Mayaruinerne i Tulum

Seværdigheder i Mexico

Med et væld af fascinerende historiske steder, spændende udflugtsmål og utrolig smuk natur er Mexico en attraktiv destination. Her finder du steder, der er et besøg værd. 

Xel-Ha, Mexico

Maya-ruinerne i Tulum

For de historieinteresserede er mayaruinerne i Tulum et must. Ruinerne ligger smukt lige ud til havet og er faktisk de eneste mayaruiner, der findes så tæt på vandet. Kombiner dagen med en svømmetur på en af de fantastiske strande i nærheden eller et besøg i naturparken Xel-ha lige uden for Tulum.

Mérida eller Den Hvide By

Mérida er hovedstaden i delstaten Yucatán og en af de mest charmerende byer i Mexico. En god blanding af gammel mayahistorie og spansk kolonistil. En af byens hovedattraktioner er den mægtige katedral, der er bygget af stenene fra de gamle mayatempler. Byen blev grundlagt i 1542 og er også kendt som Den Hvide By på grund af husenes farve, og fordi indbyggerne plejede at klæde sig helt i hvidt. Navnet Mérida blev givet til byen af spanierne, som mente, at bygningerne i den lille mayaby mindede om den romerske arkitektur i den spanske by af samme navn.

Historiske Uxmal

Ikke så berømt som Chichén Itza og Coba, men lige så interessant og smuk er den gamle maya-by Uxmal med alle dens historiske bygninger og ruiner. Byen ligger omtrent midt på Yucatán-halvøen. På mayasprog betyder Uxmal noget i retning af "bygget tre gange", hvilket henviser til opførelsen af byens højeste pyramide, Magikernes Pyramide. Mayaerne byggede ofte et nyt tempel oven på det eksisterende, og man har fundet ikke mindre end fem niveauer af byggeri her.

Calakmul, Mexico

Calakmul

Calakmul ligger ca. 30 km. syd for Campeche og var længe en af de største og mest magtfulde byer i mayaernes storhedstid. Byen blev genopdaget så sent som i 1931 og har flere kolossale bygninger og pyramider at beundre.

Puerto Morelos

Ikke langt fra Cancún ligger denne lille, afslappede by, hvor hverdagen går sin stille gang. En populær destination for turister og backpackere, der vil bo stille og roligt, men samtidig være tæt på nogle af verdens mest fascinerende seværdigheder.

Ek Balam

Har du været i Mexico før og allerede set de store arkæologiske steder? Så er Ek Balam noget for dig. Ikke så berømt som mange af de andre ruiner, men lige så fascinerende i naturskønne omgivelser. Kombiner det med en dejlig svømmetur i en af områdets cenoter.

Undervandsmuseet i Cancún

Vil du besøge dette museum, kan du enten blive udstyret med en dykkerdragt eller du kan sejle en tur med en båd med glasbund. Kunstneren Jason deCaires Taylor har placeret sine skulpturer og statuer på havbunden mellem Cancún og Isla Mujeres, hvor de nu udstilles som kunstige rev. Anderledes og spændende!

Museo de la Isla

Tre gader fra torvet i Cozumel (mod vest med havet i ryggen) ligger dette museum. Her kan du se øens forvandling gennem årene, lære mere om menneskets historie, truede arter og koralrev, samt se udstillingen om palapaer, de autentiske mayahuse.

Campeche, Mexico

Campeche

Hovedstad i delstaten af samme navn på den nordlige del af Yucatán-halvøen. Byen har en imponerende bymur, der tidligere skulle beskyttet byens folk mod pirater. Campeche er en typisk spansk koloniby og blev grundlagt af Francisco Montejo i 1540. Benyt lejligheden til at besøge det gamle fængsel og lære om dets fascinerende historie.

Izamal eller Den Gule By

Kær by har mange navne. Izamal bliver også kaldt den gule by eller "Pueblo Magico". Denne smukke koloniby byder på fine kolonibygninger bygget oven på gamle mayatempler. Selv i dag er størstedelen af byens befolkningen mayaer, og maya er også det dominerende sprog, der tales. Izamal ligger på vejen mellem Cancún og Mérida.

Kolonibyen Valladolid

Denne klassiske, lille, mexicanske by, der ligger mellem Tulum og Chichén Itza har sine tydelige spor fra den spanske kolonitid. Her kan du spadsere rundt mellem de historiske bygninger og beundre deres smukke arkitektur.


Tips og inspiration

Vælg mellem mange forskellige rejsemål og storbyer!

Eksotiske rejsemål!

Book en eksotisk rejse med Apollo! Rejs fx til Maldiverne, Mauritius eller Seychellerne. Vælg mellem masser af muligheder!

Storbyferier og rejser med rutefly

Find en billig storbyferie med Apollo, og tag pakkerejsegarantien med i kufferten når du booker hotel og fly med os.

Billige flybilletter

Se de billige flybilletter til hele verden fra alle afrejselufthavne i Danmark. Over 300 flyselskaber med økonomi-, business- eller 1. klasse.