Kunst og kultur på Karpathos

Kom helt ind under huden på Karpathos ved at botanisere rundt i de mange kirker og museer. Se vores mest lærerige tips her!

Græsk musik og sang

Det bobler med musik i Pigadia (Karpathos by), så hold ørerne åbne omkring de lokale caféer og restauranter. Der findes flere steder med underholdning med græsk livemusik og sang. Nyd en festlig musikkavalkade blandt dygtige lokale musikere. Glem ikke at give slip på dig selv - det elsker grækerne.

Art Center

Gå ikke glip af Art Center - Karpathos Minas Vlahos. Her går du blandt Minas fine kunst til tonerne af harmonisk musik. Hvis du trods alt ikke kan lide kunstværkerne så meget, at de skal have en plads i dit hjem, så kan du købe et mindre billede eller postkort med et kunstmotiv på til at sende hjem med posten.

Folkemuseet i Othos

Folkemuseet ligger i den smukke landsby Othos, i traditionelle huse, som er typiske eksempler på den hyggelige bygningsstil på øen. Museet huser en rig samling af dele af Karpathos folkekunst.

Det arkæologiske museum i Arkasa

Dette er først og fremmest et arkæologisk museum, men der er også en samling, der hovedsageligt viser landbrugsredskaber. Museet huser også fund fra udgravninger i områderne Paliokastro og Agia Anastasia. Der er også fascinerende skeletter fra paddedyr, som endnu ikke er blevet undersøgt. Tag fat i forsamlingspræsten i byen for at besøge museet.

Agia Sofia

I nærheden af Arkasa ligger ruinerne fra Anastasiya-kirken, bygget i slutningen af 500-tallet. Det fine mosaikgulv er der stadig. Ved siden af ligger kirken Agia Sofia, som blev bygget lidt senere.

Akropolis Paliokastro ved Arkasa

Det tager ca. et kvarter at bestige bjerget fra Agia Sophia. Stien langs bjerget kan virke stejl, men det er en relativt kort gåtur, der giver den unikke oplevelse at vandre gennem den gamle by, mens du kan hvile øjnene på en absolut uimodståelig udsigt. Op til toppen kan du udforske ruinerne af slottet Paliokastro og se nærmere på resterne af de magtfulde søjler, der en gang støttede slottets tag.

Gemt kirke

Agios Georgios er en utrolig imponerende kirke, som er den ældste på hele Karpathos. Kirken er skjult af høje bjergvægge - så hold øje når du er i udkanten af Lefkos.

Folkloremuseet i Menetes

Det er snittede grave, der byder dig velkommen ved indgangen til den 200 år gamle bygning. På anden sal med det karakteristiske sort-hvide robuste gulv, kan du se objekter fra byens hverdag og se en samling billeder af førende personligheder fra Menetes samfund.

Museet i Pigadia

Pigadias museum ligger på marmorsøjler med udsigt over havet, lige ved siden af rådhuset. Museet består af tre små fund fra øen, der stammer fra forhistoriske tider, middelalderen og paleo-kristendommen.

Vindmøller

Karpathos er en ret blæsende ø. Vinden tiltrækker nu mange windsurfere, men tidligere har det været et godt alternativ for noget helt andet end turismen. I mange år var vindmøller et vigtigt redskab for øboerne, som gennem vinden kunne male deres mel i det livsvigtige brød. I dag er der masser af vindmøller på øen - og på flere steder er der ruiner efter gamle møller, så hold udkig, når du er på en opdagelsesrejse.

Overkommelige priser på smykker

Der er flere gode guldsmede her på Karpathos. Et eksempel er Lekkas guldsmed placeret midt i Pigadias gågade. Når du krydser butiksvinduet, opdager du hurtigt, at smykkerne sælges til betydeligt lavere priser end hjemme. Hvis du længe har været på udkig efter en forlovelsesring, kan det være på tide at slå til.

Dia Chiros

Velkommen til en af Pigadias mest charmerende butikker i hjertet af byen. Dia Chiros har en samling af malerier og håndlavede genstande fra kunstnere i Grækenland. Det ægte par, der ejer butikken, gør deres yderste for at finde det, der passer bedst til dig.

Book rejse til Karpathos