Fakta om Platanias

Spis ude:

En middag med græsk salat og moussaka på restaurant koster ca. 120 DKK. En øl ca. 30-35 DKK.

Transfer:

Effektiv køretid fra Chanias lufthavn til hotellerne i Platanias er ca. 50 min. Rejsetiden varierer afhængigt af ruten, antal hotelstop og trafikken i området. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Strande:

Stranden i Platanias består af sand og småsten. Ved kraftig vind kan understrømme forekomme langs hele kysten.

Hotellerne, som ligger ved stranden på Kreta, lejer området af kommunen, og derfor bliver der pålagt et ekstra gebyr for solstole og parasoller.

Forlystelser:

I højsæsonen er det i Platanias man finder det "vilde natteliv". Stort udbud af musikbarer, diskoteker og natklubber.

Transport:

Gode lokalbusforbindelser fra Platanias og Maleme til øvrige byer på det vestlige Kreta. Hvis man ønsker at tage mod øst, skal man ind til den store buscentral i Chania by. Langs Chaniakysten findes mange taxier og mulighed for at leje bil, scooter og cykel. Chanias lufthavn ligger på halvøen Akrotiri ca. 14 km fra byen og har ruteforbindelse til Athen. Vi anbefaler dig at leje en bil og udforske Vestkretas mange seværdigheder og strande på egen hånd.

Sport:

En række sportsmuligheder såsom jetski, paragliding, beachvolley, m.m.

Betalingsmuligheder:

Visa, MasterCard og Eurocard accepteres i banker og hæveautomater, der findes i Platanias. Maleme har kun en hæveautomat. I Kolymbari er antallet af hæveautomater begrænset. Mange restauranter og butikker accepterer Visa og MasterCard.

Værd at vide:

Tænk på at elektricitet er dyrt på Kreta. Aircondition mod gebyr koster ca. 7-10 euro pr. dag. Det varierer dog fra hotel til hotel.

Klima:
Vejret i Grækenland: Solrigt og meget varmt sommervejr med temperaturer mellem 30 og 35 grader. Tordenbyger kan sommetider medføre lidt lavere temperaturer. Desuden giver havbrisen langs kysten en noget lavere temperatur. I indlandet er der også varmt i starten af september, men senere mere behageligt med temperaturer mellem 25 og 30 grader. Desuden dominerer det solrige vejr med få eftermiddagsbyger. I oktober-november bliver det mere køligt og ustadigt vintervejr. Generelt er vintrene milde i Grækenland, men kold luftstrøm fra nord forekommer, sommetider med sne. Vejret stabiliseres hurtigt om foråret og fra april er det mest solrigt med få lokale byger. (Kilde: SMHI)
Areal og befolkning:

Platanias og Maleme har tilsammen ca. 5.000 indbyggere i vinterhalvåret. Om sommeren bliver dette tal tredoblet når turisterne ankommer.