Udflugter, Kreta

Oplev mere på ferien med vores udflugter. Her kan du forudbestille din udflugt allerede hjemmefra.

Med vores gratis rejseapp kan du booke udflugter nu eller på rejsemålet.

 

Elafonissi

Elafonissi er nok Kretas smukkeste strand! Stranden ligger ca. 70 km sydøst fra Chania og kaldes "Den lyserøde strand", fordi skallerne fra krebs skinner lyserødt i vandkanten. På stranden er der lavvande og børnevenligt, og der er flere spisesteder og udlejning af solstole.

På turen mod Elafonissi gør vi et stop i den lille landsby Elos og på hjemturen standser vi i byen Vlatos. Der er mulighed for at besøge et cafeteria begge veje, for at købe noget mad og drikke.

Ikke inkluderet i prisen: Mad, drikkevarer, solstole samt parasoller. To solstole og en parasol koster 7 EUR på Elafonissi (er kun på stranden i højsæsonen).

Voksne (12+ år): 336 DKK
Børn (2-11 år): 165 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag, Torsdag, Mandag
Book

Mit elskede Kreta

Tag med på denne smukke og oplevelsesrige tur, med en masse information om Kretas natur og historie. Du får set dele af det "ægte" gamle Kreta, som stadig findes højt oppe i bjergene, og vi kommer til at opleve den utrolige smukke natur, som findes på denne dejlige ø.

Vi besøger flere små byer, og oplever den græske hverdag. Blandt andet lærer vi, hvordan de producerer den gode græske vin, samt raki og ouzo. I Imbros, en af Kretas højest beliggende byer, får vi lov til at smage ”sfakiani pita”, som er en slags pandekage fyldt med misitraost, og som nydes sammen med timian honning (inkluderet i prisen eksklusiv drikkevarer).

Vi besøger Jomfru Maria-kirken, som idag er en del af et lukket kloster. Kirken er fra 1100-tallet og er dekoreret med smukke vægmalerier. Videre på turen ser vi også lækre vandfald, Kretas største sø, gamle venetianske bygninger og smuk romersk mosaik fra antikkens tid.

Inkluderet: Sfakiani pita.
Ikke inkluderet: Frokost og drikkevarer.

Voksne (12+ år): 403 DKK
Børn (2-11 år): 165 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Finsk, Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag, Onsdag
Book

Knossos

Tag med os på en rejse gennem tid og sted, når vi vender tilbage til den tid, hvor de mystiske Minoerne herskede på Kreta. Det var her, Europas første højkultur opstod, og hovedsædet var paladset Knossos uden for Heraklion. Oplev det imponerende palads, mens vores rejseleder fortæller om den berømte tronsal, verdens første toilet med vand og nogle af teorierne for, hvorfor denne sagnomspundne kultur pludselig forsvandt omkring 1450 f.Kr.

Udflugten tager os også med til Kretas hovedstad Heraklion. Her er der tid og mulighed for at shoppe og nyde en skøn frokost.

Entré til Knossospaladset er 16 EUR for voksne og børn under 18 år har gratis entré. (Personer over 65 år får rabat på entréen til paladset mod forevisning af legitimation).

Voksne (12+ år): 433 DKK
Børn (2-11 år): 179 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Vandretur igennem Samaria-kløften

En af de mest populære måder at udforske Kretas fantastiske natur er via vandring, og på denne udflugt skal vi blandt andet udforske Kretas mest kendte kløft - Samariakløften.

Kløften er 18 km lang, og er dermed Europas længste, og vandreturen begynder i en højde af 1.250 meter over havet og slutter ved strandene nede ved det Libyske Hav på Kretas sydkyst. Lad dig fascinere af naturens skønhed! Hvis du har  heldet med dig, kan du muligvis spotte den udrydningstruede kri kri-ged. 

Vandrevenlige sko kræves. Vandringen kræver også god fysik.

Indgår ikke i prisen: Mad og drikkevarer. Entré til kløften samt bådbillet betales direkte til rejselederen.

Entrépris: 5 EUR for voksne og gratis for børn under 15 år. Bådbillet Sfakia: 11 EUR for voksne og 6 EUR for børn under 12 år.

Voksne (12+ år): 358 DKK
Børn (2-11 år): 179 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Gramvousa og Baloslagunen

Denne udflugt/sejltur byder på fantastiske oplevelser, da vi bl.a. tager til den smukke lagune Balos. Det var her, at prins Charles og Diana lagde til på deres bryllupsrejse. Vi gør ophold et par timer for at bade og nyde livet på stranden.

Derefter styrer vi forbi klippeøen Gramvousa. I 137 meters højde ligger ruinerne nemlig af en gammel venetiansk fæstning, og for dem, som har mod på at bestige de mange trapper, venter en enestående udsigt. Når du kommer ned igen, venter en velfortjent dukkert i det blå.

Ikke inkluderet: Mad, drikke, solstole, parasoller. 1 EUR pr. person i afgift samles ind på bussen til naturbeskyttelsesforeningen Gramvoussa.
Vær opmærksom på: Vandrevenlige sko kræves til udflugten.

Voksne (12+ år): 425 DKK
Børn (2-11 år): 209 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag, Mandag
Book

Pirate Cruise – En familiedag til søs

Hvis du trænger til lidt afveksling fra stranden, så kan vi anbefale et bådtur til Marathi Beach, der ligger i Soudabugten. Turen passer både til små og store pirater, og for de yngste er der skattejagt på båden!

På udflugten bruger vi en dag ombord på The Black Pearl som sejler langs kysten. Vi kommer forbi den lille ø, Souda Island, og hurtigt videre mod Almyrida, hvor vi ligger for anker til dagens første dyp.

Kaptajnen styrer efterfølgende båden mod Marathistranden, som er vældig populær blandt øboerne selv. Her findes der solstole og parasoller, som man kan leje hvis man vil. På vej tilbage stopper båden for et sidste dyp i Soudabugten.

Indgår ikke i prisen: Mad og drikkevarer, men kan købes om bord på båden eller på en taverna på Marathi Beach. Solstole og parasoller på Marathi Beach.

Voksne (12+ år): 418 DKK
Børn (2-11 år): 209 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Vandretur igennem Imbros-kløften

Følg med på en 8 km lang vandring gennem den smukke Imbros-kløft, der er Kretas mest populære kløft efter storesøsteren Samaria, og som løber parallelt med Imbros. Under 2. Verdenskrig blev kløften anvendt som evakueringsrute for tusindvis af britiske soldater, der var på vej til Egypten.

Når vi har vandret en stund, kommer vi til Imbros-kløftens smalleste del, som er mindre end 2 meter bred, og hvor væggene er 300 meter høje. Efter en dag i den smukke og imponerende natur, kommer vi frem til byen Komitades, hvor bussen henter os, og kører os videre til Frangokastello. Et flot venetiansk fort, der ligger ved en lækker strand.

Vandrevenlige sko kræves til udflugten.

Indgår ikke i prisen: Frokost, drikkevarer og entré til kløften. Entréen koster EUR 2 pr. voksen og børn og unge under 15 år er gratis.

Voksne (12+ år): 358 DKK
Børn (2-11 år): 179 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Aftentur til Elafonissi

Tag med på udflugt til romantiske Elafonissi Beach på sydlige Kreta! Lige efter frokost starter vi busturen fra nordkysten ned til sydvest kysten gennem den fantastiske natur. Turen tager os via små landsbyer såsom Potamida, Topolia og Koutsomatados.
Første stop på turen er et stykke oppe i bjergene i området Vlatos, hvor husene er omringet af bjergskråninger fyldt med oliventræer, kastanjetræer og frodig vegetation. Her har vi tid til at strække benene, og mulighed for at købe en græsk kop kaffe eller en frappé i den lille lokale café.
Herefter fortsætter vi turen sydover via byen Elos, en hyggelig lille kretensisk landsby hvor hverdagen går sin stille gang, inden at vi til slut når til Elafonissi.

