Sommer ved havet

Landet har et skønt klima med masser af sol og næsten ingen nedbør i sommerhalvåret. Langs Middelhavet, hvor Apollos rejsemål i Tyrkiet ligger, blæser der ofte en kølende brise, som gør varmen mere behagelig.

I Tyrkiet er der masser af muligheder for dem, der elsker at shoppe, ikke mindst i basarerne – og hver by med selvrespekt har mindst en. Du kan blandt andet købe tæpper, skindprodukter, tøj og guldsmykker til fordelagtige priser her.

I det hele taget er priserne i Tyrkiet lavere end i de fleste andre sydeuropæiske ferielande, og det mærker man også på de mange restauranter. På restauranter og i barer koster en sodavand ca. 12 kr. og en lokal øl ca. 25 kr. Et glas af landets vine koster ca. 35 kr. og en kop varm te koster ikke mere end 5 kr. En kebab koster ca. 45 kr. og en portion af den berømte osmanske gryderet fås for ca. 55 kr.

Maden i Tyrkiet er som regel krydret, men ikke lige så krydret som f.eks. i Asien. Kebab er en klassiker, tilberedes på mange forskellige måder, og som er betydeligt mere spændende end fastfood-versionen i Danmark.

Tyrkiet er en flere tusind år gammel civilisation med mange spændende historiske monumenter. Så hvis du ønsker mere end sol og strand, findes der en lang række interessante udflugter at tage på. Gå ikke glip af en tur til de bomuldshvide bjergterrasser i Pamukkale eller de mægtige Taurusbjerg. Jeepsafari, byture, vandland og bådtur er andet, der lokker under ferien til Tyrkiet. Tag med på nogle af vores udflugter i Tyrkiet eller lej en Vespa og kom rundt på egen hånd. Taxi er betydeligt billigere end i Danmark, og desuden er budforbindelserne gode rundt omkring i landet.

Pamukkale