Freeride for alle

- Med Sven Møller og Thomas Dupont

Dette er turen til freeride Heaven - Gudauri i Georgien. Turen er for alle niveauer af skitouring og freeride - dig der vil lære at stå freeride og dig der allerede er god til det. Alt efter forholdene vil vi køre powder direkte fra lifterne, i terrænet hvor vi går op. Vi bor på luksus hotel og spiser lækker mad. Dette er turen med ekstra af alt i et af verdens mest prisvenlige skisportssteder.


Ugens indhold

Vi rejser lørdag fra København og flyver til Tblisi. Herfra tager vi videre med en transfer til Gudauri som er Georgiens mest moderne skisportssted med fantastiske bjerge med skiløb, hoteller med magisk udsigt og mad i verdensklasse.

Der vil være vægt på skitouring og freeride enten fra lift eller hvor man går op med touring udstyr. 

Vi benytter uddannede bjergguider og de sætter altid sikkerheden højt. Det betyder at alle aktiviteter på bjerget har sikkerheden som udgangspunkt - og at vejret og forholdene bestemmer hvad vi kan foretage os. Hvis vejrforholdene er gode, får man en oplevelse man ikke glemmer i de smukkeste bjerge med den vildeste puddersne.

Inkluderet i prisen er fire hele dage med bjergguider, Sven og Thomas som værter i løbet af ugen og mulighed for at deltage i arrangementer inden turen, morgenmad, middage på hotellet og udvalgte restauranter og et af vores bedste overnatningssteder. Program for aftensmad kommer senere. Se eksempel på mad her.

Skipass er ikke inkluderet i turen, da der ikke er behov for liftkort de dage vi er ude og gå randonee. Skipass købes på stedet efter behov, prisen per dag er ca. 70 GEL (169,-).

I Gudauri finder du muligheden for heliski till en god pris. Hvis man er interesseret i Heli vil det som udgangspunkt foregå på fridagen eller gå fra en af de guidede dage. For dig, der er interesseret i heliskiing, kontakt os i god tid, så hjælper vi dig. Husk på, at bestiller du en heliski på en af dagene med en bjergguide, kan du ikke få pengene tilbage for den savnede guidedag.

Foreløbigt program:
Søndag er uden guide - man kører rundt i resortet på egen hånd eller med andre fra turen. Der er fyldt med lækre restauranter på bjerget. Vi mødes om aftenen til fælles spisning på hotellet. Her bliver grupperne gennemgået til de følgende dages guide ture.

Mandag første dag for grupperne med bjergguide. Grupperne inddeles efter deltagernes evener. Turen varierer alt efter hvilken gruppe du tilhører. Guiderne tager dig med til deres velvalgte skiparadiser i lokalområdet, men også i Gudauri for off-piste.
Tirsdag fuld dag med bjergguide.

Onsdag og Torsdag hele dager med bjergguide. Lignende arrangement men nye ture.

Fredag eget skiløb i resortet eller for alle, der ønsker mere eventyrlige aktiviteter på denne dag, kontakt os, så hjælper vi dig.

Lørdag morgen kører vi til Tblisi hvor vi skal bo på et lækkert hotel og man kan opleve byen på egen hånd. Om aftenen slutter vi af med lækker mad på en restaurant.

Alle dage vil der være fælles spisning på hotellet og restauranter i området.


Hvem kan deltage?

Der vil være to niveauer i løbet af ugen, så de passer til de fleste.

I løbet af ugen deler vi os op i to grupper.
Gruppe 1: Er for dem der aldrig har kørt freeride og gået randonee/ski touring før men har nogle erfaring med at stå på ski. Her starter man med at lære det grundlæggende inden for randonee/ski Touring. Det er også her det vil være perfekt at tage en teenager med der ikke har stået off piste før og som skal introduceres til det grundlæggende i ro og mag.

Gruppe 2: Du skal være i stand til at stå forholdsvis let på ski uden for pisterne og have et godt kendskab til offpiste-skiløb. Du bør være i nogenlunde god fysisk form med god udholdenhed og have en vis erfaring med skitouring. Denne gruppe er velegnet til alle aldre, og for alles skyld fraråder vi begyndere at tage med i denne gruppe. 
Snowboardere kan sagtens deltage hvis man har splitboards.

