Fakta om Cypern

Tidsforskel:

Dansk tid +1 time.

Sprog:

Cypriotisk. Mange taler engelsk.

Valuta:

Euro.

Religion:

Græsk-ortodoks kristendom på den græske/cypriotiske del af øen. På den tyrkisk/cypriotiske dele er den dominerende religionen islam.

Pas og visum:
Transfer:

Fra lufthavnen på Cypern til hotellerne i Ayia Napa tager det ca. 45 min og til Fig Tree Bay ca. 1 time. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Strande:

På Cypern er der mange skønne strande og badebugter, de fleste med hvidt finkornet sand.

Forlystelser:

På Cypern finder du mange restauranter, natklubber, taverner, barer og caféer.

Transport:

Lejebil og taxi. Gode busforbindelser over hele øen. Bemærk at man kører i venstre side på Cypern.

Sport:

Vandsportsaktiviteter såsom vandski, paragliding, snorkling og dykning. Visse hoteller har tennisbaner. 4 stk. 18-hullers golfbaner findes uden for Paphos samt minigolfbaner mange steder på øen.

Betalingsmuligheder:

Kreditkort accepteres på de fleste restauranter og i butikker. Der kan hæves kontanter med kreditkort i banker og på vekslingskontorer. Hæveautomater findes. De fleste kort kan benyttes, undtagen American Express.

Værd at vide:

På Cypern er adapter nødvendig. Solstole og parasoller är altid mod betaling på strandene.

Klima:
Vejret på Cypern: Solrigt og for det meste skyfrit samt meget varmt hele sommeren. De daglige temperaturer kan nå helt op til 35 grader i juli og august, især væk fra kysterne. Det tidlige efterår er solrigt med få byger. Fra midt november tiltagende byger hvor der er flere skyer og køligere temperaturer. Vinteren er vekslende. Dagtemperaturen ligger normalt mellem 15 og 20 grader, mens nætterne kan være kolde. Vintervejret varer til ca. midt marts, inden det igen bliver varmere og solrigt. (Kilde: SMHI)
Areal og befolkning:

Cypern har ca. 1,1 mill. indbyggere. Hovedstaden, Nicosia, har ca. 300.000 indbyggere.