Ruten for Captain Bota

Med skærgårdskrydstogtet Captain Bota får du mulighed for at se endnu mere af billedskønne Kroatien. Krydstogtet starter i Split og sejler ud i den fantastiske skærgård, inden det er tid til at gå i land i Dubrovnik. Hver aften har du god tid til at udforske byerne på egen hånd.

Book et skærgårdskrydstogt

Dag 1. Split
Efter ankomst til Split gør vi os det hjemligt på båden. Velkomstmiddag serveres kl. 19.30. De gæster, som ankommer senere, får serveret et koldt måltid. Overnatning om bord. Ankommer du tidligt på dagen, kan du aflevere din bagage om bord og udforske havneområdet og den charmerende gamle by i Split, der byder på en skøn blanding af gammelt og nyt, kultur og historie.

Dag 2. Split – Brač – Hvar
Vi forlader Split om formiddagen, og kursen går mod øen Brač og den lille by Bol. Bol er øens ældste by og i udkanten findes en af Kroatiens bedste strande, Zlatni Rat. Her er der tid på egen hånd til at udforske de små stræder eller tage en forfriskende svømmetur i havet ved Zlatni Rat-stranden. Frokosten serveres på båden, inden vi sejler videre til den smukke ø, Hvar.
Hvar er en af Kroatiens største øer med smukke middelalder bygninger og en charmerende stemning. Her mødes vi med en engelsktalende lokalguide, som tager os rundt i den spændende by (udflugten er inkluderet i prisen). Resten af eftermiddagen og aftenen kan du udforske byen på egen hånd og spise middag på en dejlig restaurant i de brostensbelagte og hyggelige gader. Prøv f.eks. at bestille "gregada" - en typisk ret fra Hvar, der består af fisk tilberedt med kartofler.

Dag 3. Hvar – Korčula
Tidligt om morgenen forlader vi Hvar og tager mod Korčula. På vejen stopper vi ved en bugt for at bade. Vi spiser frokost på båden. Vi ankommer til Korčula om eftermiddagen, som er en middelalderby, hvor de smukke stenhuse med deres karakteristiske røde tegltag står tæt sammen langs de smalle brostensbelagte gader. Her findes Marco Polos hus, hvor han blev født. En anden af byens seværdigheder er Sankt Markus-katedralen, der ligger i byens centrum og er bygget i kalksten og har mange smukke og opfindsomme udsmykninger. En engelsktalende lokalguide tager os rundt og ser alle byens største seværdigheder, og resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd. I Korčula kan du nyde lækre fiske- og skaldyrsretter, makaroni-retter og ovnstegt lam på en af de hyggelige restauranter.

Dag 4. Korčula – Dubrovnik
Efter morgenmad forlader vi Korčula og rejser mod Dubrovnik. Rejsen varer flere timer, men vi stopper undervejs for at bade og spise frokost om bord. Ellers anbefaler vi, at du ligger dig i en solstol på dækket og nyder solen og den smukke Kroatiske skærgård. 
Vi ankommer til havnen lige uden for Dubrovnik om eftermiddagen, hvor vi mødes med vores engelsktalende lokalguide. Sammen tager vi bussen op på bjerget. Her har vi en fantastisk udsigt over byen, som tidligere var kendt for sin smukke gamle bydel og ringmor, men som i dag er mest kendt som kulisse i tv-serien Game of Thrones. Vi starter med et fotostop, inden vi vandrer ned til ringmuren igen.Tilbage i Dubrovnik får vi en guidet tur gennem alle stræder og torve indenfor ringmuren. Bussen kører tilbage til havnen kl. 18.00, men det er også muligt at blive i byen og spise middag, og derefter tage taxi tilbage til båden.

Dag 5. Dubrovnik – Elaphiti Islands – Mljet nationalpark
I dag tager vi mod øen Mljet og nationalpark, som dækker øens vestlige side. På vejen dertil stopper vi ved de smukke Elaphiti-øer, hvor vi bader. På Mjlet venter smuk og varieret natur, og her finder vi også den lille ø Skt. Maria med sit benediktiner-kloster, som er et populært fotomotiv. Her er meget at se og opleve på øen både om eftermiddagen og aftenen.

Dag 6. Mljet nationalpark – Makarska
Næste havn er Makarska, en af de mest populære feriebyer langs med kysten. Vi nyder en afslappende formiddag om bord inklusiv badestop. Senere på dagen og om aftenen er der mulighed for at udforske byen på egen hånd. Her er smukke strande og et bredt udbud af barer og restauranter. Er du interesseret i kultur, har byen også en historie at fortælle. Båden ligger ved kaj i Makarska natten over. 

Dag 7. Makarska – Pučisča – Split
På vores sidste dag forlader vi Makarska allerede ved 8-tiden om morgenen og tager direkte til Bračs største by Pučisča, der ligger på den modsatte side af Bol, som vi besøgte nogle dage tidligere. Pučisča har en rustik atmosfære og skinnende hvide stenfacader, der er omgivet af en fantastisk smuk natur. Pučisča er kendt for sine stenbrud og pillerne på blandt andet De Hvide Hus i Washington DC, og parlamentet i Wien er dækket med sten fra øens stenbrud. Kroatiens eneste stenhuggerskole findes også her, og eleverne lærer at hugge skulpturer med traditionelle værktøjer, der er blevet brugt i århundreder.

Ugens sidste badestop foretages undervejs, inden vi ankommer til Splits havn om eftermiddagen. Her kan du tage med på en guidet tur i den historiske gamle by med sine snoede gader og smalle stræder omgivet af det gigantiske palads Diocletianus (udflugten er inkluderet i prisen).

Dag 8. Split – Danmark
Efter morgenmad forlader vi båden og går i land. Afrejse til lufthavnen for hjemrejse mod Danmark. Har du valgt at kombinere krydstogtet med sol- og badeferie, fortsætter du til det bookede hotel, efter du har checket ud fra båden.

Højdepunkter fra skærgårdskrydstogtet

Havnen i Split

Aftenstemning i Split havn

Havnepromenaden i Hvar

Havnepromenaden i Hvar by

Korcula

Korčula – Marco Polos fødested

Dubrovnik
Udsigt mod den gamle by i Dubrovnik

Bakgate i Dubrovnik
Det er mange hyggelige restauranter i Dubrovnik

Bad i havet

Undervejs er der tid til at bade i havet