Fakta om Ras al Khaimah

Tidsforskel:

Dansk tid +2 timer (ved dansk sommertid) og +3 (ved dansk vintertid).

Pas og visum:

For information om pas og visum til De Forenede Arabiske Emirater se her.

Spis ude:

Bemærk at alkohol er meget dyrt.

Transfer:

Fra lufthavnen i Dubai til hotellerne i Ras al Khaimah tager det ca. 1,5-2 timer. Tiden afhænger af trafiksituationen. Grundet strikse parkeringsforhold for busser, minibusser og biler i lufthavnen i Dubai lufthavn kan ventetid på 30-60 minutter forekomme. Dette skyldes, at transferbusserne først må køre frem til terminalen, når alle gæster er kommet ud fra bagageområdet. Trafik i lufthavnsområdet kan også påvirke ventetiden i lufthavnen. Under nytår kan transfer tage op til 1 time ekstra pga. forskellige events. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Strande:

Ras al Khaimah har fantastiske strande med krystalklart vand. Der er meget plads på strandene.

Forlystelser:

Forlystelseslivet er roligt i Ras al Khamiah. Alkohol sælges i meget begrænset omfang, og er meget dyrt.

Transport:

Taxi er meget billigere her end i Skandinavien. Taxi mellem Ras al Khaimah og Dubai koster ca. 450 DKK pr. vej.

Sport:

Der udøves vandsport flere steder på stranden, tennis på de fleste hoteller, squash på nogle hoteller.

Værd at vide:

Ved indcheckning kræver de fleste hoteller et depositum på ca. 200 US-dollar, som tilbagebetales ved afrejsen (beløbet reserveres på dit kreditkort).

Internettet fungerer ofte langsomt i landet, afbrydelser forekommer.

Alkohol
Ifølge lokale love er det ikke tilladt at servere alkohol visse dage om året. Alkohol er meget dyrt og sælges stort set kun på hotellerne og nogle restauranter og barer. Hvis hotellet ikke sælger alkohol, findes denne info under respektive beskrivelse af hotellet. Toldfrie varer kan handles i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Du må frit indfører max 4 liter alkohol pr. person til Dubai. Prisniveauet på mad og drikke på hotellerne varierer meget og følger hotellets standard. Man kan med fordel bestille pension hjemmefra, hvis hotellet tilbyder dette. I emiratet Sharjah er det helt forbudt at indtage alkohol.

Dresscode
For mænd og kvinder anbefaler vi tøj, der dækker skuldre og knæ. Undgå stramtsiddende eller gennemsigtigt tøj. Ved besøg i moské kræves det, at kvinder dækker håret med et sjal. På stranden soler man ikke topløs, og man bør generelt altid tage hensyn til landets kultur og skikke.

Under 21 år
Personer under 21 år må ikke checke ind på hoteller i De Forenede Arabiske Emirater medmindre de er selskab med deres forældre. Har du ikke samme efternavn som dine forældre, skal du kunne vise dit dåbsattest. Er du under 21 år og rejser med en anden voksen over 21 år, kræves en kopi af dine forældres pas, samt en fuldmagt på engelsk. Kontakt ambassaden for mere information. Personer under 21 år må ikke drikke alkohol.

Ramadan
Ramadan ligger omkring februar-april og varierer fra år til år. Ramadanen påvirker ikke hverdagslivet i Dubai og Abu Dhabi specielt meget. I andre emirater såsom Sharjah, Ras al Khaimah og Ajman kan åbningstiderne for butikker og spisesteder være ændret. Generelt om Ramadanen: I denne periode er den lokale handel lidt mere stille. Mange butikker holder lukket, og du kan opleve at diverse servicefag fungerer lidt langsommere. På visse rejsemål serveres der slet ikke alkohol, andre steder kun på udvalgte steder eller kun på værelset. I løbet af Ramadanen er der ikke underholdning, og visse udflugter i Apollos regi kan blive påvirket.