Faraklo

Vandring og naturoplevelser på Limnos

Limnos' varierede landskab med både bjerge og sletter er en behagelig vandreoplevelse. Øen byder også på en række spændende naturoplevelser, som du ikke må gå glip af under din ferie på Limnos.

Sanddynerne i Gomati

Sanddynerne i Gomati

Den vestlige halvø af Limnos er et bjergrigt landskab af vulkansk karakter, og her er der mange traditionelle byer. Et udflugtstip er at tage til sanddynerne i Gomati, en sandørken mellem bjergene. Via byen Katalakkos, som næsten er forladt, kører du ad grusveje mod Gomati blandt vilde oliventræer. Herefter skal man køre fra "ørkenen" til havet og Gomati-stranden, hvorfra man kan bade, så glem ikke dit badetøj. Der er ingen trængsel, og der er en sæsonåben simpel taverna ved stranden.

Tag med på udflugten Vilde Limnos hvor bl.a. sanddynerne besøges.

En grotte og en forstenet skov

En stærk naturoplevelse er grotten Filoktitis, som ligger på den østlige side af Limnos. Grotten har to indgange, en fra havet og en fra land. Det siges, at helten Filoktetes boede der, da han blev efterladt alene på Limnos på vej til den trojanske krig. Gå heller ikke glip af et besøg i den forstenede skov nær byen Moudros. Her kan du se forstenede stammer, blade, frugter og palmer, der er omkring 20 millioner år gamle.

Naturfænomenet Faraklo

Naturfænomenet Faraklo

På den nordlige del af øen, ved Faraklo, er der et geologisk fænomen - imponerende klippeformationer, flere millioner år gamle. Når du nærmer dig Faraklos Geologiske Park, vil en ny verden åbne sig for dine øjne. En verden af ​​mærkelige geologiske formationer. Faraklo er som et geologisk kunstværk fra vulkantiden, et landskab, der får dig til at spekulere på, hvordan det blev skabt. Stedet lå under vandet for mange millioner år siden, da lava kom ud af jordens indre og hurtigt kølede ned og skabte de sjove formationer i gule nuancer. Her er også bademuligheder med en strand med runde sten i forskellige størrelser. Vandet er krystalklart. Mod Myrina, lige efter byen Kondias, ligger stranden Nevgatis, som også er en populær strand, men stadig uden større menneskemængder.

 

Vandring på Fakos

En tredje mindre halvø er Fakos som ligger i syd på den vestlige halvø. Her kan du vandre langs grusvejene. Overfladen er let og højdeforskellen moderat. Du starter ved Diapori-stranden og går i et lavtvoksende landskab med får og geder, der går frit omkring. Der er flere øde strande på den vestlige side, hvor Kokkina-stranden er dejlig til en pause. Der er også to kirker i sydvest, som du kan have som vandredestination.

Oplev Keros-kysten

Keros-kysten er kendt både for sin vandsport og også for sin natur. To procent af Limnos' overflade består af vådområder og på den østlige side ligger to af de mest berømte saltsøer, Asprolimni og Aliki. Tag med på en vandreudflugt til Keros-kysten.

Tekst & Foto: Mats Randow


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Limnos, find og book en rejse til Lefkas eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Limnos

Her finder du vores bedste tips til de bedste restauranter, fineste strande, bedste aktiviteter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Limnos

Limnos

  • Uberørt og autentisk
  • Smukke strande
  • Perfekte sports- og træningsmuligheder
Læs mere om Limnos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her