Egyptiske basarer

Shopping i Egypten

Hvis du får lyst til at shoppe, så er du kommet til det helt rigtige sted. I Egypten er der flere basarer, hvor du kan shoppe ægte egyptiske souvenirs som krydderier, tæpper, tøj og meget mere. Du skal selvfølgelig huske at prutte om prisen. For dig der søger shopping i et mere internationalt miljø, er der flere shoppingcentre og shoppinggader, hvor du kan bruge dine penge. Her kan du læse om vores bedste shoppingtips!

Shopping i basaren

At besøge en basar i Egypten er selvfølgelig en del af ferien. Her finder du alt fra krydderier til vandpiber, tæpper, tørklæder, lædervarer og tøj. Faktisk er et besøg her næsten lige så interessant, selvom du ikke handler. Slentre rundt og lad dine sanser blive mødt af alle mulige dufte, farver og smage. Sæt dig ned på en af caféerne og nyd en kop myntete, mens du følger handlen omkring dig. At prutte om prisen er selvfølgelig et must! Adresse: El Dahar, Down Town, Hurghada

Butikker med faste priser

Er du ude efter shopping, men mindre fascineret af at forhandle om priserne? Så kan vi anbefale Cleopatra Bazar, som er en kæde med faste priser. Du kan finde alt fra tøj og sko til souvenirs at købe med hjem til familie og venner. Cleopatra Bazar kan findes på Sheraton Road i Sekalla og Village Road i den nye del af Hurghada.

Marked

Markedet i Esna

Hvis du bliver træt af strandlivet, kan du tage Esna, som ligger 55 km syd for Luxor. Her må du ikke gå glip af et besøg på det lokale marked, hvor alt mellem himmel og jord kan købes. Den letteste måde at komme hertil er med bus fra Luxor.

Shopping uden at forhandle om prisen

Leder du efter en hel dag med shopping, uden at prutte om prisen og i et internationalt og moderne miljø? Så skal du tage turen til Senzo Mall, der ligger ca. 20 min udenfor Hurghada. I shoppingcentret findes du både lokale og internationale butikskæder, hvor du kan købe alt fra accessoires og tøj til elektronik og husholdningsartikler. Senzo Mall byder også på fine restauranter og caféer, tag en velfortjent pause fra shoppingen og prøv eksotiske Planet Africa, eller hvorfor ikke nyde en kop kaffe på El Churro. Du kommer til Senzo Mall med taxi eller Senzo Malls egne busser, der kører til shoppingcentret fra flere busstoppesteder, herunder Sheraton Road i Sekalla, Hurghada.

For et andet og endnu større udbud, så skal du tage til det nyåbnede shopping center City Center med masser af butikker, hvor du kan finde tøj, accessories, parfumer, makeup og lokale produkter. Her er også en biograf, som viser internationale og lokale film.

Hyggelig shoppinggade

I Port Ghalib ligger den hedeste shoppinggade El Khan Street, og der er butikker, restauranter og et traditionelt egyptisk marked. I marinaen kan du sidde på en hyggelig café og kigge på de store og dyre både.

En styrkende tår?

Egypten er et land, der er stærkt påvirket af religionen islam. Islam tillader ikke spiritus, hvilket betyder, at man ikke kan købe øl og vin i forretningerne i området. Hvis du vil købe alkoholdige drikkevarer, skal du i stedet gå til en af ​​taxfree-butikkerne, der findes i Hurghada og El Gouna. Husk altid at medbringe dit pas, for at bevise hvor du er ankommet til Hurghada. De første 48 timer kan du købe importeret spiritus, men efter 48 timer kan du kun købe lokal øl og vin. Taxfree-butikkerne er placeret i Down Town, El Gouna og det nye Hurghada.

Smuk bomuld

Egypten er kendt for sin fantastiske bomuld, så sørg for at købe et stort badehåndklæde til stranden eller dejlige bomuldsplaider til at tage med hjem. I bydelen Sekalla, der ligger i Hurghada, finder du mange bomuldsbutikker med gode priser.

Vandpiber

Vandpiber er populært og tilgængeligt i alle mulige varianter. Tag til en shisha-butik, hvis du vil være sikker på at få en god kvalitet. Kontroller også, at alle dele er inkluderet, og at du forstår, hvordan vandpiben fungerer. Normalt får du en rulle kul og en tobakspakke med i købet, men sørg for at købe ekstra med hjem. En vandpibe bør ikke koste mere end omkring 180-350 egyptiske pund.

Papyrus

Et af de mest bæredygtige materialer til at skrive på er papyrus. Hvis du besøger Selkhet i El Kawther vil du se, hvordan man lavede papyrus i gamle dage. Her kan du også købe smukke papyrus med håndmalede motiver med hjem. En sjov souvenir eller en anderledes gave.

Duft godt

Egypten er en af ​​verdens førende leverandører af parfume-essenser til flere store og velkendte mærker som Oscar De La Rente, Armani, Gucci med flere. Her udvindes duftekstrakterne direkte fra planten og opbevares derefter i alabastkrukker. Hvis du tager en udflugt til Cairo, kan du benytte lejligheden til at besøge parfumeinstituttet El Omda, hvor du kan dufte dig til din egen parfume.

Krydderier

I Egypten ser du farverige krydderier overalt. Hvorfor ikke købe dine favoritter med hjem, så du kan drømme dig tilbage, når du er hjemme i køkkenet og tilbereder din egen mad.

Smykker og bling bling

I Egypten kan du købe smykker i guld og sølv til utroligt gode priser. Hvis du leder efter noget specielt, skal du besøge Farah-butikken i det nye Hurghada. Her kan du blandt andet købe typiske egyptiske smykker som skarabéer, der symboliserer sol og lykke, eller hvorfor ikke et armbånd med dit navn i hieroglyffer?