Premiumrejser til Kroatien

Premiumrejser til Kroatien tager dig med på en skøn rejse hvor både natur, kultur og lækre retter indgår i programmet. Tag med på en ægte kroatisk aften, byvandring i Split og meget mere!


Udflugter under Premiumrejsen

Kroatisk aften

På denne aftenudflugt tager vi ud til en hyggelig landsby, hvor vi tilbringer aftenen i en konobas, som er en traditionel kroatisk taverne i landsbyen Donji Humac på Brač. Vi spiser traditionelle, dalmatiske specialiteter med god, lokal vin til, mens vi nyder tonerne af traditionel musik

Mostar - porten til Bosnien & Hercegovina

Velkommen til en dagsudflugt i den smukke of fascinerende by Mostar. Byen har fået sit navn fra den gamle bro Stari Most og de gamle brovagter Mostari. Dette er et af de mest fotograferede motiver i Bosnien, og broen er også med på Unescos verdensarvsliste siden 2005. Tidligere var Mostar en af de vigtigste handelsbyer i regionen takket være sin beliggenhed ved Neretvafloden, hvor indbyggerne levede i fred. Under 90’ernes tragedier ændrede byen sig for altid, og her findes mere tydelige spor fra krigen end nogen andre steder i Jugoslavien. Broen blev ødelagt under denne tid, men blev genopbygget i 2004. I dag er byen delt i to dele, med katolikker i vest og muslimer i øst, hvor broen forbinder begge dele.

På vej ind i Bosnien besøger vi flere små byer med bygninger, der har rødder helt tilbage fra det Osmanske rige. Dagen afsluttes med et udsigtsstop i Biokovo-bjergene, hvor vi nyder udsigter over skærgården og solnedgangen. 

Lokalmarked i Zadvarje med besøg i Omiš

Tag med på en indholdsrig dag, hvor vi skal på marked i en bjergby, tager på bådtur og spiser frokost i havnebyen. Dagen starter med en halv times bustur, hvor vi hører mere om livet i Kroatien, herefter er det tid til et første stop i den lille bjergby Zadvarje, hvor vi besøger et 300 år gammelt lokalmarked. Her bliver vi ca. 1 time, og der er tid til shopping på egen hånd. Husk bl.a. at købe honning, olier og andre kroatiske specialiteter. Efter markedet fortsætter vi til havnebyen Omiš, hvor elven Cetina munder ud i Adriaterhavet. Her får vi en guidet tur gennem byen, inden vi spiser frokost på Radmanove Mlinice, og nyder den fantastiske natur.


Ændringer i udflugtsprogrammet kan forekomme helt frem til afrejsedagen. Større ændringer i programmet forekommer sjældent og meldes oftest i god tid før afrejse. Også lokale forhold kan forårsage ændringer nær afrejse.


Ugeprogram

Dag 1 Ankomst til hotellet samt indcheckning. Fælles middag på hotellet.
Dag 2 Velkomstmøde og Kroatisk aften.
Dag 3 Denne dag er på egen hånd. Fælles middag på hotellet.
Dag 4 Udflugt til markedet i Zadvarje og bådtur og frokost i Omis. Fælles middag på hotellet.
Dag 5 Denne dag er på egen hånd. Frivillig udflugt til Dubrovnik. Fælles middag på hotellet.
Dag 6 Heldagsudflugt til Mostar inkl. frokost. Fælles middag på hotellet.
Dag 7 Denne dag er på egen hånd. Fælles middag på hotellet.
Dag 8 Udcheckning og hjemtur tilbage til Danmark.