Udflugter, Almyrida & Kalives

Oplev mere på ferien med vores udflugter. Her kan du forudbestille din udflugt allerede hjemmefra.

Med vores gratis rejseapp kan du booke udflugter nu eller på rejsemålet.
Betaling kan foretages i USD eller med VISA og Mastercard.

 

Mit elskede Kreta

Tag med på denne smukke og oplevelsesrige tur, med en masse information om Kretas natur og historie. Du får set dele af det "ægte" gamle Kreta, som stadig findes højt oppe i bjergene, og vi kommer til at opleve den utrolige smukke natur, som findes på denne dejlige ø.

Vi besøger flere små byer, og oplever den græske hverdag. Blandt andet lærer vi, hvordan de producerer den gode græske vin, samt raki og ouzo. Vi besøger Jomfru Maria-kirken, som idag er en del af et lukket kloster. Kirken er fra 1100-tallet og er dekoreret med smukke vægmalerier. Videre på turen ser vi også lækre vandfald, Kretas største sø, gamle venetianske bygninger og smuk romersk mosaik fra antikkens tid. Vi besøger også en lokal vinproducent.

Ikke inkluderet: Frokost og drikkevarer.

Voksne (12+ år): 404 DKK
Børn (2-11 år): 202 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Finsk, Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag, Torsdag
Book

Knossos

Tag med os på en rejse gennem tid og sted, når vi vender tilbage til den tid, hvor de mystiske Minoerne herskede på Kreta. Det var her, Europas første højkultur opstod, og hovedsædet var paladset Knossos uden for Heraklion. Oplev det imponerende palads, mens vores rejseleder fortæller om den berømte tronsal, verdens første toilet med vand og nogle af teorierne for, hvorfor denne sagnomspundne kultur pludselig forsvandt omkring 1450 f.Kr.

Udflugten tager os også med til Kretas hovedstad Heraklion. Her er der tid og mulighed for at shoppe og nyde en skøn frokost.

Entré til Knossospaladset er 16 EUR for voksne og børn under 18 år har gratis entré. (Personer over 65 år får rabat på entréen til paladset mod forevisning af legitimation).

Voksne (12+ år): 433 DKK
Børn (2-11 år): 217 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Skandinavisk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Vandretur igennem Samaria-kløften

En af de mest populære måder at udforske Kretas fantastiske natur er via vandring, og på denne udflugt skal vi blandt andet udforske Kretas mest kendte kløft - Samariakløften.

Kløften er 18 km lang, og er dermed Europas længste, og vandreturen begynder i en højde af 1.250 meter over havet og slutter ved strandene nede ved det Libyske Hav på Kretas sydkyst. Lad dig fascinere af naturens skønhed! Hvis du har  heldet med dig, kan du muligvis spotte den udrydningstruede kri kri-ged. 

Vandrevenlige sko kræves. Vandringen kræver også god fysik.

Indgår ikke i prisen: Mad og drikkevarer. Entré til kløften samt bådbillet betales direkte til rejselederen.

Entrépris: 5 EUR for voksne og gratis for børn under 15 år. Bådbillet Sfakia: 11 EUR for voksne og 6 EUR for børn under 12 år.

Voksne (12+ år): 359 DKK
Børn (2-11 år): 180 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Tirsdag
Book

Vandretur igennem Imbros-kløften

Følg med på en 8 km lang vandring gennem den smukke Imbros-kløft, der er Kretas mest populære kløft efter storesøsteren Samaria, og som løber parallelt med Imbros. Under 2. Verdenskrig blev kløften anvendt som evakueringsrute for tusindvis af britiske soldater, der var på vej til Egypten.

Når vi har vandret en stund, kommer vi til Imbros-kløftens smalleste del, som er mindre end 2 meter bred, og hvor væggene er 300 meter høje. Efter en dag i den smukke og imponerende natur, kommer vi frem til byen Komitades, hvor bussen henter os, og kører os videre til Frangokastello. Et flot venetiansk fort, der ligger ved en lækker strand.

Vandrevenlige sko kræves til udflugten.

Indgår ikke i prisen: Frokost, drikkevarer og entré til kløften. Entréen koster EUR 2 pr. voksen og børn og unge under 15 år er gratis.

Voksne (12+ år): 359 DKK
Børn (2-11 år): 180 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Onsdag
Book

Spinalonga – Længslernes Ø

Vi tager turen med bus langs Kretas smukke nordkyst og videre med båd til øen Spinalonga, som ligger i den smukke bugt Mira. Frem til 1957 var Spinalonga koloni for spedalske, og der var tidligere butikker, restauranter, en skole og en biograf. Øen er også blevet berømt via Victoria Hislops fantastiske bog "The Island". På Spinalonga tager vi en vandretur gennem de smalle og til tider svært fremkommelige stræder.