Elafonissi, som blandt andet kaldes både "Kretas svar på Maldiverne" og "den lyserøde strand", er en fantastisk strand, der har et smukt lyserødt skær pga. de rosaskinnende skaller fra krebs, der ligger i vandkanten. Her bliver vi i mindst 2,5 time, inden vi tager tilbage til hotellet. På vejen tilbage stopper vi i Amygdalokefalo, hvor der mulighed for at købe aftensmad og drikkevarer i de små tavernaer.

Ikke inkluderet: Mad, drikkevarer, solstole samt parasoller. To solstole og en parasol koster EUR 7 på Elafonissi (er kun på stranden i højsæsonen).

Voksne (12+ år): 336 DKK
Børn (2-11 år): 165 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Halvdagsudflugt - aften
Udflugtsdag: Torsdag, Mandag
Book

Spinalonga – Længslernes Ø

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst og videre med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder.

Om formiddagen tager vi med båd fra Agios Nikolaos og ligger til ved Kolokitha Bay, hvor vi spiser BBQ, og der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand og bade.


Inkluderet: BBQ-middag om bord på båden.

Ikke inkluderet: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen og EUR 4 for børn. Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Voksne (12+ år): 545 DKK
Børn (2-11 år): 269 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Smagen af Kreta

Dette er en halvdagstur som passer til dig som vil vide mere om Kretas lokalproducerede jomfruolier og vine, Vi starter dagen med et besøg i byen Vouves, hvor nogle af Kretas ældste oliventræer findes. Derefter tager vi videre til Anoskeli Olive Mill & Winery, hvor vi skal lære lom de forskellige olivensorter og hvordan de forskellige produktionsfaser ser ud. Vi afslutter besøget med at prøvesmage de gode olier.

Næste stop er på en charmerende kretensisk vingård hvor vi får en præsentation af Anoskeli-druerne og hvordan vinproduktionen for de fem Anoskeli-vine foregår. Vi skal også prøvesmage vinene. På vejen tilbage standser vi ved en taverne med en fantastisk udsigt.

Oliven- og vinsmagning samt snacks indgår i prisen. Der er Apollo rejseleder med på turen. Mad og drikke er ikke inkluderet i prisen. Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet og gennemførelse afhænger af vejret og sæson.

Santorini (med transfer)

Tag chancen og oplev fantastiske Santorini for en dag! Santorini er en af Grækenlands mest fotograferede øer - og det er ikke svært at forstå. Landskabet er dramatisk, og kontrasten mellem det sorte lavasand og de hvidkalkede huse samt de røde klipper og det turkisblå hav.


På Santorini får vi en guided tur til øens kulturelle centrum Oia, den lille by Firostefani og øens hovedstad Fira, hvor du får 2,5 time på egen hånd. Du kan blive inde i byen eller tage ud til den fine Perissa-strand. Alternativt kan du tage en bådtur til den sorte vulkanø, Nea Kamenis, der ligger i Calderan. Øen har et fascinerende månelignende landskab, hvor man kan mærke varmen fra lavasten og se dampen fra de små huller i jorden.

Indgår ikke i prisen: Mad og drikkevarer.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet. Bemærk at udflugten tilpasses efter bådenes trafik mellem øerne, hvilket afhænger af sæsonen.

Santorini (uden transfer)

Tag chancen og oplev fantastiske Santorini for en dag! Santorini er en af Grækenlands mest fotograferede øer - og det er ikke svært at forstå. Landskabet er dramatisk, og kontrasten mellem det sorte lavasand og de hvidkalkede huse samt de røde klipper og det turkisblå hav.


På Santorini får vi en guided tur til øens kulturelle centrum Oia, den lille by Firostefani og øens hovedstad Fira, hvor du får 2,5 time på egen hånd. Du kan blive inde i byen eller tage ud til den fine Perissa-strand. Alternativt kan du tage en bådtur til den sorte vulkanø, Nea Kamenis, der ligger i Calderan. Øen har et fascinerende månelignende landskab, hvor man kan mærke varmen fra lavasten og se dampen fra de små huller i jorden.

Indgår ikke i prisen: Mad, drikkevarer.

Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet. Bemærk at udflugten tilpasses efter bådenes trafik mellem øerne, hvilket afhænger af sæsonen.

Stand-up Paddleboard

Loutrakis krystalklare og rolige vand skaber de perfekte forudsætninger for SUP (Stand-up paddleboard). SUP er velegnet til alle aldre og niveauer: Nybegyndere får først en gennemgang i brugen af boardet, hvorefter vi padler ud imod en lille farverig grotte. En unik mulighed for hele familien til at stifte bekendtskab med den nye trend, hvor du står på brættet og padler.

Simple snacks og vand er inkluderet i prisen.
Denne udflugt er med engelsktalende guide og kun kan bookes på rejsemålet. Vælg mellem formiddags- eller frokosttur.

Vandring i De Hvide Bjerge

Denne halvdagsudflugt tager os op i bjergene lige udenfor Chania, hvor en smuk vandretur i de Hvide bjerge venter. Udflugten begynder i Chania hvor vi går gennem appelsinplantager og smager på den dejlige frugt, inden vi tager videre til Zourva hvor vandreturen starter. Her går vi en lettere tur gennem en skov af cypresser og fyrretræer. Jo højere op vi kommer, desto mere spektakulært bliver omgivelser og udsigten. Vi spiser frokost i det grønne, inden vi begynder at vandre tilbage. På vejen hjem går vi forbi historiske Therissos kløft og beundrer de høje klipper.

Frokost og en flaske vand indgår i prisen.

Limnoupolis Waterpark

Kan du lide fart og vand eller vil du hellere ligge ved jacuzzien og slappe af, så er Limnoupolis svaret. Parken byder på aktiviteter for alle aldre. Du finder forskellige vandrutsjebaner og en legeplads for de mindste. Foretrækker du mere afslappende aktiviteter, så kan du nyde jacuzzien eller ligge dig på en solstol og nyde solen. En fantastisk dag for hele familien!

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen, men der findes spisesteder i parken.
Bemærk at vandparkens åbningstider afhænger af vejret. Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Snorkeltur (begynder)

Snorkling er meget populært. Det er en spændende oplevelse at observere livet under vand i dets naturlige miljø. Der kræves ingen specielle kundskaber til denne begynder-snorkel-udflugt, kun at du kan svømme og kan trække vejret igennem en snorkel. Den engelsktalende guide vil hurtigt gennemgå, hvordan udstyret fungerer, og hvilken teknik der er bedst at anvende. Derefter tager vi med motorbåd ud til to gode snorkelsteder.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Snorkeludstyr er muligt at låne.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Familieeventyr på Kreta

Velkommen med på vores letteste cykeltur, som henvender sig til hele familien.

Turen foregår primært ad flade veje og enkelte lette skråninger, og udflugten passer derfor til alle aldre.

Vi starter i den grønne dal Meskla ved en fin lille kirke omringet af lækker frodig natur. I roligt tempo tager vi igennem Kretas svar på Paradisets have, hvor mulighederne for at se citrus-, morbær-, grapefrugt-, figen-, kiwi-, lotus- og avocadotræer er mange. Vi passerer små lokale byer og stopper ved en lille lokal café hvor det er muligt at nyde traditionelle mezes.


Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten er med engelsktalende guide, og kan kun bookes på rejsemålet.

Cykeludflugten Deres

En bekvem og behagelig cykeludflugt for hele familien.

Turen starter igennem nogle små gårde i den frodige by Nea Roumata og videre gennem lunde af kastanjetræer. Når vi kommer til den lille by Deres, gør vi et stop på den traditionelle Kafenion. Her går hverdagen sin stille gang, og man kan bestille en kaffe og nogle gode mezes, mens vi hører nærmere om den kretensiske hverdag.

