Dagsprogram for Sea Swallow

Dag 1: Split

Skærgårdskrydstogtet begynder og slutter i den smukke havn i Split på fastlandet i Kroatien. Ankommer du tidligt på dagen er der mulighed for at opbevare din bagage ombord på båden. Så har du tid til at tage en kop kaffe nede ved havnepromenaden Rivan eller du kan besøge Diocletians palads, som er centrum i Split. Kl. 19.00 er der velkomstmøde ombord på båden, og kl. 19.30 serveres der en velkomstmiddag

Dag 2: Split – Bol –  Hvar by

Efter morgenmad forlader båden havnen og sejler mod byen Bol på naboøen Brač. Nogle kilomester vest for Bol ligger en af Kroatiens bedste strande, Zlatni Rat. Bol er en hyggelig by, og bygningerne er traditionelle med smalle stræder. Brug tiden på at bade, nyde en kop kaffe eller bare udforsk byen.

Frokosten serveres om bord på båden, og derefter er det tid til at fortsætte krydstogtet mod Hvar. Hvar er en af Kroatiens største øer med middelalderlige bygninger og en charmerende atmosfære. Her møder vi også en engelsktalende lokalguide, der vil vise os byens kultur og fortælle om historien. 

Når aftenen kommer, kan du slappe af på en hyggelig restaurant og nyde en god middag. I Hvar finder du nemlig flere familieejede restauranter, og et godt tip er at bestille den lokale ret "gregada".

Dag 3: Hvar by – Mljet nationalpark

På dag 3 er det tid til at besøge øen Mljet. På vej derhen passerer vi øen Korčula, hvor vi kan få et forfriskende bad direkte fra båden. Om eftermiddagen er der besøg i Mljet National Park, der ligger på den vestlige del af øen. Gå rundt om søerne eller besøg øen St. Mary og sit benediktinerkloster fra det 13. århundrede. Om aftenen byder kaptajnen middag på båden.

Dag 4: Mljet nationalpark – Dubrovnik

Tidligt om morgenen sejler båden mod historiske Dubrovnik. Når vi er fremme, sejler kaptajnen båden langs Dubrovniks bymur og fæstning, og frokost serveres ombord ved den gamle bydel. Efter er det tid til at gå i land og tage på en byvandring med engelsktalende guide. Om aftenen er der tid til, at du kan udforske byen på egen hånd. Besøg bymuren, tag svævebanen til toppen af ​​Mount Srđ, eller led efter steder, der vises i Game of Thrones TV-serien. Bussen vender tilbage til havnen på. 18.00, men du kan sagtens blive i byen og spise middag, og derefter tage en taxa tilbage til Gruz-havnen på egen hånd.

Dag 5: Dubrovnik – Elaphiti-øerne – Korčula

På dag 5 vender kaptajnen båden ud mod skærgården igen. Undervejs passerer vi storslåede strande ved Elaphiti-skærgården. I løbet af dagen vil der tid til at bade direkte fra båden samt spise frokost om bord. Når vi er fremme i Korčula by, mødes vi af en engelsktalende guide, der viser os den brostensbelagte by. Korčula er kendt for at være fødestedet for Marco Polo. Resten af ​​aftenen kan du nyde aftensmad på en hyggelig restaurant.

Dag 6: Korčula – Vis

Båden forlader havnen tidligt hver morgen. På den første dag sætter kaptajnen kurs mod øerne Biševo og Vis, som ligger langt ude i den kroatiske skærgård. Det første stop er på Biševo og den berømte Blue Cave. Grotten er et imponerende naturfænomen og opkaldt efter den blå farve, der opstår, når solen skinner gennem taget. Lokale fiskere har kendt til grotten i århundreder, men den blev først kendt i 1884, takket være Baron Eugene Rausoonet.

 

Turen går derefter til Vis by, hvor båden lægger til for natten. Frem til 1989 var Vis lukket for turister og blev brugt som en militærbase i det tidligere Jugoslavien. I dag lever omkring 5.000 indbyggere på øen, men det opfattes stadig som uberørt og har en særlig charme. På Vis er der flere smukke strande og uspoleret natur. På øen er der økologisk landbrug, og arkitekturen er godt bevaret. I de senere år har Vis ageret kulisse for Björn og Bennys nye film "Mamma Mia: Here We Go Again".

Dag 7: Vis - Biševo – Split

Frokosten serveres ombord, og derefter er det tid til at sejle mod krydstogtets sidste havn. Split er Kroatiens tredjestørste by og er over 1700 år gammel. Siden 1979 har Splits centrum været med på Unescos verdensarvsliste. Midt i centrum finder du Diocletianus Palads og havnepromenaden Rivan. En engelsktalende lokalguide mødes med os til en byvandring, hvor vi oplever nogle af Splits historiske seværdigheder. Der er masser af restauranter i Split, så det er bare at vælge. Båden ligger i havnen i Split natten over.

Efter morgenmaden dagen efter er det tid til at forlade båden og gå i land. Hvis du har valgt at kombinere skærgårdskrydstogtet med en sol- og badeferie på en af Apollos hoteller i Kroatien, så fortsætter du videre til hotellet her. 

Book skærgårdskrydstogtet