og børn, som var flygtet hertil, at sprænge sig selv i luften frem for at blive erobret af tyrkerne. Arkadi-klostret har åben hver dag i sommermånederne.

Akrotiri-halvøen ligger nordøst for Chania, og her findes der flere smukke klostre som fx Agia Triada, hvorfra du kan vandre til Katholikon, en af ​​øens ældste klostre og ikke længere i brug. Klostrene ligger tæt på fantastiske strande såsom Marathi og Stavros, hvor du kan leje en liggestol og svømme i det krystalklare vand.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Kreta, find og book en rejse til Kreta eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Kreta

Her finder du vores bedste tips til skønne strande, de hyggeligste restauranter, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Kreta

Kreta

  • En fantastisk og varieret natur
  • Spændende seværdigheder samt kultur
  • Charmerende turistområder
Læs mere om Kreta

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her