Turen fortsætter herefter til Castello, hvor byzantinske aristokrater, venetianske erobrere og tyrkiske haremmer kommer til live gennem spændende fortællinger. Efter dette er det igen ned ad bakke gennem gårde med høns, grise, får, æsler osv., samt olivenlunde og appelsinlunde, hvorefter vi til slut når kysten og byen Tavronitis. Her hentes vi med bus, der tager os tilbage.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Discover Scuba Diving

Vil du prøve at dykke? På denne udflugt får du muligheden for et prøvedyk. Dagen begynder med at vi gennemgår de grundlæggende regler for dykning og så efterfølgende ser en film omkring det. Derefter træner vi i en swimmingpool, og når alle føler sig trygge og har forstået de grundlæggende regler, så tager vi ud på havet for at få et prøvedyk på en halv time.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Minimumalder er 10 år.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Cykeludflugten Paleochora

Denne tur er en hyggelig heldags cykeludflugt, der henvender sig til hele familien. Turen foregår primært ad flade veje afbrudt af nogle lette skråninger. Vi starter ned af bakke igennem et enestående landskab med en dal, der skærer lige igennem landskabet ned til kysten. Såfremt vejret er rigtig flot, så kan vi se Europas sydligste plads, den græske ø Gavdos.

I byen Paleochora tager vi en pause, hvor der er tid til lidt frokost og en forfriskende dukkert i havet. Efter pausen fortsætter vi cykelturen igennem fjerntliggende landsbyer og dalen Sassalos, førend vi til slut når nordkysten igen og landsbyen Kissamos.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Cykeludflugten Jungletrail

Middelsvær halvdagsudflugt der primært henvender sig til voksne og børn i god form.

Vi cykler ad stier, grusveje samt stejle bakker. Turen starter 750 meter over havets overflade, og vi begynder derfor turen med den mest betagende udsigt ud over nordkysten samt toppene af White Mountains. Den første strækning er en kort, men adrenalinfyldt, cykeltur ned til starten af JungleTrail. Her venter os et eventyr på 1,5 time til fods igennem en spændende subtropisk natur. Vi finder vejen frem via vandløb, reb og stejle skrænter som virkelige giver os et helt nyt syn på den smukke kretensiske natur. Turen afsluttes igen på cyklen ad små grusstier og asfalterede veje.


Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten er med engelsktalende guide, og kan kun bookes på rejsemålet.

Dykkertur, heldag

Udflugt for certificerede dykkere.

Tag med på en heldagsudflugt med to dyk. Når alle nødvendige papirer er udfyldt, følger et kort brief fra vores instruktører inden dykkerdragterne deles ud. Derefter sejler vi med speedbåd ud til dykkerstedet.

Snacks er inkluderet i prisen.

Udflugten er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Cykeludflugten Cretorama

Middelsvær halvdagsudflugt, der passer både til børn og voksne i god form.

På denne tur oplever vi små landeveje, grusstier og stejle skrænter. Vi cykler til Noxia. Noxia er den eneste landsby i provinsen Chania, hvor traditionelle pottemagere stadig arbejder. Noget der er blevet helt enestående, da der de fleste steder bliver anvendt maskiner. Master Panaiottis lærer gerne pottemager-kunsten fra sig, til dem der ønsker at prøve.

Efter dette stop på turen fortsætter vi ned til den maleriske fiskerlandsby Kolymbari.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Cykeludflugten Skines

Halvdagsudflugt som henvender sig til aktive, veltrænede personer over 15 år. I løbet af dagen cykler vi i alt ca. 45 km.

På denne middelsvære cykeludflugt kommer vi igennem den frodige dal omkring floden Mavris. Vi cykler gennem Kretas største appelsindyrkning i Skines samt gennem traditionelle byer og gamle byzantinske kapeller. Har du lyst, så kan du prøvesmage appelsiner, avokado eller kiwi direkte fra træerne.

Efter lidt kretensiske forfriskninger (inkluderet i prisen) cykler vi op til cykelturens højeste punkt, hvor der er en storslående udsigt. Derefter kører vi gennem den gamle olivenlund tilbage ned til kysten og Agia Marina.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Denne udflugt er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Cykeludflugt til Sougia & Agia Irini

Denne heldagsudflugt passer til de fleste, som er over 15 år og i god fysisk form

Tag med på en cykeltur på skiftevis fast underlag, grusveje og ad hurtige stejle bakker!

Vi starter dagen ved Omalos-sletten, der er ca. 1200 meter over havet. Herefter går turen gennem isolerede dale omkring de hvide bjerge. Ved indgangen til Agia Irini-kløften skifter vi cyklen ud med vandreskoene. Vi vandrer i ca. 2,5 time gennem denne imponerende kløft frem til Sougia, hvor man kan tage et dyp i Det Libyske hav, inden vi fortsætter på cykel gennem en af Kretas frodigste dale.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Denne udflugt er med engelsktalende guide, og kan kun bookes på rejsemålet
.

Gramvousa og Baloslagunen

Afgår fra: 

Denne udflugt/sejltur byder på fantastiske oplevelser, da vi bl.a. tager til den smukke lagune Balos. Det var her, at prins Charles og Diana lagde til på deres bryllupsrejse. Vi gør ophold et par timer for at bade og nyde livet på stranden.

Derefter styrer vi forbi klippeøen Gramvousa. I 137 meters højde ligger ruinerne nemlig af en gammel venetiansk fæstning, og for dem, som har mod på at bestige de mange trapper, venter en enestående udsigt. Når du kommer ned igen, venter en velfortjent dukkert i det blå.

Ikke inkluderet: Mad, drikke, solstole, parasoller. 1 EUR pr. person i afgift samles ind på bussen til naturbeskyttelsesforeningen Gramvoussa.
Vær opmærksom på: Vandrevenlige sko kræves til udflugten.

Voksne (12+ år): 425 DKK
Børn (2-11 år): 209 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag
Book

Mit elskede Kreta

Tag med på denne smukke og oplevelsesrige tur, med en masse information om Kretas natur og historie. Du får set dele af det "ægte" gamle Kreta, som stadig findes højt oppe i bjergene, og vi kommer til at opleve den utrolige smukke natur, som findes på denne dejlige ø.

Vi besøger flere små byer, og oplever den græske hverdag. Blandt andet lærer vi, hvordan de producerer den gode græske vin, samt raki og ouzo. Vi besøger Jomfru Maria-kirken, som idag er en del af et lukket kloster. Kirken er fra 1100-tallet og er dekoreret med smukke vægmalerier. Videre på turen ser vi også lækre vandfald, Kretas største sø, gamle venetianske bygninger og smuk romersk mosaik fra antikkens tid.

Ikke inkluderet: Frokost og drikkevarer.

Voksne (12+ år): 388 DKK
Børn (2-11 år): 172 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Finsk, Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Knossos

Tag med os på en rejse gennem tid og sted, når vi vender tilbage til den tid, hvor de mystiske Minoere herskede på Kreta. Det var her, Europas første højkultur opstod, og hovedsædet var paladset Knossos uden for Heraklion. Oplev det imponerende palads, mens vores rejseleder fortæller om den berømte tronsal, verdens første toilet med vand og nogle af teorierne for, hvorfor denne sagnomspundne kultur pludselig forsvandt omkring 1450 f.Kr.

Udflugten tager os også med til Kretas hovedstad Heraklion. Her er der tid og mulighed for at shoppe og nyde en skøn frokost.

Entré til Knossospaladset er 16 EUR for voksne og børn under 18 år har gratis entré. (Personer over 65 år får rabat på entréen til paladset mod forevisning af legitimation).