Om formiddagen tager vi med båd fra Agios Nikolaos og ligger til ved Kolokitha Bay, hvor vi spiser BBQ, og der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand og bade.


Inkluderet: BBQ-middag om bord på båden.

Ikke inkluderet: Entré til Spinalonga betales direkte til rejselederen. Prisen er EUR 8 pr. voksen og EUR 4 for børn. Personer over 65 år fra et EU-land får rabat.

Santorini (med transfer)

Tag chancen og oplev fantastiske Santorini for en dag! Santorini er en af Grækenlands mest fotograferede øer - og det er ikke svært at forstå. Landskabet er dramatisk, og kontrasten mellem det sorte lavasand og de hvidkalkede huse samt de røde klipper og det turkisblå hav.


På Santorini får vi en guided tur til øens kulturelle centrum Oia, den lille by Firostefani og øens hovedstad Fira, hvor du får 2,5 time på egen hånd. Du kan blive inde i byen eller tage ud til den fine Perissa-strand. Alternativt kan du tage en bådtur til den sorte vulkanø, Nea Kamenis, der ligger i Calderan. Øen har et fascinerende månelignende landskab, hvor man kan mærke varmen fra lavasten og se dampen fra de små huller i jorden.

Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer.

Vær opmærksom på: Udflugten kan kun bookes på rejsemålet. Bemærk at udflugten tilpasses efter bådenes trafik mellem øerne, hvilket afhænger af sæsonen. Transfer er kun inkluderet fra Kalives.

Santorini (uden transfer)

Tag chancen og oplev fantastiske Santorini for en dag! Santorini er en af Grækenlands mest fotograferede øer - og det er ikke svært at forstå. Landskabet er dramatisk, og kontrasten mellem det sorte lavasand og de hvidkalkede huse samt de røde klipper og det turkisblå hav.


På Santorini får vi en guided tur til øens kulturelle centrum Oia, den lille by Firostefani og øens hovedstad Fira, hvor du får 2,5 time på egen hånd. Du kan blive inde i byen eller tage ud til den fine Perissa-strand. Alternativt kan du tage en bådtur til den sorte vulkanø, Nea Kamenis, der ligger i Calderan. Øen har et fascinerende månelignende landskab, hvor man kan mærke varmen fra lavasten og se dampen fra de små huller i jorden.

Indgår ikke i prisen: Mad, drikkevarer.

Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet. Bemærk at udflugten tilpasses efter bådenes trafik mellem øerne, hvilket afhænger af sæsonen.

Kajak i Kretas smukke natur

Kom med på kajaktur i Kretas smukke natur! Vi begynder dagen med at køre til Akrotiri Peninsula, som ligger uden for Chania. Her får vi udstyr samt får en kort gennemgang af, hvordan man padler kajak, inden vi begiver os ud i havet. Under kajakturen stopper vi flere gange ved de smukke bugter. Når turen er ved at være slut, spiser vi sammen en enkel frokost, inden vi tager hjemad.


Enkel frokost samt en flaske vand indgår i prisen. Husk solcreme, solbriller og badetøj. Udflugten anbefales ikke for børn under 5 år.


Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet. Mindst antal deltagere er 6 personer.

Stand-up Paddleboard

Loutrakis krystalklare og rolige vand skaber de perfekte forudsætninger for SUP (Stand-up paddleboard). SUP er velegnet til alle aldre og niveauer: Nybegyndere får først en gennemgang i brugen af boardet, hvorefter vi padler ud imod en lille farverig grotte. En unik mulighed for hele familien til at stifte bekendtskab med den nye trend, hvor du står på brættet og padler.

Simple snacks og vand er inkluderet i prisen.
Denne udflugt er med engelsktalende guide og kun kan bookes på rejsemålet. Vælg mellem formiddags- eller frokosttur.

Vandring i De Hvide Bjerge

Denne halvdagsudflugt tager os op i bjergene lige udenfor Chania, hvor en smuk vandretur i de Hvide bjerge venter. Udflugten begynder i Chania hvor vi går gennem appelsinplantager og smager på den dejlige frugt, inden vi tager videre til Zourva hvor vandreturen starter. Her går vi en lettere tur gennem en skov af cypresser og fyrretræer. Jo højere op vi kommer, desto mere spektakulært bliver omgivelser og udsigten. Vi spiser frokost i det grønne, inden vi begynder at vandre tilbage. På vejen hjem går vi forbi historiske Therissos kløft og beundrer de høje klipper.

Frokost og en flaske vand indgår i prisen. Udflugten kan kun bookes på rejsemålet og mindst antal deltagere er 6 personer.

