Fakta om De Kanariske Øer

Spis ude:

Gennemsnitspris for en 2 retters middag eksklusive drikkevarer er ca. 175 kr. pr. person.

Transfer:

Se respektiv ø.

Strande:

Se respektiv ø.

Forlystelser:

Se respektiv ø.

Transport:

Gode lokalbusforbindelser. Taxi er relativt billigt. Cykel- og scooterudlejning til rimlige priser. Vi anbefaler at leje en bil.

Sport:

Forskellige typer af vandsportsaktiviteter som  vandski, windsurfing og dykning. Golf, tennis, squash og minigolf. Bjergvandring, cykling, sportsfiskeri, ridning og faldskærmsudspring.

Betalingsmuligheder:

Kreditkort accepteres så godt som overalt. Hæveautomater findes i de større byer.

Klima:
De Kanariske Øer: Sommeren domineres af højtryk. I vinterhalvåret er der derimod lavtryksaktivitet. Om sommeren ligger dagstemperaturer nær 30 grader, og i det store og hele er her tørt. Om vinteren er dagstemperatur lige over 20 grader, og regn vil mest være i form af kortvarige byger. Der kan også blive overskyggede dage, om vinteren op til 1 uges varighed. På den sydlige del af Gran Canaria er der mere end ca. 300 solskinsdage pr. år, det sydlige Tenerife ligger ikke langt efter. Tenerife er mere regnfuldt end Gran Canaria, men er også mere frodig og smuk (Kilde: SMHI.)
Areal og befolkning:

Gran Canaria har ca. 800.000 indbyggere, hvoraf næsten halvdelen bor i Las Palmas. Arealet er ca. 1.532 kvadratkilometer. Tenerife har ca. 900.000 indbyggere og et areal på 2.032 kvadratkilometer. Fuerteventura har ca. 70.000 indbyggere og et areal på ca. 1.731 kvadratkilometer. Lanzarote har ca 120.000 indbyggere på et areal på ca. 800 kvadratkilometer. La Gomeras areal er 369 kvadratkilometer, og her bor ca. 17.200 indbyggere.