Voksne (12+ år): 418 DKK
Børn (2-11 år): 179 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Knossos

Afgår fra: 

Tag med os på en rejse gennem tid og sted, når vi vender tilbage til den tid, hvor de mystiske Minoere herskede på Kreta. Det var her, Europas første højkultur opstod, og hovedsædet var paladset Knossos uden for Heraklion. Oplev det imponerende palads, mens vores rejseleder fortæller om den berømte tronsal, verdens første toilet med vand og nogle af teorierne for, hvorfor denne sagnomspundne kultur pludselig forsvandt omkring 1450 f.Kr.

Udflugten tager os også med til Kretas hovedstad Heraklion. Her er der tid og mulighed for at shoppe og nyde en skøn frokost.

Entré til Knossospaladset er 16 EUR for voksne og børn under 18 år har gratis entré. (Personer over 65 år får rabat på entréen til paladset mod forevisning af legitimation).

Voksne (12+ år): 396 DKK
Børn (2-11 år): 179 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Knossos

Tag med os på en rejse gennem tid og sted, når vi vender tilbage til den tid, hvor de mystiske Minoere herskede på Kreta. Det var her, Europas første højkultur opstod, og hovedsædet var paladset Knossos uden for Heraklion. Oplev det imponerende palads, mens vores rejseleder fortæller om den berømte tronsal, verdens første toilet med vand og nogle af teorierne for, hvorfor denne sagnomspundne kultur pludselig forsvandt omkring 1450 f.Kr.

Udflugten tager os også med til Kretas hovedstad Heraklion. Her er der tid og mulighed for at shoppe og nyde en skøn frokost.

Entré til Knossospaladset er 16 EUR for voksne og børn under 18 år har gratis entré. (Personer over 65 år får rabat på entréen til paladset mod forevisning af legitimation).

Voksne (12+ år): 329 DKK
Børn (2-11 år): 172 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Spinalonga – Længslernes Ø

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst og videre med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder.

Om formiddagen tager vi med båd fra Agios Nikolaos og ligger til ved Kolokitha Bay, hvor vi spiser BBQ, og der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand og bade.


Inkluderet: BBQ-middag om bord på båden.

Ikke inkluderet: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen og EUR 4 for børn. Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Voksne (12+ år): 522 DKK
Børn (2-11 år): 269 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Spinalonga – Længslernes Ø

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst og videre med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder.

Om formiddagen tager vi med båd fra Agios Nikolaos og ligger til ved Kolokitha Bay, hvor vi spiser BBQ, og der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand og bade.


Inkluderet: BBQ-middag om bord på båden.

Ikke inkluderet: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen og EUR 4 for børn. Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Voksne (12+ år): 440 DKK
Børn (2-11 år): 224 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Spinalonga – Længslernes Ø

Afgår fra: 

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst og videre med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder.

Om formiddagen tager vi med båd fra Agios Nikolaos og ligger til ved Kolokitha Bay, hvor vi spiser BBQ, og der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand og bade.


Inkluderet: BBQ-middag om bord på båden.

Ikke inkluderet: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen og EUR 4 for børn. Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Voksne (12+ år): 276 DKK
Børn (2-11 år): 142 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Spinalonga – Længslernes Ø

Afgår fra: 

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst og videre med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder.

Om formiddagen tager vi med båd fra Agios Nikolaos og ligger til ved Kolokitha Bay, hvor vi spiser BBQ, og der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand og bade.


Inkluderet i prisen: BBQ-middag om bord på båden.

Ikke inkluderet i prisen: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen og EUR 4 for børn. Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Voksne (12+ år): 329 DKK
Børn (2-11 år): 165 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Elafonissi

Elafonissi Beach er et must på din rejse til Kreta! Stranden ligger ca. 70 km sydøst fra Chania og er nok Kretas smukkeste strand! Elafonissi Beach kaldes "Den lyserøde strand", fordi skallerne fra krebs skinner lyserødt i vandkanten. På stranden er der lavvande og børnevenligt, og der er et lille spisested og en kiosk og udlejning af solstole.

På turen mod Elafonissi gør vi et stop i den lille landsby Elos og på hjemturen standser vi i byen Vlatos. Der er mulighed for at besøge et cafeteria begge veje for at få noget mad og drikke.

Indgår ikke i prisen: Mad, drikkevarer, solstole og parasoller. To solstole og en parasol koster ca. 7 euro på Elafonissi-stranden.

Voksne (12+ år): 373 DKK
Børn (2-11 år): 187 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag
Book

Vandretur igennem Samaria-kløften

En af de mest populære måder at udforske Kretas fantastiske natur er via vandring, og på denne udflugt skal vi blandt andet udforske Kretas mest kendte kløft - Samariakløften.

Kløften er 18 km lang, og er dermed Europas længste, og vandreturen begynder i en højde af 1.250 meter over havet og slutter ved strandene nede ved det Libyske Hav på Kretas sydkyst. Lad dig fascinere af naturens skønhed! Hvis du har  heldet med dig, kan du muligvis spotte den udrydningstruede kri kri-ged.

Vandrevenlige sko kræves. Vandringen kræver også god fysik.

Indgår ikke i prisen: Mad og drikkevarer. Entré til kløften samt bådbillet betales direkte til rejselederen.

Entrépris: 5 EUR for voksne og gratis for børn under 15 år. Bådbillet Sfakia: 12,50 EUR for voksne og 6 EUR for børn under 12 år.

Voksne (12+ år): 373 DKK
Børn (2-11 år): 187 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Mezeaften på Othonas Taverna

Nyd en middag på ægte græske manér! Mød os på Othonas Taverna midt i den gamle bydel og prøv deres lækre smagsfulde specialiteter. Disse små meze-retter har gjort Othonas Restaurant kendt over hele øen!

Mad og vin/vand er inkluderet prisen.

Voksne (12+ år): 194 DKK
Børn (2-11 år): 112 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Finsk, Skandinavisk
Varighed: Aftenudflugt
Udflugtsdag: Mandag
Book

Bådtur med Barbarossa

I Rethymnon havn ligger båden Barbarossa og venter på dig og din familie! Sammen tager vi på en skøn bådtur, som tager os vestpå mod Geranibugten og forbi Georgiopolis, inden vi når Kefalas Bay, som er vores mål. Her stopper vi i ca. to timer, og du kan bade, snorkle eller slappe af og nyde livet på dækket. Om bord på båden serveres en let frokost.

En let BBQ-frokost indgår i prisen. Om bord på båden er der gratis snorkeludstyr.
Drikkevarer, snacks og is kan købes om bord på båden.
Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Smagen af Kreta

Afgår fra: 

Det her er en halvdagstur som passer til dig som vil vide mere om Kretas lokalproducerede jomfruolie og vine. Vi starter dagen med et besøg i byen Vouves, hvor nogle af Kretas ældste oliventræer vokser. Derefter tager vi videre til Anoskeli Olive Mill & Winery, hvor vi skal lære alt om de forskellige olivensorter og de forskellige produktionsfaser. Vi afslutter besøget med at prøvesmage olierne.

Næste stop bliver på en charmerende kretensisk vingård hvor vi præsenteres for Anoskeli-druer og hvor vinproduktionen for de fem Anoskeli-vine foregår. Vi skal også prøvesmage vinene. På vejen tilbage standser vi på en taverne, som har en fantastisk udsigt.

Inkluderet: Oliven- og vinsmagning samt snacks. Med på turen er en Apolloguide.
Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer.
Vær opmærksom på: Udflugten kan annulleres pga. vejret og sæsonen. Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Jeepsafari på Kreta

Tag med familien på et spændende eventyr langt fra det Kreta du kender.  I jeeps kører vi væk fra veje til steder man kun kan komme til med den slags jeeps vi kører i.