Hvis i er i tvivl om niveau så kontakt os gerne. Se forskellige niveauer her

Udstyr:
Der vil være begrænset mulighed for at leje udstyr dernede så det anbefales at der medbringes ski med randonee bindinger og støvler der passer. Det forventes også at man medbringer basalt lavineudstyr som bipper, skovl og sonde i rygsæk.

Det er ikke et krav med lavine rygsæk. Igen - på bjerget er det de uddannede guider der 100% bestemmer hvad vi kan og må. Dog er det ens eget ansvar at medbringe udstyr der virker og kunne bruge det. Derfor arrangerer vi to aftener/events inden afrejse. En hvor vi i samarbejde med Steep & Deep på Copenhill fortæller om udstyr og der vil være mulighed for i begrænset omfang at reservere leje udstyr og ellers købe til stærkt reducerede priser.

Vi vil ud over det arrangere en aften med sikkerhedskursus og træning i brug af udstyr. Test af bindinger, skovl, sonde og bipper - og hvordan den bruges. Mere info om dette følger.

Obligatorisk udstyr:

 • Lavineudstyr, skovl, sonde og transiever
 • Ski med turbindinger (f.eks. Dynafit, Telemark, Salomon shift)
 • Ski skind
 • Stave (helst teleskopiske)
 • Hjelm
 • Taske på mindst 25 liter

Information om ugen

Pris: Pris fra 16.998,-.
Book tidligt og få 500,- i rabat (inden 1/10-2024)
Begrænset antal pladser! 

Dato & hotel:

8.-16. marts 2025, Marco Polo

 Dette indgår:           

 • Fly tur/retur inkl. 1 stk. håndbagage, 1 stk. indchecket bagage på 23 kg
 • Transfer
 • Del i dobbeltværelse
 • Morgenmad og middag
 • Hvis du booker inden 1. oktober, får du også en goodiebag på destinationen
 • Mulighed for at deltage i to arrangementer før rejsen, et om lavinesikkerhed og et i Copenhill med fokus på skiudstyr
 • Skitouring med bjergguider i fire hele dage! 

BOOK

Kontakt: Sports@apollo.se

 


Om instruktørne

Sven Møller 46 år. Jeg har stået på ski siden jeg var en lille knægt. Efter gymnasiet boede jeg 6 fulde vintre i alperne og har siden dyrket off-piste skiløb intensivt. Jeg har stået på ski over det meste af verdenen men oplevede i vinteren 2024 Georgien for første gang og blev blæst bagover - over de smukke bjerge, gæstfriheden, den lette pulversne og så hvor meget man får for pengene her. Det er uden sidestykke her jeg har oplevet at man for et rimeligt budget kan få den fulde og rå freeride og ski-touring oplevelse.

Thomas Dupont 47 år. Thomas er tidligere landsholdsløber på det danske freeride landshold i pukkelpiste og en meget erfaren skiløber. Thomas styrer til dagligt Steep & Deeps butik på Copenhill og arrangerer ved siden af Trail-løb i firmaet Trailman. Thomas er ekspert i skiudstyr og bootfitting og han vil sørge for at alle som ønsker det kan komme afsted på turen med det rigtige udstyr – til den rigtige pris.

 


Om hotellet

Marco Polo

Hotel Marco Polo ligger lige ved siden af pisterne, og med ski in/ski out-faciliteter er det perfekt til dem, der gerne vil hurtigt op på pisterne. Efter en dag på pisterne venter komfortable værelser med fantastisk udsigt. I hotellets spa har du adgang til sauna og behandlinger - alt hvad du behøver for at slappe af efter en hård dag på pisterne. Marco Polo er et pænt og stilfuldt hotel, perfekt til den aktive familie. Hotellet ligger i Gudauri i Kaukasusbjergene. Det tilbyder alt fra ski in/ski out-faciliteter, spa, bowling og meget mere.

Læs mere om hotellet her