Fakta om Honolulu

Tidsforskel:

Sommertid: dansk tid -12 timer. Vintertid: dansk tid -11 timer.

Sprog:

Engelsk og hawaiisk.

Valuta:

USD = Amerikansk dollar. Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut.

Pas og visum:

Alle som besøger USA skal ansøge om et ESTA - Electronic System for Travel Authorization. Dette skal gøres mindst 72 timer inden afrejse. Når du laver ansøgningen skal du bruge dit pas og et konto-/kreditkort klart. Her kan du ansøge om ESTA.

Her kan du læse mere om reglerne for Pas og Visum til USA.

Elektricitet:

110 V. Adapter er nødvendig.

Spis ude:

Det kan være dyrt at spise i Honolulu, men prisen afhænger af, hvor og hvad du vælger at spise. Der er mange såkaldte poké-stande, hvor du kan kombinere din egen pokéskål til en lille sum penge. En tre-retters menu på en fin restaurant kan koste op til 900 kr. for to personer.

Transfer:

Den nærmeste lufthavn er Honolulus - Honolulu International Airport. Den ligger ca. 15-25 min fra centrum af Honolulu i bil. Det er lettest at reservere en taxi på forhånd, ellers er der på stedet. Der er også lokalbusser, men de tager dig ikke med, hvis du medbringer større bagage.

Strande:

Den mest berømte strand i Honolulu er Waikiki, primært for sin centrale beliggenhed. Andre berømte strande i Honolulu er Kuhio Beach, Kahanamoku Beach, Kaimana Beach, Ala Moana Beach Park og Sans Souci Beach Park. Under Diamond Head er der også en lille strand - Diamond Head Beach Park.

Transport:

Honolulu er ikke større, end at du kan komme rundt til fods. Ellers fungerer lokaltrafikken godt, med bus kan du nemt komme rundt i byen.

Værd at vide:

Det er ikke ualmindeligt, at hawaiiske hoteller opkræver et gebyr, der skal betales på stedet. Det ligger normalt på ca. 15-50 USD om dagen.