I løbet af dagen lærer vi om Kretas historie og traditioner, oplever den lokale og indbydende atmosfære og udforsker Kretas smukke natur.
Vi får et indblik i fårehyrdernes liv når vi besøger et ægte kretensk landsted der hedder Mitato, vi besøger det historiske kloster Halepa Monestary og lærer hvordan man fremstiller velsmagende oste.  I den traditionelle by Axos bydes på en skøn frokost.

Frokost er inkluderet i prisen. Drikkevarer er ikke inkluderet, men kan købes på stedet.

Denne udflugt er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Santorini uden transfer

Oplev to græske øer på én og samme ferie! Tag båden til naboøen Santorini på bare en dag. Øen er kendt for sine magiske udsigter og dens enestående skønhed. Et farvespektrum der strækker sig fra de sorte lavastrande og hvidkalkede huse med blå døre til de rødlige klipper og det krystalklare havvand.

Efter den guidede tur til øens kulturelle centrum Oia, den lille landsby Firostefani og hovedstaden Fura, har du ca 2,5 timer på egen hånd. Her har du mulighed for enten at blive i byen Fira, tage til Perissa-stranden eller tage med på en bådtur til den sorte vulkanø Nea Kamenis månelignede landskab (Bådturen arrangeres kun i højsæsonen).

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Santorini med transfer

Oplev to græske øer på én og samme ferie! Tag båden til naboøen Santorini på bare en dag. Øen er kendt for sine magiske udsigter og dens enestående skønhed. Et farvespektrum der strækker sig fra de sorte lavastrande og hvidkalkede huse med blå døre til de rødlige klipper og det krystalklare havvand.

Efter den guidede tur til øens kulturelle centrum Oia, den lille landsby Firostefani og hovedstaden Fura, har du ca 2,5 timer på egen hånd. Her har du mulighed for enten at blive i byen Fira, tage til Perissa-stranden eller tage med på en bådtur til den sorte vulkanø Nea Kamenis månelignede landskab (Bådturen arrangeres kun i højsæsonen).

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.
Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Postkortsmukke Santorini

Tag med os til naturskønne Santorini - kendt som Grækenlands smukkeste ø! Øen er kendt for sine magiske udsigter, en forførende skønhed og et farvespektrum som strækker sig fra sorte strande og hvidkalkede huse til rødlige klipper og et klart blåt hav.


Efter den guidede tur, er det tid til at udforske øen på egen hånd. Vi har et stop ved Perissa-stranden, hvor du kan sole og bade eller tage en tur til øens hovedby Fira. Der er også mulighed for at besøge den sorte vulkanø Nea Kamenis (kun muligt i højsæsonen).

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Postkortsmukke Santorini

Afgår fra: 

Tag med os til naturskønne Santorini - kendt som Grækenlands smukkeste ø! Øen er kendt for sine magiske udsigter, en forførende skønhed og et farvespektrum som strækker sig fra sorte strande og hvidkalkede huse til rødlige klipper og et klart blåt hav.


Efter den guidede tur, er det tid til at udforske øen på egen hånd. Vi har et stop ved Perissa-stranden, hvor du kan sole og bade eller tage en tur til øens hovedby Fira. Der er også mulighed for at besøge den sorte vulkanø Nea Kamenis (kun muligt i højsæsonen).

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Chrissi Island

Afgår fra: 

Chrissi, som betyder guld på græsk, er én af alle de ubeboede øer udenfor Kretas kyst. Navnet har øen fået efter det gyldne sand, som øen er dækket af, og som leder tankerne til Caribien. Her findes også en spændende historie – øen blev først beboet af minoerne, men har også været en piratrede.

Efter en bustur ned til Kretas sydligste by, Ierapetra, venter en ca. 45 min. lang bådtur over til Chrissi Island. Når du er fremme på øen har du ca. 4 timer på egen hånd til at lære Guld-øen at kende. Her venter skønne dyp i det krystalklare vand, så husk dit snorkeludstyr!

Frokost er ikke inkluderet i prisen, men kan købes på båden.

Voksne (12+ år): 493 DKK
Børn (2-11 år): 254 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag
Book

Chrissi Island

Chrissi, som betyder guld på græsk, er én af alle de ubeboede øer udenfor Kretas kyst. Navnet har øen fået efter det gyldne sand, som øen er dækket af, og som leder tankerne til Caribien. Her findes også en spændende historie – øen blev først beboet af minoerne, men har også været en piratrede.

Efter en bustur ned til Kretas sydligste by, Ierapetra, venter en ca. 45 min. lang bådtur over til Chrissi Island. Når du er fremme på øen har du ca. 4 timer på egen hånd til at lære Guld-øen at kende. Her venter skønne dyp i det krystalklare vand, så husk dit snorkeludstyr!

Frokost er ikke inkluderet i prisen, men kan købes på båden.

Voksne (12+ år): 522 DKK
Børn (2-11 år): 269 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag
Book

Vandretur igennem Imbros-kløften

Følg med på en 8 km lang vandring gennem den smukke Imbros-kløft, der er Kretas mest populære kløft efter storesøsteren Samaria, og som løber parallelt med Imbros. Under 2. Verdenskrig blev kløften anvendt som evakueringsrute for tusindvis af britiske soldater, der var på vej til Egypten.

Når vi har vandret en stund, kommer vi til Imbros-kløftens smalleste del, som er mindre end 2 meter bred, og hvor væggene er 300 meter høje. Efter en dag i den smukke og imponerende natur, kommer vi frem til byen Komitades, hvor bussen henter os, og kører os videre til Frangokastello. Et flot venetiansk fort, der ligger ved en lækker strand.

Vandrevenlige sko kræves til udflugten.

Indgår ikke i prisen: Frokost, drikkevarer og entré til kløften. Entréen koster EUR 2,50 pr. voksen og børn og unge under 15 år er gratis.

Denne udflugt gennemføres kun tidligt forår samt sent efterår.

Voksne (12+ år): 343 DKK
Børn (2-11 år): 172 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Gramvousa og Baloslagunen

Denne udflugt/sejltur byder på fantastiske oplevelser, da vi bl.a. tager til den smukke lagune Balos. Det var her, at prins Charles og Diana lagde til på deres bryllupsrejse. Vi gør ophold et par timer for at bade og nyde livet på stranden.

Derefter kommer vi forbi klippeøen Gramvousa. I 137 meters højde ligger ruinerne nemlig af en gammel venetiansk fæstning, og for dem, som har mod på at bestige de mange trapper, venter en enestående udsigt. Når du kommer ned igen, venter en velfortjent dukkert i det blå.

Ikke inkluderet: Mad, drikke, solstole, parasoller. 1 EUR pr. person i afgift samles ind på bussen til naturbeskyttelsesforeningen Gramvoussa.
Vær opmærksom på: Vandrevenlige sko kræves til udflugten.

Voksne (12+ år): 485 DKK
Børn (2-11 år): 247 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag
Book

Water City

Tag hele familien med og besøg Water City - et af Kretas største vandland. Her bydes der på masser af sjove oplevelser samt sol og badning! Flyd langs "Lazy River" eller prøv "Turbo Guns" hvis du er til lidt mere action. I Water City er der noget for både store og små, så alle kan være med.

Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer
Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Cykeludflugt til Arkadi, Margarites og Melidoni

Vi starter dagen med, at kører i minibus op til Arkadi-klosteret. Efter besøget på klosteret så hopper vi på cyklerne, og begiver os i retning mod byerne Amnatos og Kyrianna. Cykelturen fortsætter i naturskønne omgivelser mod Asteri og Hamalevri.

Herfra tager vi bussen til byen Margarites, der er kendt for sine keramikværksteder. Efter et frokoststop i naturen, så cykler vi videre mod grotten Melidoni. Dagen afsluttes med et forfriskende dyp i havet, inden at vi tager minibussen hjem igen. I løbet af dagen cykler vi ca. 27 kilometer, hvoraf ca. 20 kilometer er ned af bakke.

