Katedralen i Palma

Palmas seværdigheder

Palma er Mallorcas fantastiske hovedstad, som byder på skønne seværdigheder, som fx de smukke bygninger La Seu, L' Almudaina og Castell de Bellver. I det gamle kvarter finder du desuden også mange hyggelige gader og stræder.

Slottet Bellver

Bellver betyder "udsigt" på katalansk, og fra toppen af slottet har du en fantastisk panoramaudsigt ud over bjergene, havet og Palma by. men det er ikke bare udsigten, der gør Castell de Bellver så fantastisk. Den runde arkitektur er meget speciel og var en af de første eksempler på 1300-tallets militærarkitektur. Der er tre tårne, hvor man kan holde udkig efter fjenden, og slottets vinduer er små for at undgå pilene fra angrebene. De nederste dele af slottet blev brugt som fængsel indtil 1915. På området er der også et museum med bl.a. skulpturer, middelalderlige våben, mallorcinsk keramik og udskårne lamper. Slottet er åbent mandag til lørdag 08.00-20.00 og søndag 10.00-19.00.

Seværdigheder i miniature

Pueblo Español betyder spansk by, og det er lige præcis, hvad det er. Her findes de fleste kendte monumenter fra Spanien. Du kan også nyde noget fra Spaniens fantastiske gastronomiske verden, da der er flere restauranter, barer og butikker på området. Pueblo Español er åben fra 09.00 til 19.00. Adresse: C/Poble Espanyol, Palma.

Palmas katedral - La Seu

Palmas absolut smukkeste og mest imponerende bygning er den store, gotiske katedral La Seu. Det blev bygget i 1230 oven på en arabisk moské, og det siges at være et symbol på magten og rigdommen af Mallorcas kristne erobrere. Bygningen er prydet med en af ​​verdens største rosetformede vinduer i farvet glas. Katedralens facade er imponerende med forskellige udsmykninger på alle sider. Der er også et museum, hvor du kan se nogle af La Seus tidligere altertavlerog mægtige barok-kandelaber. Den velkendte arkitekt Gaudí har også et værk inde i katedralen. La Seu er åben hver dag fra kl. 10.00 til 17.30.

 

L' Almudaina

Slottet ligger lige over for Palmas katedral. Det er bygget i en blanding af gotisk og maurisk stil med arabiskinspirerede vinduer og middelalder tårne. Slottet bruges idag nogle gange af den spanske konge. Åben: Mandag til fredag ​​fra 10:00 til 17:45 og lørdag fra 10:00 til 13:15.

La Lonja og Paseo Marítimo

La Lonja er navnet på den gamle handelsbørs i Palma, men også på hele området omkring bygningen. Her er der masser af små, hyggelige tapasrestauranter og gader at slentre rundt i. Går man ned mod vandet kommer man til gaden, Paseo Marítimo, som går gennem hele byen langs med vandet. Her finder du markeder, butikker, restauranter og barer. Ved havnen kan man se store krydstogtskibe og storslåede luksusbåde, der ligger til her.

Mirós museum

Kunstneren Joan Miró kom oprindeligt fra Barcelona, ​​men han bosatte sig og giftede sig på Mallorca i 1956. Efter sin død i 1983 blev hans hus i Palma et kunstcenter og er nu et museum. Mirós malerier er berømte for sine lyse farver og legende former, og på museet kan du se flere fantasifulde skulpturer, værker på papir og duge samt vægmalerier. I hans atelier får du en fornemmelse af, at Miró kan komme tilbage og male når som helst. Museet er åbent tirsdag til lørdag fra kl. 10.00 til 19.00 og søndag fra kl. 10.00 til 15.00.

De Arabiske bade

De arabiske bade er storset det eneste, der er tilbage fra den arabiske by på Mallorca, og de ligger lige bag Palmas katedral. Fra begyndelsen var det et badehus med en tilhørerne smuk have. Åben fra kl. 9.30 til 20.00.