Dagsprogram for Desire

Skærgårdskrydstogtet med Desire tager dig med på en fantastisk rejse gennem Kroatiens billedskønne skærgård og kystlinje. Krydstogtet starter i Split, og derefter sejler vi mod syd, hvor vi går i land i Dubrovnik. Hver aften har du mulighed for at udforske omgivelserne på egen hånd.

Book skærgårdskrydstogtet

Dag 1. Split
Efter ankomst til Split gør vi os det hjemligt på båden. Velkomstmiddag serveres kl. 19.30. De gæster, som ankommer senere, får serveret et koldt måltid. Overnatning om bord. Ankommer du tidligt på dagen, kan du aflevere din bagage om bord og udforske havneområdet og den charmerende gamle by i Split, der byder på en skøn blanding af gammelt og nyt, kultur og historie.

Dag 2. Split – Brač – Hvar
Tidligt om morgenen starter vores skærgårdskrydstogt, og vi drager mod øen Brač og den lille badeby Bol. Her er der nemlig en af Kroatiens skønneste strande, Zlatni Rat. Her er der tid på egen hånd til at udforske de små stræder eller tage en forfriskende svømmetur i havet ved Zlatni Rat-stranden. Frokosten serveres på båden, inden vi sejler videre mod naboen Hvar. 
Hvar er en af Kroatiens største øer med smukke middelalder bygninger og en charmerende stemning. Her mødes vi med en engelsktalende lokalguide, som tager os på en byrundtur. Vi skal bl.a. besøge Stephans-katedralen og en af Europas ældste byteatre (udflugten er inkluderet i prisen). Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd, og det er en perfekt mulighed for at opleve de mange kroatiske lækkerier, som byens mange restauranter tilbyder. Slå dig ned ved et bord og bestil en "gregada" - en traditionel ret fra Hvar, som består af fisk, der er tilberedt sammen med kartofler. Benyt også lejligheden til at smage på nogle af de fantastiske vine, som kommer fra øens vinmarker. Skibet ligger i Hvar havn over natten.

Dag 3. Hvar – Korčula
Direkte efter morgenmad forlader vi Hvar og sejler mod Korčula. På vejen stopper vi båden for at bade og spise frokost om bord. Vi når Korčula om eftermiddagen, som er en dalmatisk middelalderby, hvor stenhusene, med deres karakteristiske røde tegltag, står tæt langs de brostensbelagte små gader. Her mødes vi med en engelsktalende lokalguide, der tager os på byvandring. I Korčula finder vi bl.a. Marco Polos fødested og Sankt Markus-katedralen, der ligger i byens centrum. Katedralen er bygget i kalksten og har mange smukke og opfindsomme udsmykninger. Resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd. I Korčula kan du nyde lækre fiske- og skaldyrsretter, makaroni-retter og ovnstegt lam på en af de hyggelige restauranter.

Dag 4. Korčula – Dubrovnik
Efter morgenmad tager vi mod Adriaterhavets perle – Dubrovnik. Rejsen varer nogle timer, men vi stopper for at bade og spise frokost om bord. Ellers anbefaler vi, at du ligger dig i en solstol på dækket og nyder den smukke Kroatiske skærgård passere forbi. Vi ankommer til havnen lidt uden for byen om eftermiddagen, hvor vi mødes med vores engelsktalende lokalguide. Sammen går vi rundt i Dubrovniks smalle stræder og beundrer de fantastiske bygninger, der senere er blevet kendt gennem tv-serien Game of Thrones. Bussen kører tilbage til havnen kl. 18.00, men det er også muligt at blive i byen og spise middag, og derefter tage taxi tilbage til båden.

Dag 5. Dubrovnik - Mljet
I dag tager vi mod øen Mjlet og nationalparken, som dækker øens vestlige side. På vejen dertil stopper vi ved de smukke Elaphiti-øer, hvor vi bader. På Mjlet venter smuk og varieret natur og et rigt fugleliv. Her finder vi også den lille ø Skt. Maria med sit benediktiner-kloster, som er et populært fotomotiv. Her er meget at se og opleve på øen både om eftermiddagen og aftenen.

Dag 6. Mjlet – Pučisča
I dag sætter vi kurs mod Pučišća, med planlagte badestop undervejs. Pučišća ligger på den nordlige side af Brač og er øens største by. Byen er især kendt for sine stenbrud og pillerne på blandt andet De Hvide Hus i Washington DC, og parlamentet i Wien er dækket med sten fra øens stenbrud. Kroatiens eneste stenhuggerskole findes også her, og eleverne lærer at hugge skulpturer med traditionelle værktøjer, der er blevet brugt i århundreder. I løbet af dagen kan du udforske Pučišća på egen hånd, men til aften mødes vi til fælles middag om bord på båden.

Dag 7. Pučisča – Omiš – Split 
På vores sidste dag forlader vi Pučisča via Brač-kanalen og rejser til Omiš, som er en gammel fæstningsby med stenkirker på Makarska Riviera. Omiš har en spændende historie med blandt andet pirater. Vi går en tur sammen, inden vi spiser frokost på båden.
Under sidste etape til Split standser vi for et sidste dyp, inden vi lægger til i Splits havn om eftermiddagen. Vores engelsktalende lokalguide tager os med på byvandring, hvor vi bl.a. besøger det gigantiske palads Diocletianus (udflugten er inkluderet i prisen).

Dag 8. Split – Danmark
Efter morgenmad er det tid til at sige farvel til nye bekendtskaber og checke ud fra båden og flyve hjem til Danmark. Har du valgt at kombinere krydstogtet med sol- og badeferie, fortsætter du til det bookede hotel, efter du har checket ud fra båden.

Billeder fra skærgårdskrydstogtet

Havnen i Split

Aftenstemning i Split havn

Havnepromenaden i Hvar

Havnepromenaden i Hvar by

Korcula

Korčula – Marco Polos fødested

Dubrovnik
Udsigt mod den gamle by i Dubrovnik

Bakgate i Dubrovnik
Det er mange hyggelige restauranter i Dubrovnik