Klipperne i Los Gigantes

Naturens vidunder

Ud over sit smukke vejr har Tenerife meget at tilbyde, når det gælder natur. Læs mere om hvordan tidens tand langsomt har skabt Europas højeste klippeformationer, frodige skove og den smukke naboø La Gomera.

Los Gigantes

De enorme klipper på Tenerifes vestkyst hedder Los Gigantes og er nogle af Europas højeste klippeformationer, som dog langsomt nedbrydes af vejr og vind. Man mener, at klipperne har været 800 meter høje fra begyndelsen, men i dag er de "kun" 600 meter. Los Gigantes er en perfekt udflugtsdestination, hvis man tager rundt på øen i udlejningsbil.

Drageblodstræet

Mellem vingårde og bananplantager i nord ligger den lille by Icod de los Vinos. I byens centrum findes en velbevaret park med en unik seværdighed: drageblodstræet. Mægtigt, højt og knudret rejser det sig, 3.000 år gammelt. Her findes desuden en kirke som har en utrolig smuk altertavle. Læg mærke til det store sølvkors inde i kirkens museum.

Drageblodstræet, Tenerife

La Esperanza-skoven

Hvis du drejer af fra motorvejen mellem Puerto de la Cruz og Santa Cruz et lille stykke efter at have passeret lufthavnen, kommer du til et sted, der hedder La Esperanza. Jo højere op man kommer, desto mere frodig og grøn bliver naturen, samtidigt med at man også mærker, at temperaturen bliver køligere.

La Gomera, Tenerife

La Gomera

La Gomera er Tenerifes vestlige naboø med høje bjerge og dybe dale. I Calle del Medio i San Sebastián ligger den smukke stenkirke Iglesia de la Ascensión, stedet for Columbus' sidste gudstjeneste inden han tog på opdagelse i Amerika. Det går flere færger om dagen fra Los Cristianos til La Gomera.

En af øens mest naturskønne dale hedder Valle Gran Rey. Her findes et væld af tomatbuske, appelsin- og banantræer. Længst nede i dalen finder du La Playa, og her ligger restauranterne på rad og række langs med stranden. En af vores favoritter er Casa Maria. Om aftenen samles lokale for at nyde den fantastiske solnedgang, som får havet til at glitre i gult og rødt.