Fakta om Abu Dhabi

Tidsforskel:

Dansk tid +2 timer (ved dansk sommertid) og +3 (ved dansk vintertid).

Valuta:

Valutaen i De Forenede Arabiske Emirater hedder Arabiske Dirham (AED). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut.

Pas og visum:

Visum kræves for nordiske statsborgere. Visum fås ved ankomst til lufthavnen i De Forenede Arabiske Emirater. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse. Det er ikke muligt at rejse til De Forenede Arabiske Emirater med provisorisk pas. Læs mere her.

Spis ude:

Der findes et stort udbud af restauranter. Alkohol kan ikke købes i almindelige butikker, men serveres kun i hotellets restauranter og barer.

Transfer:

Fra lufthavnen i Dubai til hotellerne i Abu Dhabi tager det ca. 1,5 - 2 timer. Tiden afhænger af trafiksituationen. Bemærk, at Dubais Lufthavn har meget strenge regler for parkering af busser, minibusser og biler i lufthavnen. Derfor kan ventetiden inde i lufthavnen være cirka 30-60 min. Det skyldes, at busserne ikke må komme ind i terminalen, før alle gæster har forladt bagageområdet. Trafikken i lufthavnen kan også påvirke ventetiden. I nytårsweekenden (31/12-1/1) kan overførslen tage op til 1 time ekstra på grund af diverse arrangementer. Overførsler foregår normalt uden Apollo-personale.

Strande:

Lange hvide strande tæt på centrum.

Forlystelser:

Abu Dhabi har uendelig mange shoppingmuligheder i store gallerier, som Marina Mall og Abu Dhabi Mall, men også lokale basarer, hvor du finder håndværk, stof og traditionel kunst. I Abu Dhabi er der meget at se og opleve. Underholdning er ofte kun i hotelbarerne.

Transport:

Busser med aircondition kører overalt i Abu Dhabi. Taxi findes overalt, en tur mellem byens forskellige områder koster ca. 10-12 kr.

Værd at vide:

Ved indcheckning kræver de fleste hoteller et depositum på ca. 200 US-dollar, som tilbagebetales ved afrejsen (beløbet reserveres på dit kreditkort).

Internettet fungerer ofte langsomt i landet, afbrydelser forekommer.

Alkohol
Ifølge lokale love er det ikke tilladt at servere alkohol visse dage om året. Alkohol er meget dyrt og sælges stort set kun på hotellerne og nogle restauranter og barer. Hvis hotellet ikke sælger alkohol, findes denne info under respektive beskrivelse af hotellet. Toldfrie varer kan handles i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Du må frit indfører max 4 liter alkohol pr. person til Dubai. Prisniveauet på mad og drikke på hotellerne varierer meget og følger hotellets standard. Man kan med fordel bestille pension hjemmefra, hvis hotellet tilbyder dette. I emiratet Sharjah er det helt forbudt at indtage alkohol.

Dresscode
For mænd og kvinder anbefaler vi tøj, der dækker skuldre og knæ. Undgå stramtsiddende eller gennemsigtigt tøj. Ved besøg i moské kræves det, at kvinder dækker håret med et sjal. På stranden soler man ikke topløs, og man bør generelt altid tage hensyn til landets kultur og skikke.

Under 21 år
Personer under 21 år må ikke checke ind på hoteller i De Forenede Arabiske Emirater medmindre de er selskab med deres forældre. Har du ikke samme efternavn som dine forældre, skal du kunne vise dit dåbsattest. Er du under 21 år og rejser med en anden voksen over 21 år, kræves en kopi af dine forældres pas, samt en fuldmagt på engelsk. Kontakt ambassaden for mere information. Personer under 21 år må ikke drikke alkohol.

Ramadan
Ramadan ligger omkring februar-april og varierer fra år til år. Ramadanen påvirker ikke hverdagslivet i Dubai og Abu Dhabi specielt meget. I andre emirater såsom Sharjah, Ras al Khaimah og Ajman kan åbningstiderne for butikker og spisesteder være ændret. Generelt om Ramadanen: I denne periode er den lokale handel lidt mere stille. Mange butikker holder lukket, og du kan opleve at diverse servicefag fungerer lidt langsommere. På visse rejsemål serveres der slet ikke alkohol, andre steder kun på udvalgte steder eller kun på værelset. I løbet af Ramadanen er der ikke underholdning, og visse udflugter i Apollos regi kan blive påvirket.

Byggearbejde
Der foregår en del byggearbejde i Abu Dhabi, både i Emiratet og udenfor.