Fakta om Bulgarien

Tidsforskel:

Dansk tid + 1 time.

Valuta:

Valutaen i Bulgarien hedder bulgarske leva (BGL) Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut. Vekslingskontor og banker tager ikke imod skadede eller krøllede sedler.

Pas og visum:
Elektricitet:

220 V.

Spis ude:

Gennemsnitsprisen for en 2-rettes middag eksklusiv drikkevarer er ca 75 kr. En 8l koster ca. 8 kr.

Transfer:

Fra lufthavnen til Pomorie ca. 20 min. Til Sunny Beach og Nessebar ca. 30 min. Til Sozopol ca. 1 time. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen.

Strande:

Lange og skønne sandstrande.

Betalingsmuligheder:

Kreditkort accepteres normalt ikke. Det er muligt at veksle Euro, US-dollars og skandinaviske sedler. Det er forbudt at veksle penge på gaden. Vekselkontorer/banker tager ikke imod skadede eller iturevne sedler.

Værd at vide:

- Evt. gebyr for deponering og aircondition betales direkte til hotellet.

- På hotellerne er det normalt, at man betaler for solstole og parasoller ved poolen.
- I de sidste to uger af maj kommer mange unge bulgarere til feriebyerne for at fejre skoleafslutning. Dette kan virke som forstyrrende.

Klima:
Somrene er ofte varme og solrige. Sommervarmen kulminerer mellem juli og august med dagtemperaturer omkring 30 grader. Havbrisen ved kysten virker kølende, men nogle gange kan en høj fugtighed medføre en trykkende varme. Vejrskrift i den solrige sommervarme forekommer nu og da. Så bliver det en blanding af sol og lokale byger om eftermiddagen. Regn om dagen forekommer sjældent. I begyndelsen af efteråret er der en længere højtryksperiode med varmt og solrigt vejr. Vinteren er skyet og relativt kølig. I slutningen af april bliver det igen varmt og der er gode chancer for sol. (Kilde: SMHI)
Areal og befolkning:

Bulgarien har ca. 7,6 mio. indbyggere og et areal på ca. 110.000 km2. Hovedstaden Sofia har ca. 1,2 mio. indbyggere. Nessebar har ca. 13.347 indbyggere og Pomorie har ca. 14.170 indbyggere. I Sozopol bor ca. 5.862 indbyggere. Sunny Beach har 1.500 indbyggere.