Sort kaffe på græsk laves præcis som i Tyrkiet og flere arabiske lande - i en speciel kaffekedel som hedder brik. Selve beholderen er ofte i kobber eller messing og er bredere forneden end foroven, har en lille tud og et langt håndtag. For at få kaffe på den græske måde skal du lede efter rigtig finmalet kaffe, som, ifølge gammel tradition, males med møllesten. I dag er det lettere at købe med hjem fra ferien – se efter papagalos i butikkerne. Et andet godt tip er at købe en dekorativ brik på din Grækenlands-ferie, så du enkelt kan lave græsk, stærk kaffe hjemme!
Du skal bruge (til 4 små kopper)
Ca. 1,5 spiseske finmalet kaffe
3 dl vand
Et par te skeer sukker
Sådan gør du
Start med at varme vand og sukker op i kanden - det skal ikke koge, så hold øje. Når det er varmt, hælder du den fintmalede kaffe i og rører rundt, til det begynder at koge. Så snart kaffen stiger, tager du den væk fra kogepladen. Sæt tilbage på pladen og gentag 2 gange. Derefter er kaffen klar! Servér i små kopper.