Karpathos skønne strande

Kast dig i vandet! Karpathos har en bred vifte af strande i forskellige størrelser og forskellige typer - hvilken slags passer dig bedst? Se vores tips og få ideer til Karpathos-rejsen.

Apella

Apella er en Karpathos-strand klassificeret som en af de fineste og smukkeste beliggende i Grækenland. De tilstødende bjerge med fyrretræer, der giver skøn skygge, kryber ned til den hvide strand og det krystalklare dybblåt vand. Der er en taverne af højt niveau lige over stranden. Du kan selvfølgelig også leje solstole og parasoller. Det er en fin oplevelse at komme til Apella fra havet - så benyt lejligheden til at tage båden hertil, hvis du har mulighed for det. Hvis du vil navigere rundt på egen hånd, så kan du leje en bil eller scooter og komme hertil via landevejen.

Diakóftis

Hvad med en dejlig, næsten fuldstændig uberørt strand lige bag lufthavnen? På Diakóftis venter en stor portion af fred og ro. Der er ingen taverner, solstole eller parasoller på stranden, og den eneste måde at komme hertil er i bil eller på knallert. Men når du er fremme, vil du være glad for, at du har gjort dig besværet - her er en fantastisk smuk sandstrand som kantes af krystalklart vand. På vejen til Diakóftis er der flere mindre uspolerede strande - hvem ved, måske du kan finde en anden yndlingsstrand, inden du kommer frem.

Apella

Agios Nikólaos ved Arkasa

En strand, der er meget populær blandt lokalbefolkningen, meget på grund af de smukke bølger. Der er relativt lavvandet, hvilket værdsættes af børnefamilien, og stranden består af sand. Når de lokale siger, at de skal "spille og lege i bølgerne" så er det denne strand, de mener. Der er en taverne på stranden, hvor du kan nyde græske specialiteter, og her er både parasoller og solstole til hvile dig i, mens du nyder din mad.

Tre strande i én

I de centrale dele af Pigadia, lige efter Xenona, finder du en 2,5 km lang strand, opdelt i tre mindre strande: Xenona, Áfoti og Vrónti. Så det er bare at vælge og vrage og udse din egen yndlingsplads under en gåtur langs vandet.

Agios Nikólaos ved Spoa

Hvis du leder efter en mindre men charmerende strand, bør du besøge Agios Nikolaos. Her er en dejlig strand med krystalklart vand, som du også kan nyde synet af på tavernen her. Sandet består af en kombination af småsten og groft sand. Sørg for at tage en afslappende gåtur - der er en dejlig havn i nærheden.

Stranden Aháta

Aháta er en lille strand i et meget smukt miljø nord for Aperi. Stranden består de fleste steder af småsten. Der er solstole og parasoller til udlejning samt adgang til en dejlig taverne.

Kastélia

Gå ikke glip af denne lille bølgende strand Kastélia i Amopí. Stranden er ikke synlig fra vejen, men du finder Hotel Aegean Village lige derved, ved at følge den naturlige vej via den stejle trappe ned.

Megali Amopí

Megali Amopí er en større strand i det lille maleriske Amopí-samfund. Ordet Megalí betyder stor. Stranden er lang og meget populær blandt lokale og børnefamilier. Lige rundt om hjørnet er der masser af dejlige taverner og skønne solstole til at slå sig ned i. For dig der søger skygge fra solens stråler, er der parasoller at leje.

Xenona

Xenona tilhører også Pigadia og er den første af strandene, der ligger på række. Her kan du tilbringe en vidunderlig afslappende dag under solen, og for dig der bedst kan lide solstole og parasoller, så kan disse lejes. Sørg for at forkæle dig selv med en kold frappé på en af de mange caféer her.

Vrónti

Vrónti er den sidste af strandene, der tilhører de smukke strande i Pigadia. Udsigten mod Pigadia er fantastisk, og præcis denne strand er især populær blandt lokalbefolkningen. Tag selv derhen, så forstår du hurtigt hvorfor.

Potali

Inden du kommer ind i de centrale dele af Lefkos finder du Potali-stranden på venstre side. Stranden er lavet af småsten blandet med større sten, og du kan leje solstole og parasoller. Hvis du er sulten, er der både taverner og hoteller i nærheden.

Votsalákia

Votsalákia er en smuk strand i Amopí, der består af småsten. Der er flere taverner i nærheden og langs vandet kan du leje en solstol og skyggende parasoller. Votsalákia ligger nær Megali Amopí og den store parkeringsplads.

Mikrí Amopí

Mikri Amopí hedder den lille strand, der ligger efter Megali Amopí. Mikri betyder lidt på græsk. Her finder du en behagelig taverne, solstole og parasoller ved siden af den dejlige lille strand, der ligger i en mindre bugt.

Kyrá Panagiá

Kyrá Panagiá er en meget populær småstenstrand kantet af flere små og charmerende taverner. Mulighederne er ideelle for snorkling, men slapper du bedre af med en god bog, så der er parasoller og solstole til leje. Ikke langt fra stranden finder du kirken med det røde tag, som Kyrá Panagiá blev opkaldt efter.