Fakta om Naxos

Spis ude:

En to-retters middag ekskl. drikkevarer koster ca. 175 DKK.

Transfer:

Vigtig transferinformation for gæster til Naxos. Læs mere om transfer til Naxos her.

Strande:

Alle strande på Naxos er fine sandstrande. De mest populære strande ligger på vestkysten syd for Naxos by og begynder med den lavvandede og finkornede St. George-strand, som strækker sig videre mod strandene i Agios Prokopios, Plaka Beach og Margas Beach.

Forlystelser:

I Naxos by findes mange restauranter, barer og diskoteker.

Transport:

På Naxos findes flere lokale buslinjer og taxier. Store bilfærger forbinder øen med Pireus på fastlandet 1-2 gange om dagen. Færger og udflugtsbåde sejler til de fleste naboøer. Agios Prokopios har busforbindelse 1-2 gange i timen i højsæsonen. Biler, motorcykler, scootere og cykler kan lejes.

Sport:

Naxos har gode forhold for windsurfing og kitesurfing. Her findes også ridning, katamaransejlads, mountainbikes og vandrestier.

Betalingsmuligheder:

Hæveautomater i Naxos by, Agios Prokopios og Agia Anna.

Klima:
Grækenland: Solrigt og meget varmt sommervejr med temperaturer mellem 30 og 35 grader. Tordenbyger kan sommetider medføre lidt lavere temperaturer. Desuden giver havbrisen langs kysten en noget lavere temperatur. I indlandet er der også varmt i starten af september, men senere mere behageligt med temperaturer mellem 25 og 30 grader. Desuden dominerer det solrige vejr med få eftermiddagsbyger. I oktober-november bliver det mere køligt og ustadigt vintervejr. Generelt er vintrene milde i Grækenland, men kold luftstrøm fra nord forekommer, sommetider med sne. Vejret stabiliseres hurtigt om foråret og fra april er det mest solrigt med få lokale byger. (Kilde: SMHI)
Areal og befolkning:

Naxos er den største ø i Kykladerne, og har et areal på ca. 430 km2. Der er ca. 18.000 indbyggere, hvoraf ca. 6.000 bor i Naxos by.