Amfiteater i Durres

6 kendte seværdigheder i Durres

Oplev Durres' lange historie med fem af byens mest berømte seværdigheder. Stederne fører dig tilbage til gamle Durres, hvor gladiatorer kæmpede ved amfiteatret, og den byzantinske kejser Anastasius gjorde Durres til et af de stærkeste steder langs Adriaterhavet. Læs mere om de berømte vartegn i Durres!

Durres' arkæologiske museum

Durres' arkæologiske museum blev etableret i 1951 og er Albaniens største arkæologiske museum. Det er smukt beliggende nær stranden, og nord for museet er der byzantinske vægge, der stammer fra 500-tallet og blev bygget efter invasionen af ​​Visigoterne 481. I museet finder du blandt andet artefakter fra den gamle plads Dyrrachium (det gamle Durres), en farverig mosaik kaldet "Durres' skønhed" samt en samling af buste fra Venus fra det tidspunkt, hvor Durres var centrum for tilbedelse af gudinden.
 

Durres slottet

Slottet i Durres blev bygget i slutningen af ​​400-tallet og ligger i dag i Durres gamle bydel. Det blev bygget af den byzantinske kejser Anastasius, der gjorde Durres til et af de stærkeste befæstninger langs det Adriatiske Hav. I dag er de middelalderlige vægge omkring 4,6 meter høje, og tre af indgangene har ca. en tredjedel tilbage af deres gamle højde.

Slottet i Durres

Amfiteater i Durres

Durres' amfiteater er det største i Balkan. I dag er en stor del af amfiteatret udgravet, men det meste af det gik tabt i et stort jordskælv. Teatret blev bygget til kampshow mellem gladiatorer og eksotiske dyr, og det antages, at der var op til 20.000 tilskuere her, der rejste lange afstande for at se legene. På sten på amfiteatret kan du finde flere navne, og bag teatret er der en tunnel, der fører ud til kysten.

Apostle Paul & Saint Astius kirke

Den kongelige villa i Durres

Den kongelige villa i Durres er kendt som kong Zogs og den albanske kongefamilies sommerpalads. Selv i dag er villaen et symbol på det gamle monarki. Villaen er smukt beliggende på en bakke, omkring 98 meter over havets overflade, og der er havudsigt fra tre sider af huset.
 

Apostle Paul and Saint Astius ortodokse kirke

Denne smukke ortodokse kirke er med på mange billeder fra Durres og blev bygget mellem 1994-2002. Du finder kirken i havnen i Durres, og den fine arkitektur med hvide sten og røde fliser er ikke til at undgå og se.
 

Byzantisk forum i Durres

Engang var det byzantinske forum centrum for det gamle Durres - Dyrrachium, og selv i dag er forummet centrum af det moderne Durres. Forummet er et af de smukkeste monumenter fra den tidlige byzantinske tid og er blevet godt bevaret gennem årene. Ifølge historikere var væggene så tykke, at flere riddere kunne stå side om side på dem.