Egyptens mad

- udforsk den lokale mad

Egyptisk mad er en blanding af mange køkkener med indflydelse fra Syrien, Libanon, Tyrkiet, Palæstina, Grækenland og andre lande omkring Middelhavet. Her kan du læse om nogle af de lækre favoritter!

Fire egyptiske favoritter:

På Sherry Street og i den nye marina i Hurghada ligger der mange lokale restauranter og gadekøkkener, der serverer traditionel mad.

Fire egyptiske favoritretter er:

  • Fuul: brune bønner tilberedt med olie, citron, salt, kød, æg og løg med blandede krydderier. Du får fuul i en portionsskål, som du spiser sammen med brød og grøntsager.
  • Koshari: en blanding af pasta, ris og bønner serveret med stegt løg og tomatsauce.
  • Shish kebab: serveret med eller uden kød, men altid med det traditionelle tilbehør - grøntsager, tahinsauce og pitabrød.
  • Molokhia: en egyptisk grøntsagsgryde, der er rig på vitamin A og C, fiber og jern.

Flotte og farverige frugter

Overalt i gaderne omkring Hurghada står frugtsælgerne med deres vogne fyldt med frisk frugt. Når du alligevel kommer forbi, bør du købe en mango eller honningmelon – de smager himmelsk.

Tyrkisk kaffe og vandpibe

En populær fornøjelse er at sidde på en egyptisk cafe eller coffeeshop, som det hedder på stedet. Sammen med en kop myntete eller tyrkisk kaffe foretrækker egypterne at ryge vandpibe og diskuterer de seneste nyheder.

Prøv noget anderledes

En velsmagende egyptisk specialitet er hamam mashshy, stegt eller kogt due fyldt med ris og krydderier. Den spændende ret serveres ofte ved bryllupper, da den betragtes som en kærlighed til manden, men hold øje med menukortet på typiske egyptiske restauranter, så kan det være du også får chancen for at smage retten her. En anden specialitet, som du ikke må gå glip af, er kamelkød. På nogle restauranter kan man endda bestille hamburgere med kamelkød, som er mørt og utroligt velsmagende.

Frisk fanget fisk

I udkanten af Sekalla i basarområdet på Dahar Square i Hurghada rager fiskesælgere op. Tidligt om morgenen tager fiskerne ud med deres båd, og så står de efterfølgende og sælger frisk fisk hele dagen. Der er også et fiskemarked ved den nye marina ved siden af Sheraton Road, lige ved den store moské.

Restauranter nær havet

Lyst til havets lækkerier? På Maritim, i Abu Tig Marina, El Gouna, kan du nyde grillet laksfilet, skaldyr eller hvorfor ikke den klassiske toast med skaldyr. Restauranten ligger lige ved havnen, og hvad er bedre end at nyde en god middag med en fantastisk udsigt?


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Egypten, find og book en rejse til Egypten eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Egypten

Hvor findes Egyptens bedste strande? Hvor kan jeg finde de mest interessante seværdigheder? Hvad er Egyptens mest interessante byer? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Egypten!

Se alle vores rejsetips for Egypten

Egypten

  • Billig og solsikker ferie på førsteklasses hoteller
  • Verdenskendte seværdigheder og spændende udflugter
  • Dykker- & snorkelparadis i Hurghada
Læs mere om Egypten

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her