Palma by

Skønne Palma by på Mallorca

Den lille storby Palma er let at komme til fra hele Mallorca. Shopping, god mad, kultur og afslappende strandliv. Palma har alt, du skal bruge for en vellykket ferie, uanset om du bruger en hel uge eller bare en dag i byen.

Palma de baleariske øers hovedstaden og sammenlignes ofte med storbyen Barcelonas. Og selvfølgelig har Palma, som Barcelona, ​​en kosmopolitisk atmosfære tæt på havet, et sjovt natteliv, førsteklasses restauranter og et bredt udbud af shopping samt et rigt kulturliv. Barcelonas mest berømte arkitekt gennem tiden, Antoni Gaudí, var også aktiv i Palma. Blandt andet havde han en finger med i udsmykningen af den store katedral La Seu, som er et vigtigt vartegn i Palma. Hvis du går fra den store katedral, og derefter går ned i gaderne, der går vest og nord, vil du se de fleste af byens seværdigheder. I Palma er det også luksus at være tæt på flere fantastiske strande. Og omvendt. Er du på ferie et andet sted på øen, kan du nemt tage en dagstur til Palma for at opleve lidt storbyliv.

Strand på Mallorca

Selvom Palma har det meste, som en storby kan tilbyde, så er det tæt på alt, og du kan opleve det meste til fods. Er du ude efter meget shopping på kort tid, så skal du besøge shoppingcentret El Corte Inglés. På Passeig des Born og butiksgaden Jaime III finder du også flere af de store butikskæder. Vil du shoppe i lidt mindre butikker, så skal du tage hen til Costa d’en Brossa, der ligger i Palmas gamle kvarter. Her er også kunstgallerier, små cafeer og livlige barer. En skøn afslutning på dagen er en gåtur hen til det hyggelige torv Plaça Sa Llotja, hvor man kan nyde folkelivet og stemningen.

Strande på Mallorca

Cala Mayor er en af de bedste strande tæt på Palma, og det er nemt at tage herhen. Illetas er et andet fint strandområde ca. 12 km vest fra Palma, og her findes tre skønne badebugter. Alcudia-stranden på øens nordkyst er kendt som Mallorcas mest børnevenlige strand. Her er der lavvandet, og vandet er rent og klart. En anden af øens mest kendte strande er Es Trenc på det sydlige Mallorca - en fantastisk 2 km lang, kridhvid sandstrand. Er du mere til de små badebugter, så skal du tage til Cala d’Or på Mallorcas østkyst.

Spis din souvenir

Hvis du spekulerer på, hvorfor mallorcinere ofte bærer rundt på pizza-lignende kartoner, så er det nok bagværket ensaïmada. Det er et hvedebrød med florsukker, og som kan bages både som mindre boller eller som et stort - perfekt til deling. Bagværket er en typisk souvenir på Mallorca.

Udflugter

Mallorca har altid været et vigtigt knudepunkt for sejlads i Middelhavet. Marinaen Port Adriano ligger 9 km sydvest for Palma og blev indviet i 1992, men har senere fået et glamourøst ansigtsløft af stjernedesigneren Philippe Starck. Her arrangeres ofte sejlkonkurrencer, blandt andet Copa del Rey og Superyacht Cup, men også kunstfestivaler og mad- og drikkemesser.

Tre tapassteder

13 %, Calle San Feliu 13.
Tast, Calle Unión 2 og Avenida Compte de Sallent 13.
La Paloma, Calle Apuntadores 16, La Lonja.

En perfekt Palmaaften: Gå fra bar til bar og prøv forskellige tapas og vine.

Palma

Mercado Olivar

Maden er central i Palma. Overalt er der tapasbarer og fantastiske restauranter. Et besøg på Mercado Olivars, som ligger i hjertet af Palma på Plaza Olivar, stimulerer både øjnene og smagsløgene. Sørg for at shoppe et par lokale produkter med hjem, så fx den mallorcinske krydrede pølse sobrasada. Prøv også nogle fisk- og skaldyrsretter - du er trods alt ved Middelhavet.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Mallorca, find og book en rejse til Mallorca eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Mallorca

Her finder du vores bedste tips om de bedste strande, de bedste udflugter, den mad, du ikke må gå glip af og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Mallorca

Mallorca

  • Magiske strande
  • Hyggelige byer og områder
  • Spændende seværdigheder
Se alle rejser til Mallorca

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her