Frokost er inkluderet i prisen. Entré til Arkadi-klosteret koster EUR 3 pr person og entré til Melidoni-grotten koster EUR 4 pr person.

Voksne (12+ år): 440 DKK
Børn (2-11 år): 224 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Fredag, Tirsdag
Book

Cykeltur til Kournassøen

Tag med på en cykeltur i Kretas naturskønne omgivelser! Du bliver hentet i minibus udenfor hotellet, og vi begynder dagen med et stop ved vandkilderne i Argioroupolis. Turen fortsætter i minibus til Myriokefala, og her cykler vi selv videre fra. Vi cykler langs bjergsiderne af den antikke landsby Lapa og dens avokadolunde. 

Vi afslutter turen når vi når til Kournassøen, hvor vi har tid til frokost, sol og badning i søen. I løbet af dagen cykler vi ca. 38 kilometer, hvoraf ca. 32 kilometer er ned af bakke.

Frokost er inkluderet i prisen.

Voksne (12+ år): 440 DKK
Børn (2-11 år): 224 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Mandag
Book

Landrover på det østlige Kreta

Tag med familien på et spændende eventyr langt fra det Kreta du er vant til! I jeep tager vi rundt til fjerne steder og i løbet af dagen besøger vi steder som Sarakinakløften, besøger Europas sydligste strand og kører gennem pittoreske byer.

I byen Myrtos, ved floden Krio vokser bananpalmer. Og 1200 m. over havet, besøger vi Katharo plateauet. Vi skal i løbet af dagen få indblik i Kretas historie og hverdagen i landsbyerne. Husk at medbringe håndklæder og kamera, turen byder på skønne udsiger langs ruten.

Inkluderet: Frokost.
Ikke inkluderet: Drikkevarer.

Snorkeltur

En afslappende dag med sol, badning og snorkling. I ca. en time om morgenen lærer du udstyret at kende af en instruktør. Resten af dagen er udstyret til din disposition og du kan snorkle, bade og nyde solen som det passer dig.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Dykkerkursus – Advanced Open Water Diver

Dette er et fire dage langt fortsættelseskursus for dig, som allerede har Open Water Certifikat. Du får blandt andet et certifikat, som tillader dig at dykke ned til 30 meter. Dykkerbasen ligger lidt udenfor Rethymnon by.

Transfer fra dit hotel, alt udstyr, instruktører og diverse afgifter for kurset er inkluderet i prisen. Open Water Diver bog er ikke inkluderet i prisen, men koster 45 euro.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Dykkerkursus for børn

Dette er årets nyhed for alle børn! Vi introducerer Scuba Diving som aktivitet, og meningen er, at børn også skal have muligheden for at opleve den farverige undervandsverden.

Instruktøren holder en teorilektion om, hvad scuba diving er, hvordan udstyret fungerer og efterfølgende er der dykning i pool samt i havet sammen med instruktør på et dyb ud af to meter.

Minimumalder 8 år.
Dykkerudstyr, teori samt introduktion er inkluderet i prisen.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Open Water Diver – Dykkercertifikat

Benyt lejligheden til at tage dit dykkercertifikat på din ferie på Kreta! Open Water Diver er et fire dag langt grundkursus med veluddannede dykkerinstruktører. Dykkerbasen ligger lidt udenfor Rethymnon by.

Transfer fra dit hotel, alt udstyr, instruktører og diverse afgifter for kurset er inkluderet i prisen. Open Water Diver bog er ikke inkluderet i prisen, men koster 45 euro.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Vandparken Aqua Plus

Et skønt vandeventyr for både store og små - her bliver alle som børn igen! I Aqua Plus finder du helt sikkert din egen favorit blandt mange forskellige vandrutsjebaner. Der er legeplads, rutsjebaner for selv de mindste i familien og en lazy river for, dem der bare vil slappe helt af og nyde ferie. Men frem for alt er der også flere ekstreme baner med alt fra Space Bowl og det sorte hul til Kamikaze hvor det føles som om, at man flyver af sted. Derudover findes der også gratis solstole og parasoller, for dem der vil slappe lidt af mellem turene.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen, men kan købes i forskellige restauranter inde i vandlandet.
Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Vandparken Aqua Plus

Afgår fra: 

Et skønt vandeventyr for både store og små - her bliver alle som børn igen! I Aqua Plus finder du helt sikkert din egen favorit blandt mange forskellige vandrutsjebaner. Der er legeplads, rutsjebaner for selv de mindste i familien og en lazy river for, dem der bare vil slappe helt af og nyde ferie. Men frem for alt er der også flere ekstreme baner med alt fra Space Bowl og det sorte hul til Kamikaze, hvor det føles som om, at man flyver af sted. Derudover findes der også gratis solstole og parasoller, for dem der vil slappe lidt af i mellem turene.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen, men kan købes i forskellige restauranter inde i vandlandet.
Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Discover Scuba Diving

Vil du prøve at dykke? På denne udflugt får du muligheden for et prøvedyk. Dagen begynder med, at du får tildelt dykkerudstyr hvorefter vi bliver inddelt i mindre grupper. Efter en gennemgang af de grundlæggende dykkerregler, får du et prøvedyk i poolen som tager ca. 30 minutter. Når vi alle føler os trygge og har forstået de grundlæggende regler, så tager vi ud på havet for at få et prøvedyk på ca. 40 minutter. Alle aktiviteterne gennemføres af PADI-uddannede instruktører.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Dykkertur som ledsager

Er du ikke så glad for, at opholde dig under vandoverfladen i længere tid? Tag med vennerne på snorklingsudflugt, så kan du sole og bade alt i mens de andre dykker.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Piratbåden Black Rose

Tag hele familien med piraterne på Black Rose! Ved frokosttid sejler piratskibet fra havnen i Hersonissos for at sejle ud på det krystalklare vand.

Båden lægger til ved St. Georges bugten, hvor du har mulighed for at bade og snorkle direkte fra båden. Du får også mulighed for at svømme ind i grotterne. Frokost serveres af piraterne om bord, inden turen går videre mod Sissis. Her har vi ca. en time, så der er mulighed for at gå på opdagelse på land.

Frokost om bord på båden samt lån af snorkeludstyr indgår i prisen. Drikkevarer indgår ikke i prisen. Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Dykkertur

Under overfladen venter en spændende verden! Som certificerede dykker har du mulighed for, at tage med ud og se hvad der venter under havets overfalde omkring Kreta. To dyk, dykkerudstyr og en dykkerinstruktør på turen er inkluderet i prisen.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.

Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

En dag på havet

Det her er en fantastisk sejltur som tager os fra havnen i Heraklion og mod St. Georges Bugt, hvor der vil være god tid til at bade, snorkle og nyde solen. Om bord på båden er der aktiviteter, og der er også mulighed for at fiske fra båden!


Frokost serveres om bord på båden inden vi sejler videre mod Panagias Bugt, hvor der er tid til flere badeture i det krystalklare vand. Kaffe og frugt serveres om bord på båden, inden det er tid til at sejle retur til havnen i Hersonissos.

Inkluderet: Frokost, kaffe, frugt, ubegrænset alkoholfri drikke.
Snorkeludstyr kan lånes om bord på båden.

Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Smagen af Kreta

Dette er en halvdagstur for dig, der ønsker at vide mere om Kretas lokalproducerede jomfruolier og vin. Vi starter dagen med et besøg i byen Vouves, hvor nogle af Kretas ældste oliventræer findes. Derefter tager vi videre til Anoskeli Olive Mill & Winery, hvor vi lærer om de forskellige sorter af olivenolie og om produktionsfaserne. Vi afslutter besøget med at prøvesmage olierne.

