Karpathos lækre køkken

Leder du efter nogle udsøgte tips? Så er du det helt rigtige sted! Her finder du tips om Karpathos mest indbydende spisesteder, delikate specialiteter og græske klassikere, som du bare ikke må gå glip af.

Smag souvlaki på Under the Trees

Under the Trees er en restaurant beliggende på en klippe, lidt udenfor Finiki. Det er ejerne selv, der har bygget restauranten, hvor de også serverer egne dyrkede grøntsager. Hvis du kommer forbi, skal du bestille souvlaki bestående af små stykker kød grillet på spyd. Retten laves både med svinekød og kylling.

Rinas taverne

Denne lille taverne ejes af Mike og Rina og ligger på vej til lufthavnen langs hovedvejen. Hvis du allerede har prøvet øens lokale pasta, makarounes, må du bare smage de hjemmelavede makaroniretter her. De er fantastiske! På bagsiden af tavernen er der en lille have, så ingredienserne er altid friske. Efter middagen kan du sidde på stranden Cristou Pigadi eller Damatria, som ligger overfor den anden side af vejen.

Fava

Fava er en ret, som du virkelig bør prøve på Karpathos. Den er lavet på kikærter eller gule ærter og serveres varm med rå løg. Passer godt som en forret eller tilbehør til en hovedret, og kan med fordel nydes sammen med et godt græsk brød.

Tavernen Perdikal

Tavernen PerdikaI i den lille bjerglandsby Menetes, ligger på hjørnet af kirken. Her står ejeren Kostas for den hjemmelavede mad. Du er velkommen til at bestille mange små forretter og prøve de hjemmelavede pommes frites. Måske har han også en kanin på menuen den dag du kommer på besøg.

Lokal vin

Selvom Karpathos er mest berømt for sin olivendyrkning, produceres der faktisk også meget vin på øen. Bestil den lokale vin, når du spiser ude en aften.

Vandbrønde

Omkring Pigadia møder man ofte udendørshaner og vandbrønde. Herfra får du frisk rindende vand fra kilderne op i bjergene, og de lokale henter ofte vand til husholdningerne. Sørg for at fylde vandflasken under din sightseeing. Måske ikke helt uventet betyder Pigadia faktisk brønd eller kilde.

Olivenolie

I omgivelserne ved byen Mesohori bliver det meste af Karpathos olivenolie produceret. Hvis du kører i området, vil du opleve en fantastisk natur med oliventræer smukt anbragt langs bjergvæggene. Naturligvis finder du olivenolie i de fleste byer, men for dig, der ønsker at få den ægte del af Karpathos med hjem, så anbefaler vi, at du køber denne velsmagende olie.

Honning

Udover sin produktion af førsteklasses olivenolie er Karpathos også kendt for sin fine honning. Langs bjergene kan du indimellem se de farverige bikuber. Prøv øens honning sammen med en portion græsk yoghurt og noget frisk frugt - et vidunderligt måltid at starte dagen med.

Ouzo

Ouzo er grækernes nationaldrik, og du vil ikke gå glip af den under dit besøg her. Det er en anisbaseret drink, der når den blandes med vand, får en hvid farve. Raki er også en græsk favorit - den serveres ofte sammen med nogle dejlige mezes. Skål!

En sød tand?

Hvis du kan lide is, så er du kommet til det rette sted - i Pigadia er der mange isbarer. På mange steder er isen hjemmelavet, hvilket gør den ekstra god. Find din egen favorit ved at prøvesmage.

Nyd en god kop kaffe

Efter en lang dag kan det være nødvendigt at blive fyldt op med ny energi - og hvad er bedre end en græsk kaffe? Kaffen her er mørk og stærk i smagen, og den serveres varm i en lille kop. Drikken kan bestilles i tre sorter: sketo (uden sukker), metrio (med lidt sukker) eller gliko (med meget sukker).

Frisk fisk

Mange af restauranterne omkring havnebyerne serverer friskfanget fisk. Bed om dagens fangst, når du sidder ved bordet og pres lidt citronsaft over fisken, inden du spiser den. Lækkert!

Spis kápari i Agia Nikolaos

En hyggelig taverne i Agia Nikolaos på østkysten af Karpathos mellem Spoa og Apellastranden, lige ved siden af kirken Agios Nikolaos. Her kan du bestille den græske salat kápari. Tavernens personale plukker selv grøntsagerne på øen, så du kan være sikker på, at du vil kunne nyde denne ret sjældne græske specialitet. Den er omhyggeligt kogt med salt, eddike og saltlage og smager ekstra velsmagende sammen med olivenolie, hjemmelavet brød, sardiner og et lille glas ouzo.

Book rejse til Karpathos