Shopping i Berlin

Shopping i Berlin

Hvis du vil af sted på en weekendferie med fantastisk shopping, så er Berlin den helt rigtige destination. Her finder alt fra store varehuse som KaDeWe og Galeries Lafayette til unikke små butikker og en hav af markeder. Vi giver tips til hvordan du finder guldkornene og de seneste trends i Berlins enorme shoppingudbud.

KaDeWe

Sig Berlin og shopping, og mange mennesker tænker straks på det klassiske stormagasin KaDeWe. Dette glamourøse shoppingpalads er Europas næststørste stormagasin efter Harrods i London. Det blev grundlagt i 1907 og er blevet en meget populær turistattraktion. KaDeWe er placeret på Wittenbergplatz, ved shoppinggaden Tauentzienstrasse. Det enorme udvalg af designertøj, skønhedsprodukter, design og indretning, legetøj, mad og meget mere er spredt ud over 8 etager.

De to øverste etager er dedikeret udelukkende til fødevarer og er en sand oplevelse for både øjet og ganen. Her kan du finde et stort udvalg af retter fra hele verden, både varer at købe med hjem, og mad at spise på stedet. Blandt andet kan du vælge mellem 1200 typer af pølse, 1300 slags ost og 350 tesorter. Der er endda et helt rum kun med forskellige typer chokolade, og hele fire champagnebarer. Desuden flere caféer og restauranter på øverste etage, mange med betagende udsigt, det tiltrækker både madglade Berlinere og turister i hobetal.

Hackesche Höfe i Berlin

Hackescher Markt

Det trendy område omkring Hackescher Markt i Mitte er blevet en magnet for originale små butikker, caféer og restauranter. Her bør du kigge, hvis du ønsker at finde unikt og måske en smule avangarde tøj, sko og smykker. Gå en tur i den nærliggende Hackesche Höfe, en serie af sammenhængende baggårde, og udforsk de hyggelige butikker, der gemmer sig der .

Kreuzberg

Den hippe bydel Kreuzberg er et mekka for dem, der ønsker en god handel secondhand og vintage. Her finder du en lang række secondhandbutikker foruden masser af caféer og restauranter, især i Bergmannstrasse og Oranienstrasse. I vintagebutikken Colours kan du købe tøj til kilo pris. Hvis du ønsker at tage pulsen på modescene i Berlin bør du besøge koncept butikken Voo. Bliver du fristet af at købe økologisk og lokalt producerede fødevarer, når du er i Berlin, bør du besøge Markthalle am Marheinekeplatz.

Indkøbscentre

Alexa er Berlins største indkøbscenter og ligger tæt ved Alexanderplatz i bydelen Mitte. Udover 180 butikker findes der en stor foodcourt med 17 restauranter. Mall of Berlin er et relativt nyt stjerneskud på Berlins shoppinghimmel og blev indviet i 2014. Det er placeret nær Potsdamer Platz og kan prale af en endnu større foodcourt end konkurrenten Alexa. En anden nyhed er shoppingarkaden Bikini Berlin, ind mod Berlin Zoo. Bikini Berlin kalder sig selv for et konceptgalleri og indeholder et udvalg af trendige butikker som skal tillokke en stilig og international kundekreds.

Designershopping i Berlin

På den del af shoppinggaden Friedrichstrasse, der ligger lige syd for Unter den Linden finder du en afdeling af ​​det franske stormagasin Galeries Lafayette , som tilbyder fransk mode og mad. Som nabo hertil er Quartier 206, hvor luksusmærker som Gucci og Luis Vuitton har elegante butikker. Lidt længere mod nord langs Friedrichstrasse finder du Dussman Das Kulturkaufhaus, der sælger bøger , film, musik , spil og gaveartikler.

En anden klynge af luksusbutikker findes langs den berømte boulevard Kurfürstendamm, som ofte kaldes Ku'damm . Blandt de mange eksklusive designerbutikker, er der også mange af de store tøjkæder som H&M og Zara.

Markeder

Berlin er kendt for sine mange markeder. At gå på loppemarked er en veletableret weekend fornøjelse i Berlin. Kunst Markt Strasse des 17 juni i Charlottenburg er Berlins største loppemarked med en varer, der omfatter alt fra antikviteter og kunst til brugte tøj, bøger og smykker.

Loppemarked på Mauerpark in Prenzlauer Berg er nok Berlins mest kendte marked. Dette afholdes hver søndag med gode tilbud på lidt af hvert, og her kan du slentre rundt og se på folk og spise godt i ​​de mange boder, der serverer alt fra grillspyd til vafler.

Julemarked i Berlin

Gå på julemarked i Berlin

Den tyske julemarkedstradition er fortsat stærk i Berlin, og man praler af op mod 60 julemarkeder. Julemarked sæsonen skydes i gang i slutningen af ​​november og fortsætter op til jul . At gå på julemarked i Berlin giver med garanti den længe ventede julestemning - med varm gløgg , traditionelle håndværk og julemusik.

Julemarked på Potsdamer Platz tilbyder også skøjteløb og en stemningsfuld kælkebakke. På Charlottenburg Palace finder du et deluxe julemarked, med opvarmede madtelte. Slottets facade er belyst med forskellige farver og skaber en smuk og stemningsfyldt kulisse til markedet.

Det klassiske julemarked på Gendarmenmarkt er så populært, at du skal betale entré på en euro for at komme ind. Men så får du også, underholdning og musik fra scenen, og mulighed for at se de traditionelle håndværkere producere deres juledekorationer. Markedet foran rådhuset nær Alexanderplatz er byens ældste. Det tilbyder udover de sædvanlige boder, et pariserhjul, forlystelser og en skøjtebane.