Kultur og historie

- på Zakynthos

Oplev Zakynthos' rødder og udforsk dens kulturarv med bl.a. smukke små kirker, oftest gemt blandt frodige omgivelser med malerisk udsigt.

Klostret Panagia Skopiotissa

På bjerget Skopos nær Argassi er der en vidunderlig lille korsformet kirke fra 1624 kaldet "Vor Jomfru Skopiotissa's Kirke". Det er Zakynthos' eneste kuppelkirke. Ifølge græsk mytologi boede jagtens gudinde, Artemis, på dette bjerg, og der fandtes templer der. Vejen op til kirken er snoet, men vel oppe på toppen kan du nyde en storslået udsigt over øen og havet. Den omgivende natur er også fantastisk smuk, især om foråret, når hundredvis af orkideer blomstrer. Vejen til kirken kan nogle gange være lukket for besøgende.

St. Dionysos-kirken

St. Dionysos-kirken er Zakynthos' største kirke og en af ​​de få bygninger på øen, der ikke blev ødelagt under jordskælvet i 1953. På grund af dette har kirken en helt særlig plads i øboernes hjerter. Den meget smukke kirke er et besøg værd, bare husk at dække dine skuldre og knæ, når du er inde i kirken.

Pittoreske Bochali

Ovenfor Zakynthos by finder du den lille by Bochali, som byder på en fantastisk udsigt over øen og havet. Her er meget idyllisk med små caféer, isbarer og en lille kirke - Chrisso Pigi - der huser et ikon af Jomfru Maria fra det niende århundrede. På den hyggelige taverne kan du nyde en god frokost under et tag af blomster og grønt.

Olympia

Hvis du er interesseret i gammel historie, bør du benytte muligheden for at tage på en udflugt til fastlandet. Olympia er stedet, hvor de olympiske lege begyndte, og det er her, den olympiske fakkel tændes før hvert OL. I Olympia er der også mulighed for at besøge det olympiske museum med alle de statuer og objekter, der er tusinder af år gamle.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Zakynthos, find og book en rejse til Zakynthos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Zakynthos

Her finder du vores bedste tips om de hyggeligste restauranter, flotteste strande, bedste seværdigheder og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Zakynthos

Zakynthos

  • Magiske strande og azurblåt hav
  • Sjove og spændende udflugter
  • Enestående udsigter og charmerende byer
Læs mere om Zakynthos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her