Thailandske madopskrifter

Thailandske madopskrifter

En rejse til Thailand byder både på skøn afslapning, fantastiske strande og krystalklart vand. Men maden er lige så stor del af oplevelsen ved dette skønne land, og savner du maden, efter du er kommet hjem fra din ferie til Thailand, så kommer vi her med 6 populære opskrifter, så du kan drømme dig tilbage, efter du er kommet hjem. 

Bemærk at opskrifterne er vejledende, og at nogle ingredienser kan være svære at finde i Danmark.

TOM YAM GOONG

"Spicy Shrimp Soup" med svampe, lemongrass & krydderier.

Ingredienser:
Koriander, Tigerrejer, Chili, Tom Yum pasta, champignon, krebsestykker, bambus, lime, citrongræs

Fremgangsmåde:
Tag Tom Yum paste (kan købes hos de større supermarkeder og specialister og læg i næsten kogende vand..
Skær grønsager ud og lad gryden koge i 15 minutter.
Tag herefter frosne rejer og tilsæt. Lad det varme stille i 20 minutter.

LARB TORD

"Fried Spicy Meatballs"

Ingredienser: 
Chili, svine- eller oksekød, koriander, basilikum, æg, rasp, hvidløg.

Fremgangsmåde: 
Kødet finthakkes, grøntsager finthakkes og blandes i en fars med æg.
Fars laves om til kugler der rulles i rasp.
Herefter friture-eller steges kuglerne, til de opnår en mørkebrun farve og er gennemstegte. Kan serveres med sød chili sauce, eller asiatisk peanut sauce fx hoisin.

THAI NORTHERN EASTERN STYLE

"Salmon Salad"

Ingredienser: 
400 gr rå laks, koriander, lime, basilikum, chili, olie, hvidløg.

Fremgangsmåde: 
Laks udskæres i firkantede stykker. 
Herefter vendes de i en marinade af grøntsagerne, der finthakkes ned i marinaden.
Laksestykker steges i wok eller på pande.
Herefter lægges de på fad og der presses frisk lime ud over laksestykker.

PAD KRAPAO MOO

"Stir Fried Spicy Minced Pork with Fried Egg"

Ingredienser: 
Svinekød, frisk chilli, koriander, lime, rød peber, minimajs, hvidløg.

Fremgangsmåde:
Kødet grovhakkes. Grøntsager grovhakkes.
Herefter steges det på kraftig varme i wok, til kødet er gennemstegt. Serveres med limesaft der fordeles over retten.

BEMÆRK: For at skabe den kraftige chilismag, steges chili kraftigt på høj varme.

CRAB MEAT GRATIN

With Green Curry Sauce Served with Butter Rice

Ingredienser: 
Krabbekød, grøn carry paste, kokos-mælk, chilli, koriander, citron eller lime, æg, hvidløg.

Fremgangsmåde:
Krabbekødet blandes med æg og steges som en omelet. Næsten færdig lægges omelet i skal eller små ildfaste kopper, og varmes i ovn 5 minutter.
Grøn karrypasta varmes op med kokosmælk. Herefter hældes det øverst på omeletten, inden den sættes i ovnen.

FRIED RICE

With vegetables

Ingredienser: 
Ris, hvidløg, diverse grøntsager, æg, olie.

Fremgangsmåde: 
Kog ris og lad dem afkøle.
Hak derefter grøntsagerne i den størrelse, som du vil have. 
Lav røræg let stegt.
Bland det hele med ris, og steg i wok på intens varme.

Apollo TV: På besøg på Admiral's Pub & Restaurant

Vi har besøgt Admiral's Pub & Restaurant i Bangkok, hvor ejeren Bent fortæller om de lækre retter, der er beskrevet i opskrifterne ovenfor. 

Admiral bangkok

Admiral's Pub & Restaurant

Læs mere om den danskejede restaurant her, og er du i Bangkok, så anbefaler vi, at du tager forbi. Find restauranten her.