Fakta om Dubai Al Barsha & Barsha Heights

Tidsforskel:

Dansk tid +3 timer.

Pas og visum:

Visum kræves for nordiske statsborgere. Visum fås ved ankomst til lufthavnen i De Forenede Arabiske Emirater. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse. Passet må ikke indeholde stempler fra Israel. Det er ikke muligt at rejse til De Forenede Arabiske Emirater med provisorisk pas. Læs mere her.

Spis ude:

Alkohol kan ikke købes i ordinære butikker, men serveres kun på hotellernes restauranter og barer.

Transfer:

Fra lufthavnen i Dubai til hotellerne tager det ca. 30-60 min. Grundet strikse parkeringsforhold for busser, minibusser og biler i lufthavnen i Dubai lufthavn kan ventetid på 30-60 minutter forekomme. Dette skyldes, at transferbusserne først må køre frem til terminalen, når alle gæster er kommet ud fra bagageområdet. Trafik i lufthavnsområdet kan også påvirke ventetiden i lufthavnen.

Fra lufthavnen i Ras Al Khaimah til hotellerne tager det ca. 1,5-2 timer afhængig af trafiksituationen.

Under nytår kan transfer tage op til 1 time ekstra pga. forskellige events. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Forlystelser:

Dubai tilbyder shopping i verdensklasse. Både i verdens største shoppingcenter Dubai Mall, i de iranske kvarterer og i krydderi- og guldsouken. Her kan du med fordel shoppe tæpper, guld, krydderier, tøj, sko, børnetøj, solbriller, sportstøj og elektronik. Dubai er told- og skattefrit.

Dubai har masser af pubber, diskoteker, natklubber og barer.

Transport:

Fra visse hoteller er der gratis transport til Dubai centrum og stranden. Udover dette findes der taxier, som holder ved alle shoppingcentre og hoteller. Taxi er meget billigt i Dubai.

I Dubai er vejene ofte store med flere kørebaner og meget trafikeret. Det er derfor svært at gå rundt i Dubai og i flere tilfælde kun muligt at komme frem med offentlig transport eller taxi.

Sport:

Der findes mange vandsportsfaciliteter på strandene i Dubai. Der er også flere førsteklasses golfbaner i Dubai, og der findes tennisbaner på de fleste hoteller. Du kan desuden køre med jeep i ørkenen, stå på skøjter på en kunstig skøjtebane eller stå på ski indendørs i Ski Dubai.

Værd at vide:

Check-in
Ved indcheckning kræver de fleste hoteller et depositum på ca. 200 US-dollar, som tilbagebetales ved afrejsen (beløbet reserveres på dit kreditkort).

Internet
Internettet fungerer ofte langsomt i landet, afbrydelser forekommer.

Alkohol
Ifølge lokale love er det ikke tilladt at servere alkohol visse dage om året. Alkohol er meget dyrt og sælges stort set kun på hotellerne og nogle restauranter og barer. Hvis hotellet ikke sælger alkohol, findes denne info under respektive beskrivelse af hotellet. Toldfrie varer kan handles i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Du må frit indfører max 4 liter alkohol pr. person til Dubai. Prisniveauet på mad og drikke på hotellerne varierer meget og følger hotellets standard. Man kan med fordel bestille pension hjemmefra, hvis hotellet tilbyder dette. I emiratet Sharjah er det helt forbudt at indtage alkohol.

Dresscode
For mænd og kvinder anbefaler vi tøj, der dækker skuldre og knæ. Undgå stramtsiddende eller gennemsigtigt tøj. Ved besøg i moské kræves det, at kvinder dækker håret med et sjal. På stranden soler man ikke topløs, og man bør generelt altid tage hensyn til landets kultur og skikke.

Under 21 år
Personer under 21 år må ikke checke ind på hoteller i De Forenede Arabiske Emirater medmindre de er selskab med deres forældre. Har du ikke samme efternavn som dine forældre, skal du kunne vise dit dåbsattest. Er du under 21 år og rejser med en anden voksen over 21 år, kræves en kopi af dine forældres pas, samt en fuldmagt på engelsk. Kontakt ambassaden for mere information. Personer under 21 år må ikke drikke alkohol.

Ramadan
Ramadan ligger omkring februar-april og varierer fra år til år. I denne periode er den lokale handel lidt mere stille. Mange butikker holder lukket, og du kan opleve at diverse servicefag fungerer lidt langsommere. På visse rejsemål serveres der slet ikke alkohol, andre steder kun på udvalgte steder eller kun på værelset. I løbet af Ramadanen er der ikke underholdning, og visse udflugter i Apollos regi kan blive påvirket.