Fakta om Ras Al Khaimah

Tidsforskel:

Dansk tid +2 timer (ved dansk sommertid) og +3 (ved dansk vintertid).

Pas og visum:

For information om pas og visum til De Forenede Arabiske Emirater se her.

Spis ude:

Bemærk at alkohol er meget dyrt.

Transfer:

Transfer til hotellerne i Ras Al Khaimah fra lufthavnen i Dubai tager omkring 1,5-2 timer afhængig af trafiksituationen. Bemærk venligst, at Dubai Lufthavn har meget strenge regler for parkering af busser, minibusser og biler i lufthavnen. På grund af dette kan ventetiden inde i lufthavnen være omkring 30-60 minutter. Det skyldes, at busserne ikke må komme ind i terminalen, før alle gæster har forladt bagageområdet. Trafikken i lufthavnen kan også påvirke ventetiden. I weekenden ved nytåret (31/12-1/1) kan transferen tage op til 1 time ekstra på grund af diverse arrangementer.

Apollos personale følger oftest ikke med på transferen.

Forlystelser:

Forlystelseslivet er roligt i Ras Al Khamiah. Alkohol sælges i meget begrænset omfang, og er meget dyrt.

Transport:

Taxi er meget billigere her end i Skandinavien. Taxi mellem Ras Al Khaimah og Dubai koster ca. 450 DKK pr. vej.

Værd at vide:

Ved indcheckning kræver de fleste hoteller et depositum på ca. 200 US-dollar, som tilbagebetales ved afrejsen (beløbet reserveres på dit kreditkort).

Internettet fungerer ofte langsomt i landet, afbrydelser forekommer.

Alkohol
Ifølge lokale love er det ikke tilladt at servere alkohol visse dage om året. Alkohol er meget dyrt og sælges stort set kun på hotellerne og nogle restauranter og barer. Hvis hotellet ikke sælger alkohol, findes denne info under respektive beskrivelse af hotellet. Toldfrie varer kan handles i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Du må frit indfører max 4 liter alkohol pr. person til Dubai. Prisniveauet på mad og drikke på hotellerne varierer meget og følger hotellets standard. Man kan med fordel bestille pension hjemmefra, hvis hotellet tilbyder dette. I emiratet Sharjah er det helt forbudt at indtage alkohol.

Dresscode
For mænd og kvinder anbefaler vi tøj, der dækker skuldre og knæ. Undgå stramtsiddende eller gennemsigtigt tøj. Ved besøg i moské kræves det, at kvinder dækker håret med et sjal. På stranden soler man ikke topløs, og man bør generelt altid tage hensyn til landets kultur og skikke.

Under 21 år
Personer under 21 år må ikke checke ind på hoteller i De Forenede Arabiske Emirater medmindre de er selskab med deres forældre. Har du ikke samme efternavn som dine forældre, skal du kunne vise dit dåbsattest. Er du under 21 år og rejser med en anden voksen over 21 år, kræves en kopi af dine forældres pas, samt en fuldmagt på engelsk. Kontakt ambassaden for mere information. Personer under 21 år må ikke drikke alkohol.