Udflugter og eventyr på Karpathos

Har du lyst til at komme ud af din komfortzone? For naturelskeren er Karpathos en ægte drøm med meget at udforske både på øen og i nærheden af øen.

Øen Chalki

Chalki ligger lidt uden for Rhodos og er bedst kendt som freds- og venskabsøen. Dette unikke sted har kun én by - Nimporio - som har en fremragende beliggenhed på en skråning til havet. Chalki har knap 300 indbyggere, og tidligere har der været et ret begrænset udbud, men hvert år tiltrækkes der flere og flere unge, og eftersom turismen øges, kommer der flere taverner og barer. Men hvad der gør øen mest speciel, er det faktum, at der ikke er nogen biltrafik her, hvilket gør øen til en perle, når det kommer til afslapning. Du kan tage båden fra havnen i Pigadia direkte til Chalki.

Kasos

Sydvest for Karpathos ligger øen Kasos, som ligesom resten af øerne i området har været truet af pirater gennem tiden. Indbyggerne på Kasos var tidligere kendt som dygtige skibsbyggere. På grund af dette blev øen 1824 angrebet af Tyrkiet og Egypten - et angreb der fik øen til at brænde ned. Siden da er skibsindustrien helt ophørt. Men der er stadig meget at se her. Øen byder på en fantastisk natur med iøjnefaldende bjerglandskaber, rig flora og spændende fuglearter. Du kan tage en af verdens korteste flyruter hertil fra Karpathos - en rejse der kun tager fire min.

Nyd udsigten

Karpathos er unik, når det kommer til naturscener. Karpathos mest slående udsigter, får du på øens højeste bjerg, Kali Limni. Du kan køre lidt ad vejen op, men hvis du vil helt op til toppen, skal du gå derop. Tag gode vandresko med, hvis du vil ud på et vandreeventyr.

Oplev Saria

Saria ligger nord for Karpathos, så vi kommer lettest til øen ved at tage båden langs østkysten til Palatia-stranden. Det siges, at Saria engang var en del af Karpathos, og først blev adskilt fra øen under et stort jordskælv. Sarias skønhed er slående med dets klare vand på stranden, der lokker med svalende badeområder. For den eventyrlystne er der mulighed for at følge med på en vandretur, hvor vi ser ruiner og bygninger fra 2000 f.Kr. Vi besøger også øens skulpterede bjerge, og kan beundre hvor mægtigt de rejser sig mod skyerne.

Se dig omkring i dit eget tempo

Den vigtigste ting at pakke til ferien er din nysgerrighed - og hvad er en bedre måde at få stillet den på, end på din helt egen opdagelsesrejse. Lej en bil eller knallert gennem os og kør rundt på denne fantastisk smukke ø og besøg nogle af Karpathos strande. Du vil helt sikkert finde din egen perle.

Læs mere om billeje på Karpathos