Rejsemålsinformation

Her finder du nyttig information, som er godt at vide, når du er på rejsemålet.  

Finder du ikke svar på dine spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på mail på salg@apollorejser.dk eller 35 20 19 00.

Afstand

Den angivne afstand er til den nærmeste badestrand og det nærmeste lokale centrum, ikke nødvendigvis det største eller bedste på rejsemålet. Afstand til strand er målt fra det område på hotellet, der ligger nærmest stranden.  

Høj- og lavsæson

Højsæson og lavsæson 

Rejsemålenes og hotellernes karakter er meget varierende afhængigt af sæson. På de fleste rejsemål er det højsæson i juli-august. Det kan dog variere fra rejsemål til rejsemål. Dog kan man generelt sige: I for- og eftersæsonen kan der være lidt stille på de livlige rejsemål, og i højsæsonen kan de rolige rejsemål blive forholdsvis livlige. Forsæsonen kan være præget af, at ikke alle restauranter, butikker og hotellers faciliteter er åbne. I eftersæsonen kan man opleve, at rejsemålet og hoteller så småt er ved at lukke ned, og at udvalget i restauranter og butikker er begrænset. På såvel store som små rejsemål fortsætter hverdagslivet som normalt i turistsæsonen. Restauranter og barer har åbent til midnat, nogle gange længere, og musikken i nattelivet spilles for høj lydstyrke. Lokaltrafik forekommer døgnet rundt og tiltager til tider.

Vær opmærksom på

Mange steder må du påregne støj fra gaden, parkeringspladser, barer, butikscentre etc. - også selvom det ikke er nævnt under de enkelte hoteller. Vælger du at bo centralt i byen, er dette ekstra udpræget, da der ofte er livligt natteliv og tæt trafik. Vi gør endvidere opmærksom på, at det er individuelt, hvad man oplever som støj. Nogle af vores gæster er f.eks. glade for musik ved poolen, underholdning om aftenen o.lign., hvorimod andre oplever dette som generende. Høj musik, trafikstøj og anden larm uden for hotellet kontrolleres af de lokale myndigheder, og det er dermed ikke noget, Apollo kan påvirke.
Det kan forekomme, at der påbegyndes vejarbejde eller byggeri, som vi ikke på forhånd er bekendt med.

Der er ofte stor forskel på hvilken rygepolitik, de enkelte lande og hoteller har. I nogle lande er det normalt, at rygning er tilladt næsten overalt, mens det er forbudt i andre lande. Selv om nogle hoteller kalder sig røgfri, så kan der være forskel på, hvor nøje rygeforbuddet håndhæves.

Vi gør opmærksom på, at der kan være lokale helligdage eller traditioner, som kan medføre restriktioner i forhold til f.eks. udskænkning af alkohol visse dage. Som gæst kan du ikke forlange erstatning eller rabat, hvis dette skulle indtræffe under dit ophold.

Vejroplysninger

Bemærk venligst, at alle klimaoplysninger på rejsemålene er baseret på gennemsnitsmålinger, der er indsamlet fra officielle vejrstationer som eksempelvis SMHI (Sveriges meteorologiske og hydrologiske institut), og vejret på destinationen kan afvige fra dette. Der er derfor ikke garanti for sol på nogen af vores rejsemål.

Indkøb

Det er let at blive fristet til indkøb. Du skal dog være opmærksom på told- og momsregler, som i mange tilfælde sætter grænser for, hvor meget du med fordel kan hjembringe. Hvis du aftaler med en forretning, at de skal sende varerne til din adresse i Danmark, skal der altid betales told og moms i Danmark. Apollo påtager sig ikke at undersøge sager, hvis du føler dig dårligt behandlet af forretninger, eller at hjælpe dig, hvis du skal have byttet varer eller benytte garantier.

Indførsel af animalske fødevarer fra ikke EU-lande

EU har vedtaget strenge regler om indførsel af animalske fødevarer fra tredjelande (lande udenfor EU) – herunder privates indførsel – fordi animalske produkter kan indeholde smitte med sygdomme, som kan spredes til vore husdyr. Tilsvarende er der bestemmelser om omsætning af animalske produkter ved udbrud af smitsomme dyresygdomme i EU-lande.
Myndighederne har stor fokus på smitterisiko, og der vil i fremtiden blive øget kontrol af ikke-kommerciel indførsel og højere bøder for overtrædelser på dette område.

Gældende regler findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Dyr og insekter

Myg, myrer, fluer og kakerlakker kan forekomme. På de fleste apoteker og i supermarkeder kan man købe effektive midler, hvis du er generet af det. Undgå at lade madvarer stå fremme på værelset, for at mindske problemerne. Kontakt vores rejseledere eller hotelpersonalet for information om hvor du kan købe insektmiddel.

Især i regntiden er det vigtigt at beskytte sig mod myggestik, bl.a. for at nedsætte risikoen for bl.a. dengue-feber.

Hotellerne kan somme tider ligge blandt landejendomme, hvilket betyder, at du kan bo nær æsler, får og andre dyr. Katte og hunde går ofte løse.

Udflugter

På de fleste rejsemål tilbydes et varieret udflugtsprogram. Du finder udvalget under hvert rejsemål - i fanen øverst til højre.

Udflugtsprogrammet arrangeres af vores lokale samarbejdspartnere på rejsemålene. Udflugterne, som er nævnt på apollorejser.dk, kan i løbet af sæsonen blive ændret, udgå eller helt blive erstattet af en anden tur - både på grund af lokale forhold og den generelle efterspørgsel og tilmelding.

På nogle rejsemål, i visse perioder, f.eks. i storbyer og under lavsæsonen gennemføres udflugterne med engelsktalende lokalguide. Udflugter uden guide forekommer også. Husk, at drikkepenge er meget udbredt i udlandet. Det er derfor meget skikkeligt at give drikkepenge til f.eks. buschaufføren ved udflugter og rundrejser.

Nogle udflugter tilbydes med engelsktalende guide, ligesom det sker, at visse ture/dele af ture, gennemføres af autoriserede lokalguider pga. særlige nationale bestemmelser. Dette får du oplyst på rejsemålet, ligesom tilmelding og betaling også skal ske på rejsemålet.

Forudbestil udvalgte udflugter
Du behøver ikke altid vente, til du ankommer på rejsemålet for at booke dine udflugter. Vær sikker på at komme med på udflugten ved at booke direkte i bookingsystemet, når du booker din rejse eller efterfølgende via Din rejse » her på apollorejser.dk. Du kan også bestille udflugter via vores app, som vi anbefaler, du downloader inden afrejse.

Læs mere om forudbestilling af dine udflugter her ».