Næste stop bliver på en charmerende kretensisk vingård, hvor vi får en præsentation af Anoskeli-druerne og hører hvordan vinproduktionen af de fem Anoskeli-vine går til. Også her skal vi prøvesmage vinene. På vejen tilbage stopper vi på en taverne med fantastisk udsigt.

Inkluderet: Olivenolie- og vinsmagning.
Ikke inkluderet: Mad og drikke. Afhængig af vejr og sæson kan udflugten udgå. Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Jeeptur rundt på Lassithi højsletten

Tag familien med på et spændende eventyr langt fra det Kreta, som du er vant til! I jeeps kører vi til steder uden for asfaltveje, og turen byder blandt andet på hvide bjergtoppe, frodige olivenlunde og pittoreske byer. Duftene fra de kretensiske urter holder ved længe. Hvis du ønsker, er der tid til et besøg til overgudens Zeus’ grotte. Husk dit kamera - turen byder på mange billedskønne udsigter over Lassithi højsletten.

Mad er inkluderet i prisen. Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen.
Denne udflugt er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Østlige Kretas ukendte perler (med dansk rejseleder)

Afgår fra: 

Kom med os og besøg Kretas ukendte perler! I løbet af dagen kombinerer vi Kretas lange historie med forfriskende dyp i havet.

Fra Sitia tager vi mod Paleokastro, hvor vi besøger Folkloremuseet. Derefter tager vi videre til det fantastiske Toplou-kloster, som stammer fra 1500-tallet. På klostret bor der munke, som producerer både vin og lækker olivenolie. Vi besøger også palmestranden Vai, som er et must, hvis du befinder dig på Kretas østlige side.

Ikke inkluderet: Frokost og indgang til museet og Toplouklostret. Folkloremuseet koster 2 euro pr. voksen, og Toplouklostret koster 3 euro pr. voksen. Husk at dække dine skuldre og knæ, når du besøger klostret.

Voksne (12+ år): 336 DKK
Børn (2-11 år): 172 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Halvdagsudflugt - morgen
Udflugtsdag: Lørdag
Book

Østlige Kretas ukendte perler

Kom med os og besøg Kretas ukendte perler! I løbet af dagen kombinerer vi Kretas lange historie med forfriskende dyp i havet.

Fra Sitia tager vi mod Paleokastro, hvor vi besøger Folkloremuseet. Derefter tager vi videre til det fantastiske Toploukloster, som stammer fra 1500-tallet. På klostret bor der munke, som producerer både vin og lækker olivenolie. Vi besøger også palmestranden Vai, som er et must, hvis du befinder dig på Kretas østlige side.

Frokost og indgang til museet og Toplouklostret indgår ikke i prisen. Folkloremuseet koster 2 euro pr. voksen, og Toplouklostret koster 3 euro pr. voksen. Husk at dække dine skuldre og knæ, når du besøger klostret.

Voksne (12+ år): 411 DKK
Børn (2-11 år): 209 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Halvdagsudflugt - morgen
Udflugtsdag: Lørdag
Book

Østlige Kretas ukendte perler

Afgår fra: 

Kom med os og besøg Kretas ukendte perler! I løbet af dagen kombinerer vi Kretas lange historie med forfriskende dyp i havet.

I Paleokastro, besøger vi Folkloremuseet. Derefter tager vi videre til det fantastiske Toploukloster, som stammer fra 1500-tallet. På klostret bor der munke, som producerer både vin og lækker olivenolie. Vi besøger også palmestranden Vai, som er et must, hvis du befinder dig på Kretas østlige side.

Ikke inkluderet: Frokost og indgang til museet og Toplouklostret.
Folkloremuseet koster 2 EUR pr. voksen, og Toplouklostret koster 3 EUR pr. voksen. Husk at dække dine skuldre og knæ, når du besøger klostret.

Voksne (12+ år): 306 DKK
Børn (2-11 år): 157 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Halvdagsudflugt - morgen
Udflugtsdag: Lørdag
Book

Spinalonga – Længslernes ø

Afgår fra: 

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst til Agios Nikolaos hvor der er tid til at gå rundt i den hyggelige by på egen hånd. Gå en tur rundt om søen, shop i de fine butikker og nyd en forfriskning på en af de mange caféer.

Herefter fortsætter vi med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder, inden vi forlader Spinalonga igen og tager videre til den kendte pirat Barbarossas grotte og vildgedernes ø.
Herefter er det tid til at vende retur til Agios Nikolaos og vores hoteller.

Inkluderet: Enkel frokost om bord på båden.
Ikke prisen: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen, børn under 18 år og studerende med studiekort har gratis entre. Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Voksne (12+ år): 478 DKK
Børn (2-11 år): 239 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Spinalonga – Længslernes ø

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst til Agios Nikolaos hvor der er tid til at gå rundt i den hyggelige by på egen hånd. Gå en tur rundt om søen, shop i de fine butikker og nyd en forfriskning på en af de mange cafeer.
Herefter fortsætter vi med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder, inden vi forlader Spinalonga igen og tager videre til den kendte pirat Barbarossas grotte og vildgedernes ø.
Herefter er det tid til at vende retur til Agios Nikolaos og vores hoteller.

Inkluderet: Enkel frokost om bord på båden.

Ikke inkluderet: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen, børn under 18 år og studerende med studiekort har gratis entre . Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Voksne (12+ år): 448 DKK
Børn (2-11 år): 224 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Chrissi Island

Afgår fra: 

Chrissi, som betyder guld på græsk, er en af alle de ubeboede øer udenfor Kretas kyst. Navnet har øen fået efter det gyldne sand, som øen er dækket af, og som leder tankerne til Caribien. Her findes også en spændende historie – øen blev først beboet af minoerne, men har også været en piratrede.

Efter en bustur ned til Kretas sydligste by, Ierapetra, venter en ca. 45 min. lang bådtur over til Chrissi Island. Når du er fremme på øen har du ca. 4 timer på egen hånd til at lære Guld-øen at kende. Her venter skønne dyp i det krystalklare vand, så husk dit snorkeludstyr!

Ikke inkluderet: Frokost.

Voksne (12+ år): 425 DKK
Børn (2-11 år): 217 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Mandag
Book

Chrissi Island

Chrissi, som betyder guld på græsk, er en af alle de ubeboede øer udenfor Kretas kyst. Navnet har øen fået efter det gyldne sand, som øen er dækket af, og som leder tankerne til Caribien. Her findes også en spændende historie – øen blev først beboet af minoerne, men har også været en piratrede.

Efter en bustur ned til Kretas sydligste by, Ierapetra, venter en ca. 45 min. lang bådtur over til Chrissi Island. Når du er fremme på øen har du ca. 4 timer på egen hånd til at lære Guld-øen at kende. Her venter skønne dyp i det krystalklare vand, så husk dit snorkeludstyr!

Frokost er ikke inkluderet i prisen, men kan købes på båden.

Voksne (12+ år): 366 DKK
Børn (2-11 år): 187 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Mandag
Book

Græsk aften i Sitia (med dansk rejseleder)

Afgår fra: 

Denne udflugt tager dig på en byvandring i Sitia hvor vi blandt andet lærer om byens historie og nyder den smukke udsigt fra det gamle fort Kazarma. Vi prøvesmager også lokale vine, olivenolier, raki og honning inden vi tager videre til restaurant Cretan House for en traditionel aften i ægte græsk ånd. Nyd en god middag til tonerne af kretensisk livemusik og folkedans. Glem ikke danseskoene!

Inkluderet: Prøvesmagning og middag.

Voksne (12+ år): 254 DKK
Børn (2-11 år): 127 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Lørdag
Book

Oplev Kretas traditionelle byer

Afgår fra: 

Oplev mere af Kreta på denne udflugt som tager dig på en tur til nogle af øens smukke byer. Turen starter i Chamezi, en lille traditionel by ca. 10 km udenfor Sitia. Her besøger vi folklore-muséet som faktisk består af en kretensisk bygning fra samme periode. Efter besøget tager vi videre gennem Mouliana, inden vi når byen Tourloti hvor vi går en tur gennem de hyggelige gader og se på de traditionelle huse. En skøn følelse af det ægte gamle Kreta!

