Thailandske retter
Pad Thai er noget af en nationalret. Så simpelt som det er godt - stegte nudler med æg, fiskesauce, tamarindjuice, chilipeber, bønnespirer og tofu. Som hovedingrediens kan du vælge enten kylling, rejer eller den mest almindelige mulighed i det almindelige thailandske køkken - muslinger.
Hvis du kan lide smagen af kokosmælk, bør du helt sikkert bestille en Massaman karry. Det er en rig ret, der kan spises med eller uden ris som tilbehør. Den opstod i det sydlige Thailand, men findes nu over hele landet.
Papayasalaten Som Tam kombinerer de fire hovedsmag fra det thailandske køkken; sur lime, stærk chili, salt fiskesauce og sødt palmesukker. Ingredienserne er de samme, men tilsætningen sker efter dine ønsker. Kan med fordel bestilles i gadekøkkenet.
Thailands mest populære suppe er nok Tom Yam Goong. Ingredienser som citrongræs, champignon, limesaft, fiskesauce og chili giver retten dens karakteristiske smag af stærkt og syrligt. Den mest almindelige hovedingrediens er rejer, men prøv også gerne "Tom Yam Gai" (kylling) eller Tom Yam Plaa (fisk). Serveres ofte i en traditionel kinesisk "hot pot" og kan med fordel spises sammen med ris og måske et stykke omelet. Smager ofte bedst i gadekøkkenet.