Dejlige landsbyer på Lanzarote

Dejlige landsbyer på Lanzarote

Det er ikke kun de største turiststeder i Lanzarote, der er et besøg værd. Der er meget mere at se end det! I de lidt kendte landsbyer gemmer sig akvarier og udsigtspunkter, kunstmuseer og historiske fæstninger - se vores tips til kortere dagsture, du kan tage på Lanzarote!

Femes - kunstnerens favorit

I den lille by Femes mellem Puerto del Carmen og Playa Blanca har du en utrolig smuk udsigt over øens sydside, og du får virkelig brug for kameraet. Mange kunstnere har, ikke så uventet, opdaget de vidunderligt smukke udsigter. Småbyscharmen bliver bekræftet af en række caféer samt de to restauranter. Det er også på denne side af øen, at du kan nyde de absolut smukkeste solnedgange

Charco del Palo - landsby for nudister

For dig, som er naturist, kan det være interessant at besøge den lille nudistby Charco del Palo, der ligger på øens nordlige del.

Al Campesino i Mozaga

Monumentet Al Campesino er en 15 meter høj skulptur uden for landsbyen Mozaga, omgivet af lavasten og lavasand. Skulpturen, lavet af gamle fiskerbåde og vandtanke, blev skabt af den berømte kunstner og arkitekt César Manrique og var dedikeret til de mange ukendte, men vedholdende arbejdsbønder på Lanzarote.

 

 

Castillo de las Coloradas

Agricola El Patio i Munique

I Munique, mellem Teguise og Tinajo, ligger landbrugsmuseet, som giver et godt billede af livet i landdistrikterne i gamle dage. De smukke bygninger er eksempler på traditionel kanarisk arkitektur, og museet selv indeholder en dejlig lille samling af gamle værktøjer og landbrugsstøj.

Sømandskirken i Puerto del Carmen

Længes du efter at høre norsk og møde nordmænd, så skal du besøge den norske sømandskirke i Puerto del Carmen. Kirken er åben hver dag, her kan du udveksle erfaringer med andre, der lægger vejen forbi og måske nyde en vaffel og risgrød om lørdagen, eller deltage i søndagens gudstjeneste.

Lagomar i Nazareth

I Nazareth ligger det kendte hus, skuespilleren Omar Sharif mistede i et kortspil. Huset kaldes Lagomar og er sprængt ind i de vulkanske omgivelser. I dag huser det et museum, restaurant og cocktailbar, hvor jazz-koncerter udføres i et fascinerende miljø.

Kaktus

Berømte Jardín de Cactus på Lanzarote

Jardín de Cactus er en stor botanisk have med over 10.000 eksemplarer af 1420 forskellige kaktusarter i alle slags former og størrelser. Haven ligger på nordsiden af Lanzarote mellem Guatiza og Mala. Kaktussen, som vokser her, importeres fra hele verden, og hver kaktus er omhyggeligt mærket med sin oprindelse.

Borgen Castillo de las Coloradas

Hvis du befinder dig på østsiden af Playa Blanca, så finder du en borg fra 1800-tallet kaldet Castillo de las Coloradas. Den blev oprindeligt bygget som et vagttårn, men i dag fungerer den som en fantastisk udsigt over floden.

Borgen Castillo San José i Arrecife

Castillo San José er et af de to forter i Arrecife, som fungerer som en udstillingshal for samtidskunst, hvor værker af blandt andet Picasso, Miró, Chillida og Tàpies kan ses.

Castillo de San Gabriel i Arrecife

Castillo de San Gabriel blev bygget som en fæstning for at holde udkig over piraterne. I dag er huset kulturelt mindesmærket, og bruges som et arkæologisk museum.

Flymuseet ved Lanzarotes lufthavn

Ved siden af lufthavnen ligger der et flymuseum beliggende i den gamle passagerterminal fra 1940'erne. Få en bid af flyhistorien og dens betydning for udviklingen af Lanzarote. Du kan endda se det gamle flytårn. Åbningstider: mandag-lørdag kl. 10.00-14.00.

Spa Aquarsis

Dejlig spa beliggende i Puerto del Carmen. Her kan du nyde krops- og ansigtsbehandlinger, aromaterapi, massage og meget mere. Derudover er der masser af supplerende faciliteter med forskellige typer svømmebassiner.

Santa Barbara

Santa Barbara slottet klatrer langs Guanapaybjerget med en fortryllende udsigt over Teguise. Her finder du billeder, pas og kort fra de mange beboere, der emigrerer til Amerika. Dette giver et unikt og spændende perspektiv på den kanariske kultur og historie.

Lanzarote Aquarium

Hvis du er interesseret i, hvad der er gemt under havoverfladen eller ønsker en lille pause fra solen, så er Lanzarote Aquarium i Costa Teguise et besøg værd. De 33 akvarier indeholder hundredvis af forskellige fiskearter, der fascinerer både store og små.

César Manrique

Fundación César Manrique er et museum, der ligger i huset, som Manrique byggede til eget brug. Huset ligger i Taihce.

Byen Teguise

Aktiviteter for børnene

Som bekendt er aktiviteter og fuld fart en stor del af børnenes hverdag, selvom de har ferie. Rubiland i Playa Blanca, Biosfera i Puerto del Carmen og Deiland i Playa Honda giver børnene masser af muligheder for at lege og prøve forskelligt legetøj. Legepladserne ligger i øens største indkøbscenter, så der er gode muligheder for leg for de små og shopping for de store.

Danseglade skandinaver

Onsdag på Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen spilles dejlige dansebandsange, og stemningen er helt i top. Det er gratis adgang, og det eneste, du har brug for at huske, er danseskoene.

 

Se flere rejsetips til Lanzarote