Næste stop er den kendte by Lastros hvor du finder arkæologiske udgravningssteder fra den minoiske tid. Besøget ved det tretusinde år gamle hellige oliventræ er ikke noget man glemmer igen. Vi går forbi den gamle bysantinske kirke i centrum af Lastros. Herefter kører vi videre til Mochlos, en smuk by ved havet med fantastisk udsigt over den stille bugt. Nyd et godt måltid mad på en af de traditionelle taverner, især berømte for deres fiskeretter. Udflugtens sidste stop er i byen Kato Chorio hvor vi sammen nyder en god meze ved byens smukke torv og nyder den skønne atmosfære.

Inkluderet: Meze i byen Kato Chorio.

Shopping i Agios Nikolaos

Tag med på en tur till "Kretas mest trendige by" Agios Nikolaos, hvor du på en heldagsudflugt kan udforske byen på egen hånd, shoppe i de hyggelige butikker og spise græske specialiteter på taverner som ligger rundt om byens sø. På vejen lærer vores engelsktalende guide os mere om byen, Kretas historie og andet interessant vi kommer forbi.

Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer.

Voksne (12+ år): 269 DKK
Børn (2-11 år): 135 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Shopping i Agios Nikolaos

Afgår fra: 

Tag med på en tur till "Kretas mest trendige by" Agios Nikolaos, hvor du på en heldagsudflugt kan udforske byen på egen hånd, shoppe i de hyggelige butikker og spise græske specialiteter på taverner som ligger rundt om byens sø. På vejen lærer vores engelsktalende guide os mere om byen, Kretas historie og andet interessant vi kommer forbi.

Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer. Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Voksne (12+ år): 299 DKK
Børn (2-11 år): 150 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Dykkerkursus for børn

Dette er en sjov udflugt for alle børn i alderen 8-10 år! Her får børn muligheden for at prøve at dykke med rigtigt dykkerudstyr, mens de svømmer i poolens trygge rammer. En perfekt måde at lære om dykning og blive bekvem under havoverfladen.


Minimumalder 8 år.
Inkluderet: Dykkerudstyr, teori samt introduktion.
Vær opmærksom på: Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Dykkerudflugt med båd

Drømmer du om at opleve Kretas verden under havoverfladen?
Med denne halvdagsudflugt tager vi ud med båd fra Mirtos og dykker ned i det smukke krystalklare vand, hvor du kan dykke ned til 12 meter.

Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer.
Vær opmærksom på: Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Prøvedykning

Drømmer du om at opleve Kretas fantastiske undervandsverden? Så er dette udflugten for dig! Efter en gennemgang af hvordan udstyret fungerer på lavt vand, begiver vi os ud fra stranden og får et prøvedyk på dybere vand.


Fra 10 år.
Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer.
Vær opmærksom på: Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Santorini (uden transfer)

Tag chancen og oplev fantastiske Santorini for en dag! Santorini er en af Grækenlands mest fotograferede øer - og det er ikke svært at forstå. Landskabet er dramatisk, og kontrasten mellem det sorte lavasand og de hvidkalkede huse samt de røde klipper og det turkisblå hav.


På Santorini får vi en guided tur til øens kulturelle centrum Oia, den lille by Firostefani og øens hovedstad Fira, hvor du får 2,5 time på egen hånd. Du kan blive inde i byen eller tage ud til den fine Perissa-strand. Alternativt kan du tage en bådtur til den sorte vulkanø, Nea Kamenis, der ligger i Calderan. Øen har et fascinerende månelignende landskab, hvor man kan mærke varmen fra lavasten og se dampen fra de små huller i jorden.

Indgår ikke i prisen: Mad og drikkevarer.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Vandring til Richtis Gorge

Afgår fra: 

Tag med på en vandretur i et magisk landskab, hvor vi går på stier, der fører os gennem skove med træer, der er flere hundrede år gamle. Efter den skønne vandretur svømmer vi i vandfaldet Fairy's Waterfall og nyder efterfølgende en picnic i skyggen af træerne på stranden. Vi smager på lokal frugt, grøntsager og drikkevarer.

Inkluderet: Mad.
Vær opmærksom på: Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Fiskeri fra stranden

Afgår fra: 

Helt tilbage til den minoiske tid har fiskeri spillet en stor rolle i den kretensiske kultur. Nu har du også mulighed for at tage del af kulturen, da denne udflugt tager dig til samme sted, hvor de antikke minoer plejede at fiske for 3000 år siden. I dag benytter vi os dog af mere moderne metoder under vejledning af Manolis Aggelakis, holdkaptajnen på det græske landshold i lystfiskeri.

Inkluderet: Let frokost.
Vær opmærksom på: Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Fiskeri fra båd

Afgår fra: 

Kreta er sol og hav, og på denne udflugt kan du opleve begge ting! Tag med på en skøn halvdagstur til havs, hvor vi fisker fra en båd i solens stråler. Vi får hjælp af Manolis Aggelakis, holdkaptajnen på det græske landshold i lystfiskeri. I løbet af turen nyder vi også en picnic, der består af lokal frugt, grøntsager og drikkevarer.

Inkluderet: Let frokost.
Vær opmærksom på: Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Bådtur til Agioi Theodoroi

Tag med på en skøn bådtur rundt om øen Agioi Theodoroi! Fra båden kan du se den venetianske borg, kretensiske vildgeder og sjældne fugle. Der er også mulighed for at svømme og snorkle fra båden for at opleve mere af Kreta og opleve den smukke verden under havets overflade.

Inkluderet: Snorkleudstyr. Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Jeeptur gennem Lefka Oris bjergbyer

Oplev ægte kretensiske bjergbyer og mægtige udsigter sammen med erfarne engelsktalende chauffører, som tager dig gennem avocado- og appelsinlunde. I en af byerne drikker vi kaffe og smager også Kretas egen bjerg-te. Turen går op i Chanias bjergmasse, Lefka Ori (De Hvide Bjerge), hvor vores jeeps kører os op i en højde på 1350 meter over havets overflade. Vi kører delvis væk fra veje til steder, hvor man kun kan komme til med den slags jeeps vi kører i. Her er der tid til at beundre udsigten over Chania og med lidt held ser vi også vildgeder og rovfugle, der flyver rundt. Vi ser også en fårehyrdes hytte, og lærer hvordan den lokale ost bliver lavet. På vej hjem har vi et stop i den lille landsby Therisso, hvor vi bliver budt på frokost på den familieejede taverne, inden vi kører hjem gennem kløften med samme navn som landsbyen. Udflugten er en heldagstur med interessante informationer om Kreta, hvor den smukke panoramaudsigt helt sikkert bliver et af de bedste minder fra ferien.

Kaffe eller te samt frokost er inkluderet i prisen. Komfortable sko anbefales. Udflugten er ikke egnet for børn under 8 år.

Denne udflugt er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Kretas vin og oliven

En heldagsudflugt der tager dig gennem storslået natur og flere bjerglandsbyer sammen med erfarne engelsktalende chauffører. Vi besøger, hvad der siges at være et af verdens ældste oliventræer og en udstilling om oliventræernes historie. Ved vores besøg på en olivenoliefabrik, tester vi også forskellige olivenolier. I jeeps sætter vi også kurs mod en af de mest berømte vingårde i området, hvor vi får en informativ rundtur og også smager forskellige vine. Dagens frokost får vi på en taverne og smager på det gode kretensiske køkken.

Frokost er inkluderet i prisen. Komfortable sko anbefales. Turen er ikke egnet for børn under 8 år. For at deltage i vinsmagningen skal du være 18 år gammel.

Denne udflugt er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.