oplevelser_i_amsterdam

Oplevelser i Amsterdam

Amsterdam er en alsidig hovedstad, der er kendt for mange ting. Hvad du end vælger at lave på din rejse til Amsterdam, afhænger helt af dine interesser. Gå på ølmuseum, se fodbold, gå op og ned ad de ni gader, shop tulipaner eller bare shop i butikker!

Besøg et ølmuseum i Amsterdam

Amsterdam er en øgte ølby. Her blev et af verdens mest kendte ølmærker skabt – Heineken. Under en ferie i Amsterdam kan det derfor være sjovt at besøge Heineken Experience, et ølmuseum og rundtur i et, hvor et glas Heineken selvfølgelig er inkluderet. Køb billetter på Heineken Experiences hjemmeside.

Amsterdams mange markeder

Et marked der er helt unikt er Bloemenmarkt, tulipanmarkedet i Amsterdam. Mellem broerne Koningsplein og Muntplein har tulipanmarkedet ligget siden 1862. Det er det eneste marked af sin slags, der stadig findes i landet. Markedet har åben hver dag og er helt gratis. Køb tulipanløg med hjem for at forlænge feriefølelsen!

Albert Cuyp Market er et andet kendt marked i Amsterdam. Albert Cuyp er er stort marked med ca. 300-400 stande med alt lige fra mad til make up. Markedet har åben alle dage i ugen, undtagen søndage, og er placeret på gaden Albert Cuypstraat.

Waterlooplein Market bliver ofte beskrevet som et af Europas bedste loppemarkeder. Opdelt på ca. 300 stande sælger lokalbefolkningen ud af tøj, billeder, LP'er og alt andet mellem himmel og jord. Waterlooplein har åben mandag-lørdag.

bådtur_amsterdam_kanaler

Tag på en bådtur i kanalerne

Vi kan ikke komme i tanke om en bedre måde at opleve Amsterdams kanaler på end at glide frem på dem i en båd. Vælg nogle af byens mange udbydere og se Amsterdam på en bådtur - en uforglemmelig oplevelse på mange måder. Du får et godt overblik af byen, mens du passerer historiske seværdigheder.

Se fodbold i Amsterdam

Holland er et kendt fodboldland med fodboldholdet Ajax i spidsen. Ajax's hjemmebane er Johan Cruijff Arena. Arenaen er også hjemmebane for det hollandske landshold. Du kommer nemt til arenaen med tog til stationen – Bijlmer Arena.

Shop i Amsterdam

Udover ovennævnte markeder er der en del shoppinggader i Amsterdam. Kalverstraat er en af dem; på den lange gågade findes internationale kæder såvel som hollandske. På gaden P.C. Hooftstraat venter mere luksuriøs shopping med mærker som Gucci, Tommy Hilfiger og Cartier. Leidsestraat er en gade fuld af små, anderledes butikker.