Rejserute for M/S Arca

Split – Nationalparken Krka – Zadar – Nationalparken Kornati – Zlarin – Vis – Biševo – Hvar – Bol/Milna (Brač) – Split

På denne rute rejser du med båden M/S Arca 

Rejserute for Arca

Dag 1. Split 
Efter ankomst til Split gør vi os det hjemligt på båden. Velkomstmiddag serveres kl. 19.30. De gæster, som ankommer senere, får serveret et koldt måltid. Overnatning om bord. Ankommer du tidligt på dagen, kan du aflevere din bagage om bord og udforske havneområdet og den charmerende gamle by i Split, der byder på en skøn blanding af gammelt og nyt, kultur og historie.

Dag 2. Split – nationalparken Krka - Zadar

Vi forlader Split tidligt om morgenen og sejler nordpå til Primošten. Herfra går det med bus til nationalparken Krka, som ligger ca. 10 km inde i landet. Parken er opkaldt efter floden med samme navn og har flere imponerende vandfald og er kendt for sin usædvanligt rige flora og fauna. Fra Krka fortsætter vi til den historiske havneby Zadar. Byen ligger på en halvø og blev bygget allerede 800 år f.Kr. Den smukke blanding af historiske bygninger, byens mur fra det 17. århundrede, hyggelige caféer og moderne kunstinstallationer skaber en særlig atmosfære. Efter frokost vil der være en guidet bytur til fods.

På strandpromenaden ligger kunstinstallationen Solen og Havsorgelet af arkitekt Nikola Basic. Seværdigheder af mere klassisk slags er Kroatiens største katedral St. Anastasia og kirken St. Donut. Disse er placeret i Forum, som er et af de bedste eksempler på romersk arkitektur på østkysten af Kroatien. Båden bliver i Zadar natten over.

Dag 3. Zadar - nationalparken Kornati - Zlarin (Sibeniks skærgård)
Rejsen går længere nordpå til Kroatiens øparadis og Kornati Nationalpark, som består af over 140 små og store øer. Der er ingen bosiddende her, hvilket gør vandene omkring Kornati-øerne til et paradis for sejlere, der ønsker at finde en stille afsondret bugt. Vi fortsætter til Zlarin, den smukke lille ø Šibeniks øhav har kælenavne som den gyldne ø, den grønne ø og koraløen. Idyllisk natur, fyrreskove og smukke badebugter lever helt op til forventningerne. Øen har et koralværksted, og her bearbejdes korallerne til smykker i hånden. Båden lægger til kaj natten over og i aften vil kaptajnens middag være ombord.

Dag 4. Zlarin - Vis
Båden afgår tidligt om morgenen og sejler til øen Vis. Her er flere scener fra den seneste Mamma Mia-film optaget, og når du lander, vil du forstå, hvorfor denne ø er filmmateriale. Tip: Lej en bil og kør rundt om denne frodige og grønne ø. Stop i Komiza, en lokal lille fiskerby med egen charme.

Øen Vis var en militærbase i det tidligere Jugoslavien og var lukket for offentligheden indtil 1989. I dag bor det lige under 5.000 indbyggere her, men øen opfattes stadig som uberørt og med sin særlige charme - som vi antager, at Middelhavet engang var. Båden anløber i byen Vis og ligger her natten over. Her får vi en byvandring og besøger resterne af Kroatiens første bycenter Issa, og du vil have masser af tid til at opleve mere af denne hyggelige by.

Dag 5. Vis - Biševo (Blue Cave) - Hvar
Efter en morgentur til øen Biševo står den berømte Blue Cave for tur. Et imponerende naturfænomen, der er blevet navngivet på grund af den smukke farve, der opstår, når solen skinner gennem taget. Lokale fiskere har kendt hulen i århundreder, men den blev genopdaget af resten af verden af Baron Eugen Rausoonet i 1884.

Turen ind i hulen foretages med små både, og vandet her er så klart, at du kan se helt til bunden af det 16 meter dybe vand. Entrébilletten koster ca. 7 euro og betales på stedet. Turen ind i hulen afhænger af vejrforholdene, som kan være lidt ustabile. Tilbage ombord fortsætter krydstogtet til Hvar. Langs vejen holder stop med mulighed for at svømme, og vi får en lækker frokost.

Vi ankommer til Hvar by - denne elegante jetset by, som er Kroatiens svar på St. Tropez, Europas mest solsikre- og mest selvsikker. Her finder du hippe barer, trendy designbutikker, eksklusive restauranter og luksusbåde. Både lokale berømtheder og internationale stjerner besøger Hvar. Hvis du er interesseret i arkitektur, er Stephans katedral et must, og Europas ældste nationale teater, der ligger her, bør også opleves. Byen er gammel med huse og bygninger fra middelalderen. Vi går sammen med vores engelsktalende lokale guide og kigger på byens vigtigste seværdigheder. Aftenen tilbringes på egen hånd.

Dag 6. Hvar - Bol/Milna (Brac)
Morgenen kan nydes på solterrassen, og efter frokost ankommer vi til den lille landsby Bol eller Milna på øen Brač. Her er det muligt at tage en forfriskende dukkert på Zlatni Rat-stranden, en af Europas mest fotograferede og berømte strande. Den særlige ting ved denne strand er, at den har et punkt, der strækker sig ud i havet og ændrer retningen af vind og nuværende forhold. Benyt lejligheden til at besøge en af Kroatiens bedste og mest moderne vinhuse, Jako Vino, der ligger i havnen i Bol. Her anvendes lokale druer, og vinen anses for at være blandt de bedste i Kroatien. Om aftenen kan den nydes på en af de mange hyggelige restauranter i vandkanten, hvad enten det er i Bol eller Milna. Havnebyerne ligger i en beskyttet bugt på vestkysten, og her er vandet lige så krystalklar som du forventer det at være. I marinaen er der sejlbådene og vipper. Små cafeer og restauranter i byens centrum, flere stenstrande og badesteder i området.

På Brač finder du alle de kroatiske delikatesser du ønsker. Sæt dig ned på en restaurant i en af de smalle gyder og bestil en traditionel Hvar-skål, gregada, kogt fisk med kartofler. Sørg også for at du smager vinen fra øens egen produktion og køber lavendel i en af havneboderne. Det sælges i alle former, såsom duftende kvaster eller olier på dekorative flasker. Båden bliver i Hvar om natten.

Dag 7. Bol / Milna - Split
På denne sidste dag sejler vi mod Split, og der kommer et badestop undervejs. Vel ankommet i Split tager den engelsktalende guide os på en historisk tur i Diocletians palads, som er en demonstration af den kroatiske bygningskunst. Slottet blev bygget for 1700 år siden, og i dag er centrum for Split. Inden for murene kan du se den specielle katedral. Der er ikke meget, der slår Split, når det kommer til shopping, og du får masser af tid til at shoppe. På Riva havnepromenade, som strækker sig langs paladsets sydside, er der caféer og restauranter i massevis - her er det dejligt at sidde og studere folkelivet. Båden ligger i havnen i Split hele natten.

Dag 8. Split – Danmark
Efter morgenmad er det tid til at sige farvel til nye bekendtskaber og checke ud fra båden og flyve hjem til Danmark. Har du valgt at kombinere krydstogtet med sol- og badeferie, fortsætter du til det bookede hotel, efter du har checket ud fra båden.

Højdepunkter fra skærgårdskrydstogtet