Snorkeltur (begynder)

Snorkling er meget populært. Det er en spændende oplevelse at observere livet under vand i dets naturlige miljø. Der kræves ingen specielle kundskaber til denne begynder-snorkel-udflugt, kun at du kan svømme og kan trække vejret igennem en snorkel. Den engelsktalende guide vil hurtigt gennemgå, hvordan udstyret fungerer, og hvilken teknik der er bedst at anvende. Derefter tager vi med motorbåd ud til to gode snorkelsteder.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Snorkeludstyr er muligt at låne.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Discover Scuba Diving

Vil du prøve at dykke? På denne udflugt får du muligheden for et prøvedyk. Dagen begynder med at vi gennemgår de grundlæggende regler for dykning og så efterfølgende ser en film omkring det. Derefter træner vi i en swimmingpool, og når alle føler sig trygge og har forstået de grundlæggende regler, så tager vi ud på havet for at få et prøvedyk på en halv time.

Mad og drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Minimumalder er 10 år.

Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Dykkertur, heldag

Udflugt for certificerede dykkere.

Tag med på en heldagsudflugt med to dyk. Når alle nødvendige papirer er udfyldt, følger et kort brief fra vores instruktører inden dykkerdragterne deles ud. Derefter sejler vi med speedbåd ud til dykkerstedet.

Snacks er inkluderet i prisen.

Udflugten er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.

Gramvousa og Baloslagunen

Afgår fra: 

Denne udflugt/sejltur byder på fantastiske oplevelser, da vi bl.a. tager til den smukke lagune Balos. Det var her, at prins Charles og Diana lagde til på deres bryllupsrejse. Vi gør ophold et par timer for at bade og nyde livet på stranden.

Derefter styrer vi forbi klippeøen Gramvousa. I 137 meters højde ligger ruinerne nemlig af en gammel venetiansk fæstning, og for dem, som har mod på at bestige de mange trapper, venter en enestående udsigt. Når du kommer ned igen, venter en velfortjent dukkert i det blå.

Ikke inkluderet: Mad, drikke, solstole, parasoller. 1 EUR pr. person i afgift samles ind på bussen til naturbeskyttelsesforeningen Gramvoussa.
Vær opmærksom på: Vandrevenlige sko kræves til udflugten.

Voksne (12+ år): 426 DKK
Børn (2-11 år): 210 DKK
Børn (0-2 år): 0 DKK
Sprog: Engelsk
Varighed: Heldagsudflugt
Udflugtsdag: Torsdag
Book

Smagen af Kreta

Afgår fra: 

Det her er en halvdagstur som passer til dig som vil vide mere om Kretas lokalproducerede jomfruolie og vine. Vi starter dagen med et besøg i byen Vouves, hvor nogle af Kretas ældste oliventræer vokser. Derefter tager vi videre til Anoskeli Olive Mill & Winery, hvor vi skal lære alt om de forskellige olivensorter og de forskellige produktionsfaser. Vi afslutter besøget med at prøvesmage olierne.

Næste stop bliver på en charmerende kretensisk vingård hvor vi præsenteres for Anoskeli-druer og hvor vinproduktionen for de fem Anoskeli-vine foregår. Vi skal også prøvesmage vinene. På vejen tilbage standser vi på en taverne, som har en fantastisk udsigt.

Inkluderet: Oliven- og vinsmagning samt snacks. Med på turen er en Apolloguide.
Ikke inkluderet: Mad og drikkevarer.
Vær opmærksom på: Udflugten kan annulleres pga. vejret og sæsonen. Denne udflugt kan kun bookes på rejsemålet.

Bådtur til Agioi Theodoroi

Tag med på en skøn bådtur rundt om øen Agioi Theodoroi! Fra båden kan du se den venetianske borg, kretensiske vildgeder og sjældne fugle. Der er også mulighed for at svømme og snorkle fra båden for at opleve mere af Kreta og opleve den smukke verden under havets overflade.

Inkluderet: Snorkleudstyr. Udflugten kan kun bookes på rejsemålet.

Kretas vin og oliven

En heldagsudflugt der tager dig gennem storslået natur og flere bjerglandsbyer sammen med erfarne engelsktalende chauffører. Vi besøger, hvad der siges at være et af verdens ældste oliventræer og en udstilling om oliventræernes historie. Ved vores besøg på en olivenoliefabrik, tester vi også forskellige olivenolier. I jeeps sætter vi også kurs mod en af de mest berømte vingårde i området, hvor vi får en informativ rundtur og også smager forskellige vine. Dagens frokost får vi på en taverne og smager på det gode kretensiske køkken.

Frokost er inkluderet i prisen. Komfortable sko anbefales. Turen er ikke egnet for børn under 8 år. For at deltage i vinsmagningen skal du være 18 år gammel.

Denne udflugt er med engelsktalende guide og kan kun bookes på rejsemålet.