Smuk natur på Mauritius

9 naturoplevelser på Mauritius

- som du ikke må gå glip af

Hvis du leder efter slående naturoplevelser, er Mauritius den rigtige ø for dig! Ud over blændende hvide strande og smukt viftende palmetræer er der smukke botaniske haver og seje vandfald at se. Her har vi samlet de 9 bedste tip til Mauritius naturoplevelser!

1. Pamplemousses botaniske have

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, almindeligvis kendt som Pamplemousses Botanical Garden, er den ældste botaniske have på den sydlige halvkugle. Haven er berømt for sin lange dam med kæmpe liljer og dækker et område på omkring 37 ha. Her kan du blandt andet se 85 forskellige palmer, flere forskellige fuglearter og de gigantiske skildpadder, der bor ved den nordlige udgang. Haven er opkaldt efter Sir Seewoosagur Ramgoolam, der var en af ​​Mauritius førende politikere i løbet af det 20. århundrede.

2. Nationalparken Black River Gorges

Tag på vandretur gennem en tæt skov og se mere end 300 eksotiske arter af fugle og planter i denne Black River Gorges. Parken er på 6.574 ha, øens højeste bjerg findes her, og nogle af Mauritius' få naturlige skove. Hvis du kan lide at vandre er der flere vandrestier her med forskellige sværhedsgrader at vælge mellem. Her er også vandfaldet Chamarel. Det er værd at vide, at der ikke er nogen restauranter eller caféer i nærheden, så husk at pakke masser af vand og en god madpakke!

Le Morne Brabant

3. Bjerget Le Morne Brabant

Le Morne Brabant er en del af Le Morne-halvøen, på den sydvestlige spids af Mauritius. Det 556 meter høje bjerg er en af de mest populære turistattraktioner i Mauritius og er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du booke en guide og vandre både på halv- og heldags-ture.

4. Dyrereservatet Le Vanille

Det livlige dyrereservat er en dejlig udflugt for børn. Her bor det største antal kæmpeskildpadder og gå ikke glip af den enorme samling af monterede insekter (over 23.000 arter!). Der er også Nile-krokodiller og et dodomuseum.

5. Skov- og dyrereservatet La Vallée de Ferney

Den 200 ha store La Vallée de Ferney er en skov- og dyrereservat beliggende i Bambou-bjergene nord for byen Mahébourg. Her finder du en lang række indfødte arter af både dyr og planter, hvoraf mange er sjældne eller truede.

Besøg Chamarel, det højeste vandfald på Mauritius

6. Vandfaldet Chamarel

Chamarel er det højeste vandfald i Mauritius og falder mere end 90 meter ned mod en naturskøn baggrund af skove og bjerge. Chamarel Falls ligger i Black River Gorges National Park og er et vidunderligt sted at vandre for at opleve Mauritius slående natur. Besøg Charmarel i regntiden december til marts for at se det mest aktivt. I de tørrere måneder kan vandfaldet undertiden opdeles i to vandløb, hvilket er mindst lige så voldsomt.

7. Vandfaldet Les 7 cascades

Les 7 cascades betyder bogstaveligt talt "De syv vandfald" og kaldes også Tamar-vandfaldene, hvoraf vandfaldet Chamarel er en af dem. Vandfaldene er placeret mellem Curepipe og Black River Gorges National Park og er helt naturlige og vandrestierne omkring dem også, derfor finder du ikke hegn eller lignende på din vej op og ned mellem vandfaldene. Vi anbefaler, at du booker en personlig guide eller en tur for sikkert at opleve disse utrolige vandfald og udsigt.

Den 7-farvede jord

8. Naturfænomenet Den 7-farvede jord

Den 7-farvede jord er et naturfænomen, en geologisk formation, beliggende på Chamarel Plain i Black River Gorges National Park. Farverne er kommet frem, da jorden udviklede sig gennem omdannelsen af basaltisk lava til lermineraler. Overfladen på den forskellige farvede jord er ganske lille, og afhængigt af tidspunktet på dagen ændres jordens lys, farver og skygger.

9. Øen Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs er kendt for sine fine sandstrande, den smukke lagune og det krystalklare vand omkring øen. Som navnet antyder var øen tidligere beboet af hjorte, men i dag er de ikke så mange på øen. På Ile aux Cerfs skal du benytte lejligheden til at snorkle på koralrevet samt spille golf på den store 18-hullers golfbane. Der er også et lille marked og flere lokale restauranter. Du kan nemt komme til øen med båd eller på en dagstur med katamaran.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Mauritius, find og book en rejse til Mauritius eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Mauritius

Her kan du tage del i vores bedste tips om attraktioner, de bedste strande og skønne naturoplevelser. Bliv inspireret af vores bedste rejsetips til din rejse til magiske Mauritius!

Se alle rejsetips til Mauritius

Mauritius

  • Paradisferie på Mauritius
  • Fantastisk snorkling
  • Rolig atmosfære
Læs mere om Mauritius

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her