klassiske_madrette_fra_milano

Klassiske madretter fra Milano

Mange retter vi spiser hjemme i Danmark stammer fra Italien, og et par endda fra Milano. Vi har samlet nogle klassiske retter fra Milano, som du kan smage under din ferie i Milano, og tippet om hvor de smager bedst.

Panzerotto

En lokal delikatesse er panzerotton. En panzerotto ligner en lille Calzone pizza med forskelligt fyld. Den serveres ofte fra en åbning i væggen, og der er næsten ingen steder at sidde. Så det er bedst bare at tage den som take-away. Den mest kendte er Luini-bageriet, hvor der er kø fra tidlig morgen.

Adresse: Via Santa Radegonda, 16

Piccata milanese

En piccatta milanese er populær både i Italien og hjemme i Danmark, og oprindeligt kommer retten fra Milano. Retten består af paneret kalveinderlår, tomatsauce og ris eller pasta. På Bebel's spiser du en rigtig god piccata milanese.

Adresse: Via San Vittore, 3

Risotto alla milanese

Risotto alla milanese er en klassisk risotto med safran, hvidvin og avorioris. Legenderne er mange om, hvordan retten er opstået, men alle er enige om, at det var i Milano. Trattoria Masuelli San Marco på Viale Umbria er blevet kendt for sin risotto alla milanese.

Adresse: Viale Umbria, 80

Ossobuco

Den mest kendte gryderet i Milano hedder ossobuco alla milanese. Rettet er baseret på okseskank, der er braiseret med krydderier, hvidvin og grøntsager. Ossobuco serveres normalt med risotto. En restaurant kendt for sin Ossobuco i Milano er La Madonnina.

Adresse: Via Gentilino, 6

Pizza Milanese

Pizza Milanese er en velsmagende pizza med en smag af spinat og gorgonzola. Noget der er kendt ved pizza fra Milano er, at det ofte har en papirtynd kant. En af de bedste pizza restauranter i Milano hedder Piz.

Adresse: Via Torino, 34