Med Jacob Riising på ferie til La Pared - powered by Playitas

I februar 2023 sendte vi Jacob Riising og familien på ferie til Fuerteventura. Her boede de bo på Apollos Sports-hotel La Pared - powered by Playitas i en uge. Her kan du læse om Jacobs oplevelse af hotellet, alle aktiviteter som hotellet udbyder og Fuerteventura som rejsemål. Læs med og bliv inspireret.

Væk fra sne og kulde

Efter en usædvanlig lang og kold vinter, valgte vi i år at bytte snowboard og ski ud med surfbræt og yogamåtte i vinterferien. På den måde ville vi stadig kunne få en aktiv ferie og samtidig få lidt sol og varme. Vi havde da børnene var mindre besøgt Fuerteventura, hvor vi dengang boede på det store sportsresort Playitas. Et super sted, men denne gang var vi mere på jagt efter et godt sted at bølgesurfe. Valget blev derfor at prøve det noget mindre La Pared der ligger på vestkysten af øen, lige op til et skønt naturreservat der strækker sig over hele sydøen.   
  
Dette hotel er også en del af Playitas konceptet og da deres speciale er netop surf og yoga, var vi ikke i tvivl. Er man dog mere til tennis, cykling eller crossfit er der også rig mulighed for at dyrke det på stedet. De Kanariske Øer kan have meget skiftende temperaturer og særligt Fuerteventura er kendt for at være vindblæst og dermed et mekka for surfere fra hele verden.

Hotellet

Midt i den golde lava skyder det lille charmerende hotel op tæt på den smukke og dramatiske strand, der i den grad egner sig til bodysurf for alle sværhedsgrader. Her er det både ideelt for børn og nybegyndere, mens der også er rig mulighed for surf til den mere erfarne på de større bølger længere ude på havet. Vi havde booket en af de større bungalows med opholdsrum, toilet, køkken og en førstesal med to soveværelser og et bad. Alt var rent, pænt og hyggeligt uden at virke prangende. Hotellet har desuden en skøn pool med omkringliggende solstole og et mindre spaområde med jacuzzi og sauna, hvor også børn er velkomne. Her sluttede vi ofte dagen af efter aktive timer i bølger eller med sport.   
  
Vi havde hjemmefra tilkøbt helpension hvilket jo ofte er en gigantisk lodseddel fordi man sjældent har set buffeten inden afrejse. Jeg må dog sige at vi blev meget positivt overraskede over de mange gastronomiske valgmuligheder både til morgenmad, frokost og middag. Alt var lavet med de lokale råvarer bla. fra hotellets egen urtehave som ligger midt i komplekset og dufter af Sydeuropa.

Surf på hotellet

I forbindelse med hotellet ligger også surfskolen, hvilket gør det overskueligt at leje boards og få dem slæbt til og fra stranden. Her møder man venligt personale, hvor det er muligt at bestille instruktion til alle niveauer og til en rimelig pris. Er man lettere øvet kan man også leje ”brædderne” uden instruktion og selv kaste sig i bølgerne. Har man ikke mod på surf h hotellet også på mange forskellige træningsfaciliteter Her kan man med gode trænere få sved på panden til flere forskellige crossfit lignende hold. Igen er der plads til at alle i familien kan være med på hver sit niveau.   
  
Hvis man er mere til løbe, cykle eller vandreture, strækker der sig et uendeligt naturlandskab lige udenfor hotellet, hvor man kan udforske ørkenen, der både er rå, smuk og fascinerende på samme tid.

På opdagelse på Fuerteventura

En af dagene lejede vi nemt en bil fra hotellet, da vi på egen hånd gerne ville se Fuerteventuras smukke strande og naturområder, bl.a er der flere gårde der både dyrker og sælger produkter med aloe vera, der vokser naturligt på øen. Ved feriens afslutning var alle i familien enige om, at det er bestemt ikke var sidste gang vi besøgte Fuerteventura og La Pared – powered by Playitas.