Faraklo

Vandring og naturoplevelser på Limnos

Limnos' varierede landskab med både bjerge og sletter er en behagelig vandreoplevelse. Øen byder også på en række spændende naturoplevelser, som du ikke må gå glip af under din ferie på Limnos.

Sanddynerne i Gomati

Sanddynerne i Gomati

Den vestlige halvø af Limnos er et bjergrigt landskab af vulkansk karakter, og her er der mange traditionelle byer. Et udflugtstip er at tage til sanddynerne i Gomati, en sandørken mellem bjergene. Via byen Katalakkos, som næsten er forladt, kører du ad grusveje mod Gomati blandt vilde oliventræer. Herefter skal man køre fra "ørkenen" til havet og Gomati-stranden, hvorfra man kan bade, så glem ikke dit badetøj. Der er ingen trængsel, og der er en sæsonåben simpel taverna ved stranden.

Tag med på udflugten Vilde Limnos hvor bl.a. sanddynerne besøges.

De varme kilder i Therma

Limnos er også kendt for sine varme kilder, ca. 39-43 grader, beliggende i Therma, uden for Myrina. Besøg også den forstenede skov nær byen Moudros med forstenede stammer, blade, frugter og palmer, der er ca. 20 millioner år gamle. En anden stor naturoplevelse er Filoktitis-grotten, der ligger på den østlige side af Limnos. Grotten har to indgange, en fra havet og en fra landet, og siges at have været hjemsted for helten Filoktetes, da han blev efterladt alene på Limnos på vej mod den trojanske krig.

Naturfænomenet Faraklo

Naturfænomenet Faraklo

På den nordlige del af øen, ved Faraklo, er der et geologisk fænomen - imponerende klippeformationer, flere millioner år gamle. Når du nærmer dig Faraklos Geologiske Park, vil en ny verden åbne sig for dine øjne. En verden af ​​mærkelige geologiske formationer. Faraklo er som et geologisk kunstværk fra vulkantiden, et landskab, der får dig til at spekulere på, hvordan det blev skabt. Stedet lå under vandet for mange millioner år siden, da lava kom ud af jordens indre og hurtigt kølede ned og skabte de sjove formationer i gule nuancer. Her er også bademuligheder med en strand med runde sten i forskellige størrelser. Vandet er krystalklart. Mod Myrina, lige efter byen Kondias, ligger stranden Nevgatis, som også er en populær strand, men stadig uden større menneskemængder.

 

Vandring på Fakos

En tredje mindre halvø er Fakos som ligger i syd på den vestlige halvø. Her kan du vandre langs grusvejene. Overfladen er let og højdeforskellen moderat. Du starter ved Diapori-stranden og går i et lavtvoksende landskab med får og geder, der går frit omkring. Der er flere øde strande på den vestlige side, hvor Kokkina-stranden er dejlig til en pause. Der er også to kirker i sydvest, som du kan have som vandredestination.

Oplev Keros-kysten

Keros-kysten er kendt både for sin vandsport og også for sin natur. To procent af Limnos' overflade består af vådområder og på den østlige side ligger to af de mest berømte saltsøer, Asprolimni og Aliki. Tag med på en vandreudflugt til Keros-kysten.

Tekst & Foto: Mats Randow


Find og book rejsen her