Karpathos byer

Karpathos' charmerende byer

De fleste af Karpathos' små charmerende byer ligger oppe i bjergene og byder både på pragtfulde udsigter samt en smagsprøve på den ægte Karpathos-kultur. Du kan se vores tips her.

Othos

Besøg Karpathos ældste by Othos. Her venter der en storslået udsigt samt en hyggelig og ægte atmosfære. Othos har sit eget museum, som er besøget værd. Byen er kendt for sine gode rødvine og festivaler - især ved fejringen af Agios Pandeleimon. Byen ligger ca. 1 km vest for Aperi, og er den højest beliggende by på øen med dens 500 meter over havets overflade.

Olympos – en ægte bjergby

Der er mange små, ægte bjerglandsbyer på Karpathos, men oppe på bjerget finder du Profitis Ilias, en charmerende bjerglandsby, der er lidt ekstra speciel. Byen blev bygget i 900-tallet, og tiden har mere eller mindre stået stille siden. Olympos var næsten helt isoleret indtil 1980'erne på grund af sin placering i bjergene. Her har tiden stået stille, og traditioner og skikke er blevet bevaret. Se de specielle dragter, som de bar, nyd duften af krydderierne, der vokser i bjergene, smag på det hjemmelavede brød og nyd den fantastiske udsigt over bjergene og havet. Og gå ikke glip af at besøge den smukke kirke Maria.

Mesohori

"Byen i midten", som den også kaldes, er en af de ældste på øen. Byen blev grundlagt af samme grund som mange andre byer på øen - beliggenheden gjorde, at samfundet forblev beskyttet mod piraterne. Det var meget vanskeligt at komme til Mesohori med båd, landevejen var den eneste vej. Hvert år produceres over 600.000 kg olivenolie fra mange af byens olivenpresser, hvilket gør Mesohori til det område, der producerer mest olivenolie på hele øen. Byen siges at have en kilde med magiske egenskaber - hvis en kvinde drikker fra denne kilde, siges det at hun bliver gift med en mand fra øen.

Piles

Piles (eller Pyles) er en af øens tolv byer og er indlejret i grønne områder på den vestlige del af øen. Fra byen har du den mest vidunderlige udsigt over øen Kasos, og hvis du overnatter, kan du nyde en fantastisk solnedgang. Hvis du ønsker at se sig omkring, kan du besøge det lille museum, der ligger tæt på hovedvejen. Her kan du tage på en historisk rejse tilbage til det gamle bondesamfund og få et godt billede af, hvordan bønderne boede i området. Under krigen flygtede en stor del af befolkningen fra landsbyen for at bosætte sig i udlandet, men så snart de fik chancen, vendte de tilbage til deres elskede Piles. Efter besøget vil du helt sikkert forstå tiltrækningskraften.

Aperi

Byen, der indtil 1892 var Karpathos hovedstad, ligger smukt i 320 meter over havets overflade. Aperi er bygget i en kløft, og kan derfor ikke ses fra havet. Besøg den smukke biskops kirke og øens gymnasium, som byen har modtaget i gave fra emigrerede grækere-amerikanere. I Aperi er der fine, hyggelige huse og blomstrende haver.

Posideon

Potideon eller Posideon var det gamle navn på Karpathos hovedstad. Den antikke by Potideon blev grundlagt af det mykenske folk, der besejrede øen Karpathos i år 1400 f.Kr. Under sit ophold byggede det mykenske folk en 23 meter høj Akropolis på toppen af en klippehøj.

Menetes

Feriestedet Menetes ligger 8 km fra Pigadia og har været beboet siden 1400-tallet. Der er et lille etnografisk museum, der huser en fin samling af arkæologiske fund, keramik, skulpturer og andre interessante rester fra området. Et besøg på museet vil være en spændende gennemgang af en dramatisk historie. I Menetes er der også nogle rester fra neoklassiske bygninger og fra den gamle lokale kirke St. Mamas.

Finiki

Hvis du elsker fisk, skal du helt sikkert tage en tur til Finiki. Her finder du nemlig øens bedste fiskerestauranter. Nede ved havnen kan du se de små både lægge til efter en lang dag på det store blå. Når du er her, kan vi anbefale et besøg til et af Karpathos mindesmærker beliggende i havneområdet.

 

Lej bil og oplev Karpathos på egen hånd

Book rejse til Karpathos